Interviu de 10 cu bloggerița Anca Gogu

1

Astăzi avem interviu cu bloggerița Anca Gogu, care ne spune cum au apărut blogurile ei, Mamici pe blog și Anca Gogu. Anca este mamă și blogger cu normă întreagă și ne împărtășește cum și-a descoperit pasiunea de a  scrie pe blog. Pe Anca o o puteți descoperi mai în detaliu prin intermediul următorului interviu:

Spune-ne ceva despre tine!

Buna! Eu sunt Anca de pe Mamici pe blog și Anca Gogu, sunt căsătorită de 5 ani și am o fetiță de 3 ani.

Locuim la țară, nu ma vad altfel. Momentan stau acasă să îmi cresc copilul și în timpul liber pe care mi-l găsesc cu greu, scriu pe bloguri.

Când ai început să scrii? Cum ți-a venit ideea?

Am început sa scriu prin noiembrie 2016, ma gândeam de ceva timp că îmi plăcea limba engleza și limba română și am zis ca este timpul să fac ceva din asta.

Am văzut la TV o vedetă care povestea că și-a făcut blog și că se simte foarte relaxată când își scrie gândurile acolo. Zis și făcut, într-o săptămână, maxim două am deschis primul blog pe platforma gratuita wordpress și am scris vreo 30 de articole despre orice.

Nu știam mare lucru atunci, dar intre timp am mai prins cate o informație utilă și m-am folosit de ea. Au venit și colaborările, neașteptat de repede.

Care este cea mai buna postare de pe blogul tău și de ce?

Acum zic și eu la fel ca un cântăreț după ce își lansează ultima melodie „asta e cea mai bună”. După publicare fiecărui articol îmi spun în gând „acesta e cel mai bun”.

La toate muncesc, am articole pe care le-am scris într-o săptămână. Nu e asa ușor cum pare, ai nevoie de poze bune, inspirație, timp liber etc.

Statisticile arată ca cea mai vizualizata postare este cea în care vorbesc despre un salon de înfrumusețare, semn ca tot ce tine de frumusețe este la mare căutare.

Ce te motivează să continui cu blog-ul și de ce?

Blogul pentru mine este ca un spa pentru alte femei. Mă relaxează, iar satisfacția pe care o ai atunci când publici un articol bun este de nedescris. Blogurile, pentru mine reprezintă liniște, încredere și optimism, lucruri care nu le-am găsit făcând altceva.

Mi-am propus să scriu mai mult despre viața de mămică, despre etapele de dezvoltare a copiilor și multe alte subiecte ce țin de familie în general. Iar pentru ancagogu.ro încerc să fac și câteva postări despre empties și ce produse recomand sau nu.

Asa cum îți spuneam, eu ma relaxez scriind și nu am de gând să renunț, poate doar să postez mai rar în cazul în care îmi voi găsi un job.

Cine te inspiră?

Ce ma inspiră? Totul, ți-am zis că locuim la țară, nu? De exemplu în timp ce îmi copilesc roșiile mă gândesc la un titlu, ce poza s-ar potrivi și încerc să îmi fac timp să și scriu.

În primul an de blogging scriam zi și noapte la propriu, acum nu mai reușesc, nu mă mai lasă organismul. Asa ca scriu atunci când doarme pitica la amiază, și da, și ea mă inspiră, vremea, cărțile, viața de zi cu zi, totul.

Ps: Nu vreau să las impresia că eu sunt cea mai cea, dar sunt acolo unde îmi doream să fiu, iar pentru mine asta înseamnă mult.

Crezi că se poate trăi dintr-un blog?

Din blog faci bani, dar și investești. Este un venit, mic dar este. La nivelul care sunt eu nu poți trăi doar din asta, dar sunt oameni care o fac. Este important să nu te apuci pentru asta, ci pentru că iți place, altfel nu ajungi prea sus. Poate dacă aș fi mai mult timp online aș reuși să îmi acopăr strictul necesar, poate…

Cum reușești să îmbini munca de blogger cu viața personală?

