Interviu cu Cosmin Petre. „Visul meu este să devin blogger renumit”

1

Mulți dintre noi să scriem pe blog-uri este o nouă profesie, pentru alții este doar o pasiune. Un Blogger este o persoană sau un grup de oameni  care administrează un blog pentru a se distra, a informa sau a vinde.

Unul din acești bloggeri este Cosmin Petre, un tânăr din București, care comunică cu vizitatorii direct prin intermediul articolelor postate pe blog.

Nume: Cosmin Petre

Vârstă: 31

Profesie: consilier juridic

Oraș: București

Blog: https://kosmy.blogspot.ro/

Anul creării: 2014

Tema blogului: Articole despre lucruri interesante și oameni de succes

Pe Cosmin îl știu de ceva timp din mediul online, pasionat de taskuri, mai târziu am aflat că marea lui pasiune este bloggingul. Vă invit să-l cunoașteți mai bine în interviul de mai jos.

Cosmin, de ce ai decis să fii blogger?

Pot spune că din curiozitate, mai mult ca o joacă, dar acum fac acest lucru în mod serios. Unele lucruri le facem în joacă și apoi ajungem la concluzia că poate fi ceva serios. Sunt convins că multora vi s-a întâmplat.

Cum s-a născut blogul?

Am avut posibilitatea să îl creez ușor cu ajutorul platformei  blogspot de la Google, deci nu a fost greu, pur și simplu am vrut să îl fac și l-am făcut.

Ce îți place mai mult la munca ta?

Că pot scrie articole exact cu ceea ce îmi place că nu îmi poate impune nimeni nimic. Bine asta cu excepția unor concursuri, dar evident că nu te obligă nimeni să participi la ele.

Sa fii blogger … Hobby sau profesie?

Este un hobby care poate deveni profesie, dacă nu îți place nu vei reuși niciodată în acest domeniu. Dacă vei căuta banii de la început sincer nu cred că vei reuși.  Dacă totuși vrei să faci bani din el, trebuie să tot scrii până găsești un mod de a scrie la care lumea reacționează pozitiv. Și trebuie să continui, oamenii vor mereu să citească ceva nou. Odată ce le-a plăcut ceva așteaptă mai mult de la tine.

Spune-ne despre ce este blogul tău și cui ii este adresat?

Blogul este despre lucruri interesante și oameni de succes, chiar am scris articole despre câteva persoane despre care am considerat că merită. Este adresat tuturor, nu m-am axat pe o nișă. Pentru mine vor exista doar două categorii de oameni: cărora le place ce scriu și cărora nu le place.

Ce tehnici sau strategii ai folosit pentru a-ți publica blogul?

Încă nu l-am promovat mult, dar încerc să folosesc SEO și să îl distribui la prieteni și nu numai. Se pare că optimizarea articolelor nu e o treabă tocmai simplă, încerc să învăț de pe unde pot și să pun în practică, chiar dacă până acum nu am avut așa mult succes sunt perseverent, nu îmi place să mă las așa ușor atunci când mi-am pus ceva în cap.

Care este cea mai bună postare și de ce?

Cea despre Castelul din Banloc. Am scris-o din 2 motive: să promovez pagina unei prietene despre castel și dintr-un sentiment de revoltă față de nepăsarea generală cu privire la monumentele istorice. Și  veți găsi pe  pe net, sau poate cunoașteți deja despre starea în care se află casa memorială a lui Vasile Alecsandri. Atunci când am ales titlul “Castelul din Banloc – nu doar povestea unui castel “, nu a fost o alegere întâmplătoare, am vrut să evidențiez o atitudine generală de nepăsare folosindu-mă de acest caz despre care știam mai multe.

Ce te motivează să continui cu blogul?

Nu o să fiu modest, faptul că mi-am dat seama că scriu bine. Sper ca și alții să fie de acord cu asta. Încă nu scriu chiar suficient de bine pentru a câștiga un concurs. Am participat la concursul SuperBlog. Dar asta nu înseamnă că sunt descurajat, totuși am obținut unele punctaje bune, deci nu are de ce să îmi fie  rușine. Am de gând să particip și la ediția următoare pentru că vreau mai mult.

Cine te inspiră?

Oamenii de succes, despre care merită să scriu articole așa cum am făcut deja. Dacă ai reușit într-un domeniu îmi face placere să scriu despre tine. Și de asemenea dacă sunt interesat de un anumit subiect, scriu despre el. Așa îmi e ușor să scriu. Dacă nu îți place un anumit subiect cum ai putea scrie?

Ce sfaturi i-ai da unui blogger începător?

Deși l-am creat de ceva ani mult timp nu am postat  atât de mult, deci nu am atât de multă experiență să dau sfaturi, dar ar fi bine să scrie articole despre lucruri care îi reprezintă sau lucruri și persoane în care cred. Și apoi dacă încă eu nu am rezultate cât de cât bune cum pot spune altora ce și cum să facă?

Îți  mulțumesc Cosmin pentru timpul acordat, de asemenea iți urez mult succes în continuare.

Pe Cosmin îl puteți găsi pe blogul Cosmin Petre- blog de diverse sau pe pagina de Facebook Cosmin Petre – blog de diverse

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns