Vacanța ce mi-o doresc prin… Litoralulromanesc.ro!

1
Litoralulromanesc.ro
Sursă: Arhiva personală

În timp ce-mi beam cafeaua, mă gândeam la verile petrecute la mare cu prietenii sau cu familia și la toate amintirile frumoase. Mă gândeam la bătăile nesfârșite de valuri, la plimbările lungi pe plajă, la activitățile distractive și la senzația de libertate pe care o simțeam în fiecare zi. Îmi aminteam de zilele petrecute în apă, de soarele cald și de vântul ce-mi mângâia chipul.

Sunt trezită din visare de Alina, fiica Andreei, cea mai bună prietenă a mea. Alina are 10 ani și o dizabilitate locomotorie. Deși se află în scaun cu rotile, nu-i place să fie privită cu milă. Visul ei este să cunoască „marea cea albastră și spumoasă”, așa cum o numește ea.

Părinții Alinei nu își permit să-i ofere o vacanta reusita la mare, iar eu, împreună cu niște prieteni, am decis să-i facem o surpriză și să o ducem la mare. Primul pas ar fi să ne asigurăm că avem suficienți bani pentru a acoperi cheltuielile. De asemenea, ar trebui să facem o listă cu tot ce avem nevoie pentru vacanță, cum ar fi: cazare adaptată persoanelor cu dizabilități, transport, mese, divertisment și multe altele.

litoralul romanesc
Sursă: Arhiva personală

Descoperă litoralul românesc, cu orice limita!

Pentru a reuși să facem din vacanța Alinei una fericită, fiecare dintre noi și-a pus la bătaie economiile, cu excepția unuia dintre prieteni. El este mai misterios de felul lui, chiar părea puțin arogant, noi l-am întrebat în cor:
-Mihai, chiar nu vrei să o ajuți pe Alina să aibă parte de o vacanta fericita?
Mihai a zâmbit și ne-a răspuns:
-Cred că sunteți prea bine intenționați cu Alina, dar eu am alte planuri. Voi aveți grijă să faceți vacanța perfectă copilei.

Am înghițit în sec, în mintea mea îl socoteam pe Mihai egoist. Nu am vrut să o arăt, deși și fețele prietenilor mei manifestau dezamăgire și tristețe. Această situație m-a făcut să realizez cât de important este să ofer ajutorul celor care au nevoie, și să arăt empatie și compasiune.

Mihai s-a uitat îndelung la noi și a văzut că ne-a dezamăgit. Și-a tot fluturat telefonul de parcă ar fi vrut să ne arate ceva și când l-am întrebat ce este, a răspuns:
-Ei bine, în timp ce voi cautați oferte inscrieri timpurii pentru a duce copilul la mare, eu am găsit Litoralulromanesc.ro, cea mai mare platformă de rezervare pentru vacanțele pe litoralul autohton al Mării Negre. Platforma oferă informații complete despre ofertele disponibile și beneficiile oferite, propuse de fiecare locație în parte. În plus, platforma oferă servicii speciale și pentru persoanele cu dizabilități, astfel încât acestea să se poată bucura de peisajele și atracțiile litoralului. În peste 20 de ani de activitate, au organizat vacanțe la malul mării pentru peste 1,3 milioane de români care au rezervat peste 4 milioane de nopți de cazare.

Sursa: litoralulromanesc.ro
Sursă: litoralulromanesc.ro

Odată cu LitoralulRomanesc.ro, visul Alinei devine realitate!

Mihai și noi am convenit că el va asigura cazare la mare pentru copilă, iar noi vom face față cheltuielilor de transport. Acest acord este o bună modalitate de a ne asigura că Alina va avea o vacanță plăcută la mare, fără prea multe griji financiare.

Mihai, deși la început părea arogant, a reușit să găsească o oferta buna cu ajutorul agenției de turism Litoralulromanesc.ro. A găsit cazare în Mamaia Nord la Hotel Phoenicia Luxury, un hotel all inclusive de 4 stele. Prietenul nostru a fost mai mult decât bucuros să găsească acest hotel ideal pentru fetiță, care oferă atât de multe servicii și facilități.

Deși tocmai au trecut Sfintele Paști, el a făcut rezervare timpurie pentru sezonul estival, pentru a beneficia de un preț mai bun, și dacă se întâmplă ca micuța noastră să nu mai ajungă pe litoral, hotelul are anulare gratuită a cazării.

Înainte de a alege această agenție de turism, Mihai a citit recenziile altor turiști și a cercetat ofertele agenției. El a luat în considerare recenziile și comentariile de pe site-urile de review, precum ofertele și serviciile pe care le oferă aceasta. În plus, el a consultat și alte agenții de turism pentru a face o comparație și a alege cea mai bună opțiune.

litoralulromanesc.ro
Sursă: litoralulromanesc.ro

Litoralul românesc prin ochii unui copil dizabil

După luni de așteptare a sosit și ziua cea mare, Alina vede marea pentru prima dată și este uimită de frumusețea și măreția ei. Se bucură de sunetul valurilor și de briza proaspătă a mării. Tatăl ei o așează pe nisipul auriu. Alina se relaxează, lăsându-se învăluită de sunetele și mirosurile specifice unei plaje. Se bucură de fiecare clipă și de faptul că i s-a împlinit un vis avut de mult timp.

Litoralul romanesc este unul dintre cele mai frumoase și mai fermecătoare locuri din România, pe care le poți descoperi. Pentru copiii cu dizabilități, litoralul oferă o varietate de opțiuni de petrecere a timpului în aer liber, iar Alina a profitat din plin.

Alina, deși are o dizabilitate, a intrat pentru prima dată în mare cu ajutorul lui Mihai și a fost o experiență incredibilă pentru ea. Și-a dat seama că poate face lucruri pe care înainte le considera imposibile. Mihai a fost foarte atent și i-a oferit sprijin și confort pe toată durata aventurii, și i-a spus:
-Fii tu însăți și bucură-te de viață indiferent de obstacolele pe care le întâlnești! Lasă valurile să te ducă spre noi orizonturi și descoperă schimbarea pe care o poți aduce în viața ta.

vacanta reusita
Sursă: Pexels

O dizabilitate nu te va opri să ajungi la mare!

Pentru mulți dintre noi, să avem parte de o vacanță pe litoral 2023 este normal … pentru un copil cu dizabilități, care vede marea pentru prima dată, poate este o experiență de neuitat. Cel puțin asta am văzut în ochii Alinei.

În primul rând, am încercat să-i facem vacanța cât mai ușoară și plăcută. Am luat în considerare nevoile sale, astfel încât să se simtă confortabil și să aibă parte de o experiență pozitivă. Pentru Alina, acesta a fost primul contact cu marea, și a reușit să se bucure de fiecare moment. Ea a fost încântată să vadă valurile și pescărușii care se învârteau în jurul ei.

Alina a avut parte de ocazii unice de a vedea lumea în culori vibrante. Împreună cu familia ei, a fost invitată să exploreze litoralul, să viziteze plaje și parcuri, să se bucure de soare și să petreacă timpul împreună. Au făcut și o plimbare cu barca, unde au putut să vadă peisajele și viața marină spectaculoasă.

vacanta fericita
Sursă: Pexels

În cele din urmă, vacanța Alinei a fost o experiență memorabilă pentru toți cei implicați. A fost un prilej de a vedea cum un copil cu nevoi speciale se poate bucura la fel de mult ca și ceilalți de o vacanță la mare și de oportunitatea de a admira frumusețile naturale.

Sursa foto: Arhiva personală, Litoralulromanesc.ro și Pexels, editările s-au făcut în Canva

Acest articol este parțial inspirat dintr-un caz real și a fost scris pentru Spring SuperBlog 2023

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns