Interviu cu Andrada Toma, creator de frumos

0

Într-o lume în care majoritatea lucrurilor sunt produse în masă, este frumos să poți cumpăra un produs unic realizat manual. În spatele fiecărui articol realizat manual este o muncă grea. Artistul își depus efortul, pasiunea și dragostea în fiecare piesă produsă.

După cum v-ați dat seama deja, astăzi în secțiunea Interviuri am invitat un artist handmade. Este vorba despre Andrada Sandu, un artist hamdmade complex, cunoscută pentru lucrările frumoase și variate pe care le realizează. Mai multe despre Andrada aflați din interviul de mai jos.

Spune ceva despre tine

Numele meu este Andrada Sandu, prietenii mii spun Andra. Cum sunt educatoare, lucrez într-un domeniu care ma face să fiu în strânsă legătură cu lumea creativității, iar de acest lucru profit la maxim. Îmi place să cred că sunt o fire răbdătoare, mai ales pentru că în ceea ce fac este nevoie sa ai multă răbdare și mereu sunt critica cu mine. Nu mă las pană ce obiectul pe care îl realizez este asa cum îmi doresc, ca la final sa fiu mulțumită de munca mea. Chiar dacă de mică mi-a placu sa pictez și să realizez diferite lucrușoare, în lumea handmade am intrat oficial în urma cu aproximativ 7 ani când a luat naștere și proiectul meu de suflet “Handmade creative by Andra”. Totul a început dintr-o joacă, prin realizarea felicitărilor pentru mămicile din grădiniță cu ocazia zilei de 8 Martie, felicitări care au fost foarte apreciate și datorită incurajărilor primite am început cu pașii mărunți să intru și să rămân în aceasta lume a frumosului, cum îmi place să o numesc.

coroniță

Ce înseamnă pentru tine handmade?

Pentru mine handmade înseamnă să dăruiesc dragoste pentru frumos și este cea mai bună metodă de relaxare și de desprindere de lumea cotidiană. Totul a început dintr-o joaca, cu realizarea unor felicitări prin tehnica quilling. În acest moment nu mă axez doar pe o anumită tehnică, realizez diferite produse, bijuterii quilling sau din margele, articole decoupage, articole din fetru, cărți senzoriale, ceasuri din discuri  de vinil, articole pentru Crăciun, decorațiuni din hârtie pentru grădinițe și școli și în plus accesorii și decorațiuni pentru nunti: buchete de flori, cocarde, corsaje, perniță verighete, coronițe etc. Lista e lungă. Îmi place să abordez tehnici noi și să creez lucruri cat mai frumoase. Dacă ar fi să aleg un produs de suflet, acestea ar fi globurile de Crăciun, după părerea mea sunt cele mai bune creații ale mele de care nu o să mă satur niciodată să le fac.

Este handmade o afacere de viitor sau un hobby?

În momentul de față este doar un hobby, dar îmi doresc să devina o afacere de viitor.

globuri de Crăciun

Este apreciat handmade-ul în România?

Din păcate, părerea mea este ca în momentul de față handmade-ul în România nu este apreciat la adevărată lui valoare. Mă doare când văd că sunt multe persoane care nu înțeleg ca un obiect realizat handmade înseamnă mult mai mult decât materialele din care este făcut ( hârtie, plastic, lemn, sârmă etc). Cred că vor mai trece câțiva ani până când mentalitatea noastră se va schimba și vom vedea că aceste lucrușoare sunt mai speciale datorită faptului că poartă în ele o părticică din creatorul lor, că sunt unice și nu sunt “de serie”.

Cât durează realizarea acestor creații?

Depinde de fiecare articol pe care trebuie să îl realizez. Sunt produse care pot fi gata într-o oră sau sunt altele care necesita câteva zile. Depinde și cât de complexe trebuie să fie și de alți factori care pot interveni, timpul la mine e o problema (ca și la ceilalți creatori de frumos).

 tablou decoupage, aranjament floral

Prin ce metodă iți promovezi produsele?

În momentul de fața îmi promovez produsele doar cu ajutorul paginii de Facebook Handmade creative by Andra. Dar în ultimul an am început să primesc tot mai multe recomandări și mă bucur că produsele mele au ajuns în toată țara și mai nou și în străinătate.

Ai participat la o expoziție sau la un târg de handmade până acum?

Am participat la un singur festival “Lolly Boom”, unde am ținut ateliere pentru copii ai aici am putut sa îmi expun o parte din produsele pe care le realizez pentru a fi văzute de public. Dar deocamdată, nu am participat la expoziții și târguri. Am primit oferte, pe care încă le analizez, dar poate pe viitor voi participa, nu se știe niciodată. În acest moment, consider că participarea în cadrul târgurilor implică mai multi factori și în momentul în care ma decid vreau să fiu pregătită corespunzător.

cărți senzoriale

De unde iți găsești inspirația?

Vai, multe persoane ma întreabă acest lucru și de multe ori nu știu ce să le răspund. Nu cred că îmi găsesc inspirația în ceva anume. Poate să fie orice: o stare, o dimineață frumoasă, frumusețea naturii. Uneori stau și imediat îmi vine în minte o idee, sau vad o creanga, un con și mă gândesc ce bine ar sta într-o coroniță sau decorațiune și de aici începe magia.

Cât de apreciată este munca ta?

La această întrebare cred că cei mai în măsură să îți răspundă sunt clienții mei. Eu sper să fie apreciată de îndată ce primesc mulțumiri, poze și mă bucur să văd că articolele mele au început să treacă granițele țării.

Cum este o zi din viața ta?

Viața mea este o fugă continua. Se învârte în jurul copiilor, datorită meseriei mele de educatoare. Cred că și de aici îmi iau energia pentru a crea, din joc, joacă, creativitate, zâmbete și îmbrățișări.

cutie personalizată

Pe Andrada o puteți găsi pe: Handmade creative by Andra

 

Lasă un răspuns