Întoarcerea la Rădăcinile Noastre – reConstruim acasă

0
reConstruim acasă

Era o dimineață ploioasă și, în timp ce îmi beam cafeaua, am început fără să vreau să-mi amintesc de copilărie, instinctiv m-a dus cu gândul la acel loc sacru al amintirilor — casa bunicilor de pe dealurile Vrancei, acele văi verzi, mărginite de păduri dese, o adevărată comoară de aventuri.

Amintirile mele din copilărie sunt adesea învăluite în mirosul pâinii proaspăt coapte din cuptorul bunicilor mei – un miros care nu mai există astăzi. Din păcate, nu mai există nici bunicii; a rămas doar o casă goală. Acum este doar un loc în care timpul pare să stea pe loc, râsetele noastre de copii încă răsună în aer la vocea bunicii care ne cheamă la masă.

Toate aceste amintiri m-au făcut să îmi doresc să reConstruim acasă, acel loc care ne reconectează cu rădăcinile noastre, cu comunitatea și cu tradițiile noastre. Cu emoție în voce, i-am propus fratelui meu să mă ajute să îi convingem pe verișorii noștri să readucem la viață acea casă și să o transformam într-o casă de vacanță. Nu numai că au fost de acord, m-au delegat pe mine să caut un furnizor bun pentru materiale de construcții — un furnizor online — fără stres și alergătură prin depozite fizice.

casa bunicilor

O călătorie emoționantă către casa bunicilor cu vindem-ieftin.ro

Aveam nevoie de un depozit care să-mi pună la dispoziție toate cele necesare. Primul lucru pe care l-am făcut a fost intru pe vindem-ieftin.ro o alternativă a comerțului clasic cu depozite și hipermarketuri, site recomandat de un prieten. Am solicitat serviciile de consultanță după ce m-am uitat la recenziile video de pe site. Cei 28 de specialiști știau exact ce materiale am nevoie și au calculat cantitatea necesară. Prețul și cantitatea materialelor s-au încadrat în bugetul pe care îl aveam la dispoziție. Astfel, am aflat că există și un grup VIP pentru clienții care doresc să beneficieze de consultanță prioritară.

Nu prea știam eu ce înseamnă de fapt ” depozit virtual” și în timpul navigării pe site am înțeles importanța acestuia. În această călătorie am avut parte de suport dedicat pe toată perioada reconstrucției, un om care a înțeles emoțiile și aspirațiile noastre legate de acest proiect.

Depozitul Virtual e devenit un simbol al solidarității și al încrederii în viitor pentru mine. Comunitatea producătorilor de la vindem-ieftin.ro a jucat un rol activ în reconstrucția nu numai a casei, ci și a viselor. Prin sprijinirea acestor producători, putem contribui la stimularea creșterii economice și de ce nu la crearea de locuri de muncă în comunitatea lor. Unindu-ne forțele și prin colaborare strânsă între producători și clienți, putem construi comunități puternice, iar fiecare are de câștigat. Nu-i așa că e minunat?

vindem-ieftin.ro

De la vis la realitate

Reconstruirea acestui loc sacru al amintirilor nu a fost deloc o sarcină ușoară, însă odată ce știam toate informațiile necesare, procesul de reconstruire pas cu pas a devenit mai ușor. Livrarea materialor de construcții s-a făcut din fabrică direct către locul unde este amplasată casa bunicilor.

Primul pas a fost acoperișul. Am ales țigla metalică, nu înainte de a reface sistemul de izolare termică. Acoperișul este completat de instalarea tâmplăriei exterioare și realizarea instalațiilor. Am ales o tâmplărie modernă, care să asigure atât izolație termică, cât și o estetică plăcută, potrivindu-se perfect cu noul aspect al casei.

Unul dintre veri a fost cu ideea ca să folosim plăci OSB pentru tavan. A fost necesar să apelăm la un arhitect ca să facă un proiect potrivit pentru îmbunătățirile necesare, deoarece acestea au legătură cu acoperișul și cu pereții exteriori. Apoi am refăcut toate ferestrele cu tâmplărie PVC ADF. Am simțit că reconstrucția noastră nu s-a oprit doar la nivelul fizic al clădirii, ci mai degrabă a fost o reconstrucție a emoțiilor și a legăturilor de familie.

materiale de construcții

Retro și modern

Ne-am decis să reconstruim întregul interior al casei, pentru a face o combinație între retro și modern. Pentru început am recreat întreaga bucătărie. Pentru gresie și faianță am ales un model abstract care seamănă cu anii 50-60. În schimb, pentru mobilier am ales un model mai nou și electrocasnice utile.

Pentru camere am ales pereții albi și am recondiționat mobilierul vechi. A fost un pic greu la dormitoare, deoarece nu reușeam să ne punem de acord asupra parchetului și a mobilei. Într-un final ne-am decis să rămână și ceva de la bunici în aceasta casa. Voiam să-i simțim alături de noi de fiecare dată când mergeam acolo.

După cum știți, la țară, toaleta în casă era tabu. Pentru majoritatea oamenilor, era inacceptabil să aibă o toaletă în casă. Dar nu pentru noi, așa că am făcut trei băi. Una mai mare și două mai mici, toate cu dotări moderne. Nu am uitat nici de vechiul wc din gradină, l-am refăcut și pe el.

dealurile Vrancei

După ce am făcut ultimele aranjamente ne-am decis să îi chemăm la masă pe părinți și pe unchi. Ei nu au avut acces în casă până când totul a fost gata. Prima întâlnire după terminarea casei a fost o reafirmare a valorilor noastre și o confirmare a legăturilor noastre strânse ca familie.

Casa bunicilor și dealurile Vrancei, locul copilăriei nu sunt doar locuri fizice, ci sunt povești vii în inimile noastre. Astăzi mă întorc aici cu emoție în locul acesta magic. Împreună cu fratele meu și verișorii mei am transformat o simplă locuință într-un loc plin de viață și dragoste.

„ReConstruim acasă” nu este doar despre readucerea la viață a unei case vechi. A devenit o sursă de inspirație și susținere pentru mine în această călătorie. Aceasta experiență m-a făcut să realizez că o reconstrucție nu se oprește la pereți și acoperișuri. Este un angajament ferm față de trecutul nostru și față de viitorul nostru.

Sursa foto: vindem-ieftin.ro, arhiva personală. Editările s-au făcut în Canva

Articol scris pentru SuperBlog 2024

Lasă un răspuns