Interviu de 10 cu bloggerul Constantin Târnoveanu

0

Dacă este miercuri, este zi de interviu de 10 cu un blogger. Astăzi l-am luat la întrebări pe Constantin Târnoveanu, omul din spatele blogului Una-alta cu Costică, un blog în care veți găsi multe lucruri interesante. Pe Constantin îl puteți descoperi mai în detaliu prin intermediul următorului interviu:

Spune-ne ceva despre tine.

Eu sunt Constantin Târnoveanu, Costică după cum mă știu prietenii mei bloggeri, Costy după cum mă prezint persoanelor noi sau Costeluș după cum mă știu colegii mei de muncă. Sunt blogger de ocazie cum ar veni. Deși am multe idei de articole, scriu pe blog doar dacă simt potențial într-un subiect și dacă îmi vine cheful (foarte important).

Când ai început să scrii pe blog?

Sunt în lumea asta a bloggingului din 2010. Primul meu articol a apărut pe 1 mai 2010 și vorbeam despre nesimțirea românilor la grătar. Dar blogul cu care am început și-a încetat activitatea prin 2004, cred. Am reveni în 2005 (parcă) cu un blog nou (Una-alta cu Costică) atunci când am acceptat provocarea de a participa la SuperBlog.

Cum a venit ideea?

Ideea numelui blogului a venit datorită numelui pe care mi-l atribuiseră deja unii dintre bloggerii cu care deja eram prieten.

Care este cea mai bună postare și de ce?

Am două articole de care sunt foarte mândru pe blogul meu. Unul despre dispozitivele IQOS, apărut în 2017 și unul de anul ăsta despre experiența unui picker BRINGO în magazin.

Ce te motivează să continui cu blogul?

Ce mă motivează să continui cu blogul? Pe de-o parte puțină ipocrizie (nu detaliez), dar pe cealaltă parte blogul ăsta e puntea mea de legătură cu unele persoane și cu distracția pe care o am cu ei. Deși știu că aș putea să mă întâlnesc cu ei (cu voi) și fără să particip la SB, aș putea să vin la Gale chiar dacă nu sunt participant, simt că trebuie să merit distracția asta. Așa că, scriu. În afara SuperBlogului, faptul că pot scrie despre unele chestii la care mă pricep, că există chiar și un număr mic de oameni care pot beneficia de pe urma cunoștințelor mele, mă face să continui.

Cine te inspiră?

Nu cred că există o persoană care mă inspiră. Nu sunt genul de om care să-și seteze un model.

Crezi că se poate trăi dintr-un blog?

În condițiile în care „prestez” eu, categoric nu se poate trăi din blog. Însă, am cunoscut persoane care trăiesc exclusiv din această activitate, deci, probabil, pe termen scurt, se poate. Spun pe termen scurt pentru că nu cred că treaba asta o să țină o veșnicie și persoanele care nu au nici măcar o zi lucrată cu un contract de muncă s-ar putea trezi la un moment dat cu surprize…

Cum reușești să îmbini munca de blogger cu viața personală?

Cum îmbin munca de blogger cu viața personală? Foarte ușor aș spune. O bună parte din articolele mele se bazează pe experiența pe care am acumulat-o la locul de muncă. Deci, fără munca de zi cu zi, n-aș avea munca de pe blog. În plus, am niște șefi foarte mișto și înțelegători care-mi permit să „dispar” de la muncă pentru 2-3 zile atunci când trebuie să mă întâlnesc cu bloggerii.

Care este cea mai mare satisfacție pe care ți-a adus-o blogul?

Cea mai mare satisfacție pe care mi-a adus-o blogul? Hmmm… Asta-i dură. N-aș putea spune. M-aș putea referi la premiile pe care le-am primit în competiția SuperBlog. Aș putea spune și despre faptul că datorită blogului am colaborat în ultimii 3 cu Festivalul SFR de la Iași sau despre faptul că în urma articolului despre BRINGO am fost contactat de zeci, sute de colegi de la magazinele din țară care m-au felicitat și mi-au mulțumit că le-am spus povestea. Nu pot alege un lucru despre care să spun că mi-a adus cea mai mare satisfacție.

Ce sfaturi i-ai da unui blogger începător?

Sfaturi pentru un blogger nou: scrie corect românește! Să nu-ți fie rușine să consulți dicționarul si Google ca să fii sigur că scrii corect. Și nu te supăra pe cei care te corectează. Mulțumește-le!

Mulțumesc Costică pentru că mi-ai oferit ocazia să îți iau acest interviu.

Pe Costică îl mai puteți găsi pe;
Facebook: Unaaltacucostică
Instagram: Una-alta-cu-Costică

Lasă un răspuns