Moș Crăciun ai aflat despre Centrul Arima?

0
Centrul Arima

Dragă Moș Crăciun!

Îți scriu această scrisoare pentru a te ruga să vii și în ajutorul persoanelor cu autism. Persoanele cu autism au nevoie de sprijin, înțelegere și ajutor pentru a se simți în siguranță și a se bucura de viață. Știm că ești un spirit iubitor și înțelegător și poți vedea că persoanele cu autism au nevoie de aceleași lucruri de care avem nevoie și noi ceilalți.

Știi Moș Crăciun, în cadrul competiției SuperBlog, am aflat despre un centru care ajută copiii și adulții cu autism. Centrul se numește ARIMA și a luat ființă pe 4 decembrie 2021. Acesta oferă servicii specializate de evaluare, terapii și consiliere pentru copiii cu autism și tulburări din spectrul autist. De asemenea, oferă suport pentru dezvoltarea abilitaților sociale și de comunicare ale copiilor cu autism.

Moșule, Centrul de educație pentru viață Arima nu este doar un furnizor de activități terapeutice, ci este și primul angajator de persoane cu autism, în cadrul brutăriei Arima Bakery, ceea ce le oferă atât venituri, cât și satisfacția de a învăța și de a se mândri cu munca lor.

Moș Crăciun

Brutăria Arima oferă suport persoanelor cu autism pentru a se integra în muncă prin intermediul unor joburi specializate, adaptate la nevoile lor. Angajații au vârste cuprinse între 18 și 50 de ani și sunt susținuți de un brutar șef și un psiholog. Aceștia lucrează part-time, adică patru ore pe zi, și au contract de muncă.

„Arima Bakery a apărut din nevoia de a învăța adulții cu autism meseria de brutar și de a-i și angaja în mod direct. Am zis să facem la scară mai mică ceea ce vrem să facem cu proiectul mare”, a spuns Patricia Berbec, fondatoarea centrului.

Despre Patricia vă pot spune că este mama a doi copii diagnosticați amândoi cu autism. A petrecut 9 ani ca terapeută în centre pentru copii din Danemarca și Iordania. În 2017 a fondat Asociația APEIT din dorința de a ajuta copiii și tinerii cu autism să devină independenți.

De curând, Patricia Berbec a inițiat un proiect numit “Campusul Integrării Sociale”, care are ca scop construirea unei facilități de tratament specializat și de socializare pentru persoanele cu dizabilități și celor proveniți din centre de plasament. Campusul va oferi programe de terapie și educație specializată, precum și un mediu de tratament relaxat și încurajator. De asemenea, campusul va oferi și oportunități de socializare și recreere, cum ar fi sporturi, activități de divertisment, etc.

Centrul Arima

Moș Crăciun, aș dori dacă se poate să te implici. Cred că poți găsi o modalitate de a o ajuta pe Patricia să finalizeze acest campus. Acest lucru se poate face prin intermediul site-ului oficial al asociației APEIT, prin intermediul platformei de donații online (www.doneaza.ro/arima) sau prin intermediul donațiilor directe în contul RO42RNCB0668156809800001 deschis la BCR agenția Toporași.

Fiecare dintre noi poate fi un Moș Crăciun! Haideți să facem tot ce putem pentru a ajuta Centrul ARIMA să își atingă obiectivele și să aibă succes în lupta sa continuă de a ajuta persoanele care au nevoie de sprijin. Puteți de asemenea să împărtășiți informații despre Centrul Arima pe rețelele sociale.

Puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol, condiția este să precizați şi inseraţi vizibil link-ul articolului.

Lasă un răspuns