DizAbil.Eu Vrancea te invită să participi la proiectul ”Harta Accesibilizării Orașului Focșani”

0

Grupul civic DizAbil.Eu Vrancea organizează, în perioada 15 iulie – 1 octombrie 2021, proiectul Harta Accesibilizării Orașului Focșani ce își propune să vină în sprijinul persoanelor cu mobilitate redusă cu o hartă care să ofere informații despre nivelul de accesibilizare al diverselor instituții și spații publice din municipiul Focșani. Acest proiect este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Promovarea independenței persoanelor cu dizabilități este o chestiune a drepturilor omului. În mod similar, sporirea autonomiei persoanelor cu dizabilități este esențială pentru îmbunătățirea calității vieții și pentru creșterea stimei de sine. Un handicap afectează toate sferele vieții, atât familiale, profesionale sau sociale și ne confruntăm cu provocări zilnice în toate aceste domenii.

În cadrul acestui proiect pe 15 iulie, la ora 10.00, în Piațeta Balada va avea loc o dezbatere cu tema: Accesibilizarea orașului Focșani, la care vor fi invitați reprezentanți ai Primăriei Focșani, ai D.G.A.S.P.C. Vrancea, ai Poliției Locale, ai presei locale și ai blogosferei Vrancea. 

Din păcate Focșani nu este un oraș prea prietenos cu persoanele cu mobilitate redusă ce locuiesc aici sau în alte localități ale județului Vrancea. Principalul lucru îl poate oferi acest oraș este mobilitatea unei persoane cu dizabilități, cautând modalități accesibile de a ajunge acolo unde trebuie să meargă, fie, la școală, la medic, în parc, evenimente culturale, serviciu, cumpărături, etc. Acest lucru favorizează dezvoltarea socială și economică a unei entități și este una dintre cheile pentru promovarea echității între cetățeni.

Moderatorul acestei dezbateri va fi jurnalista Silvia Vrînceanu, președinta Asociației Eu,Tu și Ei Focșani.

Indiferent dacă ai sau nu o dizabilitate ești invitat să participi la dezbaterea despre Accesibilizarea orașului Focșani, poți ajuta membrii grupului civic DizAbil.Eu la documentarea necesară pentru realizarea hărții. Mai multe detalii găsești pe site-ul www.dizabil.eu

Contact: dizabileuvrancea@gmail.com

Iuliana Prunilă-Negoiță, coordonatorul grupului DizAbil.Eu Vrancea

Telefon 0723612544

Lasă un răspuns