Eu zic ca blogul este cafeaua mea, eu nu beau cafea.😉

Asa cum fiecare om sta câteva minute sau ore savurând o ceașcă de cafea, așa stau și eu în fata laptop-ului.

Scriu atunci când sunt singură, când copilul doarme sau stă cu tati. Nu iți imagina ca stau cu telefonul în mâna toată ziua, nu am cum că mi-l ia fiică-mea.

Recunosc, când e tati plecat mai trișez un pic și acord mai mult timp blogului, dar nu se întâmplă foarte des. Am scos și Tv-ul din casa pentru că ne ocupa mult timp inutil, așa că dimineața și seara avem timp doar pentru noi ca familie.

Ce sfaturi i-ai da unui blogger începător?

Să se apuce doar dacă îi place scrisul, altfel nu. Să se gândească la un nume al blogului care să îl reprezinte și să nu îl schimbe mai târziu, să își facă o pagină de Facebook legată de blog prin care sa promoveze articolele, dar și cont pe Instagram. Te ajută foarte mult grupurile destinate bloggerilor, le recomand. Multă lume mă întreabă cum se face și când încep să le explic „hm… eu nu pot, nu am răbdare” etc.

Trebuie să știe de la început că este și greu nu doar frumos. Poți întâlni colaboratori care au multe cerințe, care iți cer sa editezi articolele după pretențiile lor sau care te plătesc în batjocură, dar și care nu îți mai plătesc deloc.

Cum este o zi din viața ta?

Simplă la prima vedere! Asta în cazul în care nu apare ceva neprevăzut și de obicei apare. Ne trezim, facem rutina de dimineață, luam micul dejun și ieșim afară. Ne jucăm, trebăluim, ieșim la plimbare iar pe la amiază intrăm să mâncăm și să facem nani. Adelina nu doarme legănată, doar să fiu lângă ea. Imediat cum a adormit mă apuc de treaba mea în online sau citesc o carte, asta când nu am treaba pe afară. Trece timpul foarte repede, asa că nu reușesc mare lucru și de multe ori rămân cu articole neterminate, concursuri în așteptare etc. După trezire facem ceva mâncare sau un desert, o implic și pe cea mică și îi place. Mai ieșim afară, ea se joacă, eu mai fac una alta prin curte și se inserează. Eh, după ce mâncăm și strâng de prin casă, începe distracție. Cântăm, ne jucăm, dansăm, colorăm etc…este timpul petrecut împreună, cel care ma relaxează dar mă și obosește până la urmă. În jur de ora 12 adormim, știu c e târziu dar așa e vara. Apoi dimineață la 7, 8 o luam de la capăt.

Da, Ade doarme toată noaptea, acum la aproape 3 ani. În sfârșit am scăpat de dureri de burtică și dinți, mai sunt excepții când răcește sau are altă problemă, în rest doarme.

O întrebare mai intimă. Cum reușești să fii mereu frumoasă?

Toți suntem frumoși! Eu nu obișnuiesc să ma machiez zilnic, pentru că ma simt bine și fără, dar și pentru ca Adelina testează prima produsele de make up și renunț.

Dar, atunci când ies undeva sau merg la un eveniment, îmi place să îmi aplic o crema hidratantă, un rimel și ruj. Mi se pare suficient. Bineînțeles, îmi fac măști din când în când, folosesc creme pentru mâini, față, picioare.

De când cu blogul am acces la o mulțime de produse faine pentru piele și e păcat să nu le încerc. Încă nu văd rostul vopselei de par în cazul meu, deci sunt asa mai „naturel”. Nu suport unghiile lungi, extensii sau alte minunații. Cred că îngrijirea corpului este suficientă.

Deși îmi place când văd la cineva unghii lucrate impecabil sau extensii pentru par așezate cum trebuie. Toți avem o frumusețe aparte, cosmeticele doar ne accentuează trăsăturile.

Pe Anca o mai puteți găsi pe:
Facebook Anca’s wish
Instagram Ana-Maria Gogu

 

 

 

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns