Cum folosim energia casei pentru propriul confort

0

Primul pas în implementarea unui plan de eficiență globală este să știm ce secțiuni ale casei consumă cel mai mult. O evaluare a utilizării energiei va arăta acele zone care nu sunt eficiente și ne va ajuta să selectăm cele mai eficiente măsuri pentru a reduce costurile.

Sunt unul dintre cei care nu suportă frigul sau căldura extremă și face tot posibilul să se simtă confortabil în casa lui. Am căutat toate posibilitățile, așa că am găsit ajutor în tehnologia modernă pentru economisirea energiei. Obiectivul principal este reducerea consumului de energie. Am aflat importanța folosirii resurselor naturale și cum să contribuim la economisirea locuințelor.

Pentru a-mi moderniza casa,am apelat la profesioniști pentruface un calcul coeficient G pentru a descopri la timp pe unde se pierde energia casei. Pentru aceasta am contractat o firmă specializată, unde există un auditor energetic pentru eliberarea unui certificat energetic.

Ce este certificatul energetic?
Certificatul de eficiență energetică sau certificatul energetic nu este altceva decât un document oficial scris de un tehnician competent.

Veți avea nevoie de el când:
     Vreți să vindeți o proprietate.
     Doriți să închiriați o proprietate pe care o dețineți.

Acest certificat include informații obiective despre caracteristicile energetice ale locuinței. Se realizează prin calcularea consumului de energie de care fiecare clădire sau casă, în condiții normale de exploatare și ocupație. Calculul include producerea de apă caldă, încălzire, iluminat, răcire și ventilație. De asemenea, ține cont de elemente precum materialele de izolație exterioară, tâmplăria, tipul de ferestre sau sistemele de aer condiționat.

Un prieten îmi spune mereu că sunt o friguroasă și că fac tot posibilul să fie mereu cald în casă. mai ales atunci când este frig afară. Acesta este motivul pentru care am căutat soluții pentru reducerea costurilor, care mi se par foarte mari. Pentru a le reduce, s-a efectuat o termografie a clădirilor pentru remedierea cauzelor pierderilor. În căutarea mea am aflat că eficiența energetică include toate acțiunile care vizează economisirea de energie, fără a reprezenta un impact negativ asupra calității vieții.

Pe viitor aș dori să-mi automatizez casa și să-mi sporesc confortul, adăugând economie de energie și securitate. Necesitatea din ce în ce mai mare de a economisi energie este favorizată și prin utilizarea unui sistem de automatizare, ceea ce mi-ar permite să programez, de exemplu, închiderea perdelelor în timpul orelor maxime de soare, generând astfel economii semnificative în utilizarea aparatelor de aer condiționat. Încălzirea este una dintre cele mai mari cheltuieli pe care le avem pe timp de iarnă, mai ales dacă iarna este una dintre cele unde „valurile” de frig sunt protagoniști. Una dintre soluții este instalarea unui termostat inteligent, care îmi permite să economisesc o mulțime de bani. Pentru mulți, acest lucru arată ca un SF, dar realitatea nu este chiar așa departe.

calcul coeficient G

Acest articol a fost scris exclusiv pentru Superblog 2019

Lasă un răspuns