Evadarea de o zi: Galați

1
Galați

După ce am vizitat zonele montane, a venit momentul să schimb ceva în escapadele mele de o zi … iar schimbarea a venit cu o vizită în orașul dunărean, Galați.

Intrăm în oraș, ne plimbăm prin cele mai importante zone. Primul popas a fost în gara Galați unde am lăsat mașina și am început să ne plimbăm prin oraș. Mergând am ajuns la concluzia că acest oraș este foarte puțin promovat cu toate că are un potențial mare de a fi promovat, deoarece este cunoscut pentru faleza, Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, biserici etc.

Faleza Dunării
Am parcat mașina la Bulevardul Marea Unire și am început să mergem pe Faleza Dunării. Faleza reprezintă unul dintre cele mai importante obiecte turistice din Galați. Din câte am văzut, este o zonă de agrement. Mi-au plăcut foarte mult vapoarele transformate în cafenele și restaurante, mulțimea de oameni care se relaxează copii care joacă, un loc prin de viață. Când îi făceam poze, un tânăr mi-a spus că faleza are o lungime de 4 km, paralel cu cursul Dunării și este cea mai lungă faleză din Europa.

Iahtul Libertatea
Ce m-a impresionat pe faleză este isoria iahtului Libertatea care a fost transformat într-un reataurant. Iahtul considerat simbolul Galațiului, în urmă cu două decenii, aparținea Casei Regale. După anii 90, vasul nu mai exista, era o epavă transformată în restaurant. Iahtul Libertatea a fost cumpărat de un magnat englez la un preț mic apoi l-a restaurat. Acum este un iaht de lux ce navighează pe apele lumii. Este trist că auritoritățile României nu au făcut acest lucru.

Când am plecat de acolo, două biserici mi-au atras atenția. De la una dintre ele îmi amintesc perfect că am vizitat-o acum 10 ani, prin intermediul unui pelerinaj. Aceasta este Biserica fortificată Maică Precista, de pe Faleză superioară. Cealaltă este Biserica Sf Gherman și Casian, tot pe Faleza superioară. Nu le știam numele, așa că am cerut ajutor unui prieten care locuiește în Galați.

Escapada mea de o zi s-a încheiat cu o pizza. Sper că nu v-am plictisit prea mult.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns