Calitatea și varietatea alcătuiesc o bucătărie completă

0

Când ne gândim la bucătăria pe care ne dorim să o avem, mintea noastră tinde să-și imagineze că este utilată spațioasă, foarte funcțională și ordonată. Pentru mulți o bucătărie modernă este un spațiu foarte aglomerat, de obicei este punct de întâlnire cu cei din casă și nu numai. Nu poți spune că o bucătărie este echipată până când nu are toate ustensilele și elementele necesare pentru a fi complet funcțională. Nu voi scrie despre mobilier si electrocasnice deoarece am scris deja deja aici, într-un alt articol pentru Spring SuperBlog 2020.

Orice gospodină are nevoie de unele ustensile de bucătărie pentru a face din gătit o experiență ușoară și plăcută care le permite să facă sarcina gătitului mult mai eficientă și mai confortabilă. Fără aceste instrumente, este imposibil să gătească și să consume mâncarea gătită.

Pentru orice bucătar, ustensilele nu sunt niciodată suficiente, el cumpără mereu tot ce are nevoie. De la o vârstă fragedă am aflat că într-o bucătărie completă nu trebuie să lipsească oale, tigăi, farfurii, pahare, farfurii și cuțite. Mama mi-a spus mereu că cuțitul de bucătărie este unul dintre cele mai importante elemente ce și că ar trebui să existe un model universal, unul pentru pâine și opțional: pentru decojire, filetare, dezosare, satâr și zimtat.

De la ea am învățat cum să aleg celelalte instrumente importante, cum ar fi:
Tocătorul, care poate fi confecționat din plastic sau lemn și ideal ar fi să am două: unul pentru legume și cealălalt pentru carne (pentru a evita contaminarea). Cele din lemn sunt mai bune, dar cele din plastic sunt mai ieftine și durabile.
Blender, ideal pentru suc, pentru supă, smoothie și piure.
Pahar de măsurare, răzătoarea pentru legume și brânzeturi, dar și tacâmurile.
Tigaie din oțel inoxidabil și teflon, ideală pentru a face totul, de la sosuri la carne și legume și sunt atât de versatile încât înlocuiește adesea grătarul).
Oale de diferite dimensiuni – potrivit mamei, este important să ai și o oală de gătit mare de 8-10 litri, cu care să pot face multă supă sau sau să gătesc un alt fel de mâncare. Chiar dacă gătesc pentru două persoane, probabil că nu am nevoie de una atât de mare, dar este bine să ai și o oală pentru supe sau ciorbe în casă. Foarte important, să nu uit să achiziționez o oală sub presiune.

Un alt element foarte important este grătarul, fie că este vorba de unul pentru gaz, fie că este vorba de unul electric. Fiecare dintre noi la sfârșit de săptămâna și nu nu numai facem și câte un grătar în familie sau cu prietenii.

tacâmuri, pahare , farfurii

Mama mi-a mai spus că într-o bucătărie completă nu trebuie să lipsească farfuriile, care ar trebui să fie multe și de diferite dimensiuni și că sunt primele lucruri pe care trebuie pe care trebuie să le achizionez, fie că că sunt confecționate din ceramică sau porțelan fin.

Ea m-a atenționat în mod special la pahare, cât contează paharele pentru vin spumant, alb, roșu, dar și cel pentru apă sau băuturile spirtoase. Paharul potrivit este fi cel mai important factor pentru a te bucura din plin de gust.

DAJAR

Tot ea mi-a mai spus despre importanța mărimii cănilor și a ceștilor,  fie că este vorba de cafea sau ceai și că nu trebuie folosite la „grămadă” ci să țin cont și de scopul utilizării acestora.

Pentru a păstra nutrienții alimentelor gătite la fiecare masă pe care o mănânci, pentru a o oferi atât pentru tine, cât și pentru copiii tăi, este important să investești în ustensile de bucătărie care te ajută să îndeplinești acest obiectiv, dar care sunt, de asemenea, durabile și de calitate foarte bună pentru a pregăti cele mai bune mâncăruri pentru familie și prieteni.

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2020

Lasă un răspuns