Botox: prietenul sau dușmanul femeii?

6

Pentru multe femei, toxina botulinică, cunoscută sub numele de botox, este una dintre cele mai utilizate arme pentru a se recupera sau a rămâne tinere pentru o lungă perioadă de timp.

Nouă femeilor ne place să aratăm bine și facem orice sacrificiu pentru asta. Ne cumpărăm produse de îngrijire și ne ducem la salonul de frumusețe. De ceva timp am început să studiez efectele botox-ului asupra sănătății. Sunt femeie și vreau să mă mențin tânără, așa că am ales să mă documentez înainte.

Adevărul este că apariția ridurilor este o problemă pentru noi femeile care trecem pragul de treizeci de ani. Dar astăzi, datorită cosmeticelor și chirurgiei estetice, reducerea efectelor vârstei este mai ușoară cu botox-ul. Cu toate acestea este o metodă foarte dureroasă. Un vechi proverb spune că „baba suferă la frumusețe”.

Ce este botox-ul sau toxina botulinică?

Toxina botulinică este un neurotoxin produs de bacteria Clostridium Botulinom. Acționează la nivelul neuromuscular, intercedând în relația dintre nervul periferic și mușchi, blocând acțiunea neurotransmițătorului acetilcolină. Este folosit pentru a ascunde ridurile, pentru a elimina liniile fine etc.

Tehnica nu este complicată, medicul aplică gheață pe zona în care va aplica Botox-ul. Apoi va face o serie de injecții cu o mică doză de toxină botulinică.

Înainte de a utiliza botox nu uitați că fiecare organism reacționează diferit, injecțiile sunt foarte dureroase și chiar și puteți obține vânătăi în părțile unde au fost aplicate. Un alt lucru la fel de important este aplicarea incorectă. Acest lucru v-ar putea afecta sănătatea, cum ar fi probleme la respirație și înghițirea alimentelor, precum și slăbiciune musculară și scădere în greutate.

Este foarte important să discutați cu medicul despre problemele dvs. de sănătate, deoarece au fost persoane care sufereau de o problemă neuromusculară care a declanșat o problemă cardiovasculară gravă.

Dragi femei, nu încercați să abuzați de botox pentru a nu vă pierde feminitatea. Este important să rămâi frumoasă dar să nu devii obsedată. Există multe exemple negative în acest sens. Nu mă fac să mă gândesc când intrăm în detalii și judecăm.

Ați folosit vreodată botox? Cum a fost? Sursă foto

6 COMENTARII

  1. Eu sunt adepta la infatisare cat mai naturala, fara modificari, machiaj cat mai discret, nu imi plac persoanele care apeleaza la operatii estetice, nici cu botex-ul nu sunt de acord.

  2. Mie îmi place botoxul ,insa rămân a la înfățișarea naturala. Nu m ar deranja si sa am buzele mai voluptoase, insa ma tem de ce va zice lumea in mare parte
    Iar soțul nu e de acord

  3. Botox multa lume vorbește despre el. Si eu sunt pasionata insa ma tem ca după ce o sa il pun după o sa am buzele lăsate. Poate daca o sa am ocazia o sa incer c

    • Daca vei ocazia sa incerci este foarte indicat sa urmezi intocmai indicatiile medicului.

Lasă un răspuns