Cafea cu aromă de familie

1

Astăzi a venit cineva să-mi spună o metaforă care are foarte mult de-a face cu felul în care ne luăm viața în piept și cum ne confruntăm uneori, generând stres mare, anxietate mare, bucurie, fericire. Metafora este intitulată: Cafea cu aromă de familie.

Viața cu o ceașcă de cafea
Se spune că o cafea este o îmbrățișare prinsă într-o ceașcă, așa că cine te iubește cu adevărat, o va pregăti dulce și foarte fierbinte pentru ca tu să te simți relaxată și să rezolvi nodul problemelor tale. Când vei lua prima înghițitură, o parte din probleme vor fi trece ca aburul care „fuge” de băutura fabuloasă, întunecată la culoare și vitală.

Recunosc că nu sunt un mare băutor de cafea, părinții sunt sunt amatori ai acestei licori. De când eram copil am crescut cu aroma de cafea. Îmi place această aromă. Ei au spus întotdeauna că cafeaua nu dă fericire, ci generează condițiile ideale pentru ca noi să o experimentăm. Acum stau și mă întreb, oare așa să fie? Când părinții o fac pe filozofii devine interesant. Dacă nu credeți veniți să-i cunoașteți.

espressor

Uneori beau o ceașcă de cafea cu mama și ne povestim micile noastre secrete, ea a fost întotdeauna cea mai bună prietenă a mea. Printre secretele noastre, eu i-am recomandat să schimbe clasicul ibric cu espressor automat Philips. Ea a insistat că este mult mai bună cea facută la ibric. Am încercat  să-i explic că boabele proaspete dau savoare cafelei decât cea făcută la ibric. Mi-a răspuns că tehnologia nu este pentru ea, deh ea e mai clasică, am dus muncă de lămurire cu ea. I-am spus că este ușor de învățat și că expresorul are o varietate de cafea. I-am spus că vreau să încerc cafeaua cu spumă de lapte, deoarece espressorul automat Philips are un sistem de lapte LatteGo.

În ziua următoare mama m-a întrebat de unde putem cumpăra. I-am spus că am găsit magazin online magNET.ro și că aseară am plasat comanda și că nu durează mult până ajunge. Cu această ocazie schimb mentalitatea mamei mele. Iar eu îmi pot savura cafeaua cu spumă de lapte dorită. Diminețile au devenit mult mai savuroase iar tata e oarecum gelos pe noi, chiar într-o dimineață ne-a zis „voi două ce învârtiți”? Să îi spunem ce „învârtim”? No, îl vom lăsa în suspans. Sunt secrete de femei. Mama a învățat și ea tehnologia modernă, mi-a spus clar că nu va reveni la ibric, nu are de ce.

MagNet

Acest articol a fost scris special pentru Superblog 2019


Lasă un răspuns