Interviu de 10 cu blogger-ul Cluc Cristian

2

Astăzi avem interviu cu Hatschner Cristian Lucian, cunoscut în mediul online ca Cluc Cristian. Pe Cristian îl cunosc de ceva timp, din mediul online, dar recunosc că astăzi a fost prima dată când l-am abordat. Evident că n-am ratat ocazia și l-am luat la întrebări despre cum au apărut blogurile lui, mendre.ro și Cluc24’s Blog, în care veți găsi multe lucruri interesante. Pe Cristian îl puteți descoperi mai în detaliu prin intermediul următorului interviu:

Spune-ne ceva despre tine

Despre mine, îmi este greu să vorbesc. Locuiesc în Brașov și deși am călătorit prin țară, sunt fericit că m-am născut într-un oraș de munte. Fiecare consideră că orașul său este cel mai frumos, dar poate nu-i chiar așa, dar este printre cele mai frumoase!

Timpul meu, îmbină, cred în mod armonios… viața de familie, cea profesională și partea de hobby. Despre viața de familie, soția mea știe mai multe, la fel și prietenii care-mi sunt alături.

În viața obișnuită sunt inginer la o firmă multinațională și trebuie să iau uneori decizii rapide, ceea ce uneori este ușor, datorită a ceea ce am experimentat ca blogger.

Mereu mi-a plăcut literatura (cărțile de toate genurile și implicit și filmele), istoria și de aceea am ales să fiu inginer, unde baza era matematica și fizica!

Ca hobby am blogul în general și scrisul, în special!
CLUC Cristian vine de la prenumele meu, Cristian LUCian.

Când ai început să scrii?

Am început să-mi experimentez imaginația din adolescență dar blogul și curajul de a fi online a fost în anul 2009. Atunci au apărut primele două bloguri ale mele: cluc24 pe platforma wordpress și cluc24comicehaioase pe cealaltă platformă blogspot, așa ca să nu se supere între ele. De un an, am și blogul de pe domeniu propriu Mendre.

Cum a venit ideea?

Aveam un prieten care deținea un blog și am fost încurajat și eu să trec la acțiune. Știam că pentru orice există un început și astfel am apărut și eu în blogosferă. Întâi am crezut că nu va citi nimeni, dar când au început să apară comentariile, m-am panicat și totuși am continuat. Eu sunt de principiu că dacă încep ceva anume, să nu abandonez, să continui.

Care este cea mai bună postare și de ce?

Nu am o postare favorită pentru că fiecare articol are minusuri și plusuri. Uneori, un articol care pare perfect, la o reluare, mi se pare mediocru.

Am început să recitesc articolele mai vechi și câteodată rămân surprins de ceea ce am scris și am gândit, în sensul pozitiv.

Conform statisticilor, cel mai bun articol este “Lucruri adevarate din viata de zi cu zi” din 2010….

Ce te motivează să continui cu blog-ul?

Îmi place să observ oamenii, viața și psihologia omului și indiferent de subiectul articolului, închei cu speranță, cu gânduri pozitive, cu o glumă, pentru viața este frumoasă atunci când zâmbim!

Cine te inspiră?

Citesc mai multe bloguri și în mod normal sunt influențat de ideile și gândurile celor pe care-i urmăresc. Blogul reprezintă imaginea publică a unui blogger.

Crezi că se poate trăi dintr-un blog?

Nu se poate trăi doar din blog. Chiar și bloggerii faimoși au și alte “repere” profesionale, iar ceea ce sunt în realitate, îi aduce în prim planul blogosferei.

Cum reușești să îmbini munca de blogger cu viața personală?

Uneori este dificil, dar când faci ceva din pasiune atunci nimic nu este greu. În fiecare seară, dedic câteva minute scrisului, chiar și doar al unui gând, a unei idei, că nu se știe ce iese la sfârșit. În general sunt blogger de seară sau de week-end!

Care este cea mai mare satisfacție pe care ți-a adus-o blogul?

Mă bucur că am reușit să cunosc alți bloggeri și să descopăr că sunt persoane cărora le place ceea ce scriu și gândesc. Am câștigat și unele premii cu blogul iar participarea ca blogger ambasador la Regata Marilor Veliere în Constanța și aniversarea de 10 ani Dacia Plant în Brașov, au fost printre cele mai mari satisfacții.

Ce sfaturi i-ai da unui blogger începător?

Să scrie din pasiune, fără a ține seama de comentarii sau de anumite sfaturi. Fiecare blogger trebuie să fie el însuși, fără influențe din exterior.

Pe Cristian îl mai puteți găsi pe:
Blog Cluc24 (comice haioase)
Facebook Cluc24

2 COMENTARII

  1. Pe Cristian l-am cunoscut. Cred că prima oară cu ocazia regatei de care ați pomenit în articol. Apoi la gala Superblog de la Mamaia, când mi-a adus și cartea lui pe care am citit-o și o păstrez cu drag în bibliotecă.

Lasă un răspuns