Cum să vă depășiti dizabilitatea cu gânduri pozitive

Am un handicap. Nu sunt un handicapat. Asta nu mă face mai putin om decăt tine.

1
208

Optimismul este sinonim cu zeci de cuvinte pe care lumea le folosește în mod pozitiv: încredere, liniște, securitate, credintă, sperantă și convingere.

M-am hotărât să scriu acest articol atât pentru mine, dar și pentru alții care cred că  dizabilitatea pe care o au îi împiedică să fie persoane normale. Nu am negat, nu o să neg că am o dizabilitate. Dacă aș nega, ar însemna să mă reneg că mine că om. Am auzit deseori replici de la diferite persoane care mă descurajau să încerc să fac ceva cu viața mea, atât cât mi se permite.

Din nefericire, societatea este obisnuită cu cei care nu au dizabilităti, chiar dacă sunt mulți care le au. Indiferent de situația dvs. sau de stilul dvs. de viată, puteți face schimbări care să vă ajute să trăiti mai ușor cu un handicap și să aveți o viață mai fericită.

Trebuie să înțelegeți că gândirea pozitivă este ceva care se face în fiecare zi. în fața greuătiilor, trebuie să fiți puternici și să nu vă lăsati depășiti de starea de spirit sau de tristețe. Umorul, speranța și optimismul sunt cele mai bune „ajutoare” pentru o mai bună calitate a vieții și pentru o mai bună bunăstare personală și familială.

Înainte de a scrie acest articol m-am documentat și am aflat că impactul fizic al gândirii pozitive a fost, de asemenea, documentat de către psihologi, nu doar că suport pentru imbunătătirea calitătii vieții. Așa că gândiți pozitiv. Eu mereu zic că ura și răzbunarea este pentru oamenii slabi și lași. Oamenii puternici ridică privirea spre cer, iartă și trec mai departe.

Ultimul paragraf este dedicată oamenilor „normali”. Persoanele cu dizabilităti doresc să trăiască în situații normalizate și că ceea ce fac sunt evaluate pentru meritul pe care îl au și nu pentru faptul că sunt persoane cu dizabilităti. Teama sau respingerea. Această este una dintre părtile cele mai dificile. Sursă foto

1 COMENTARIU

  1. Întotdeauna am admirat persoanele cu dizabilități pentru ca în ciuda problemelor pe care le au, trec prin viata cu zâmbetul pe buze. Întotdeauna își găsesc fericirea în lucruri mici, pe care noi ceilalți nu le mai apreciem. Mult respect!

Lasă un răspuns