Confort Merino – secretul unui somn odihnitor la 19°C

2
Confort Merino
Sursa foto: Confort Merino, Editare: Canva

De ce trebuie să ne odihnim bine noaptea? Avem prea multe pretenții asupra timpului nostru (muncă, familie și alte lucruri). De multe ori căutam timp să ne relaxăm și să ne încărcăm bateriile. Este esențial pentru bunăstarea noastră.

Multă vreme am crezut că un somn odihnitor este atunci când temperatura în cameră este aceeași ca și în timpul zilei. Mă rog, eu sunt mai friguroasă de fel, mai ales în sezonul rece. Am o prietenă care mă ajută să trec mai ușor peste nopțile agitate. Este vorba despre o pernă din lână de care nu mă despart, simt că nu pot dormi altfel. Mai ales că senzația de frig sau de căldură mă face să mă agit în timpul nopții. Acest lucru îmi împiedică corpul să se relaxeze și îmi afectează și calitatea somnului.

Ani de zile am căutat soluții pentru un somn ideal, însă fără prea mult succes. Renunțasem la speranța de a putea dormi și eu ca toți oamenii. Tot auzisem despre creșterea temperaturii corpului că afectează apariția somnului profund și, prin urmare, împiedică obținerea somnului reparator. Pe mine nu prea mă convingea această idee ca să fiu sinceră, trebuia să aflu mai multe.

somn odihnitor la 19°
Sursa foto: Confort Merino, Editare: Canva

Temperatura ideală într-un dormitor

Un prieten mi-a spus că există specialiști în somnologie care mă pot lămuri. Astfel am aflat că o temperatură a camerei între 16 și 19°C favorizează somnul și facilitează respirația. În plus, o temperatură ridicată este o cauză a insomniei, îngreunează odihna și vom simți oboseală, apatie și iritabilitate pe tot parcursul zilei.

Este recomandat ca în sezonul rece, în loc să creștem căldura în dormitor, să menținem temperatura la maxim 19 grade. Doamne Dumnezeule! Și ce fac eu, o friguroasă la temperatura asta? Fac țurțuri. A trebuit să găsesc rapid o soluție care să mă ajute să dorm la temperatura indicată de specialiști.

Am căutat pe Google, prietenul nostru al tuturor, de unde să cumpăr produsele ideale care să mă ajute să am un somn mai odihnitor. În căutarea mea am dat peste multe produse care nu m-au convins prea mult, până când am găsit site-ul Confort Merino. Componența principală a produselor acestora este lâna merinos, considerată de mulți specialiști ca fiind foarte călduroasă și un izolant natural.

19°C
Sursa foto: Confort Merino, Editare: Canva

Confort Merino – mai presus de orice, o familie.

Căutând pe site, mi-am dat seama ce anume îmi lipsește, pentru a putea dormi la 19°C, o pilotă din lână pentru a asigura un somn plăcut și odihnitor. Pilotele Confort Merino au umplutură de lână merinos și înveliș de bumbac organic. Oferă căldură sănătoasă datorită proprietăților naturale ale lânii care reglează și transferă umezeala în afara patului, menținând o temperatură constantă. De fel, eu sunt foarte precaută și mi-am achiziționat și o plapumă din lână de merinos, cu aceleași proprietăți ca și pilota. Nu se știe dacă vom avea o iarnă geroasă sau nu.

Mă declar fascinată de produsele Confort Merino (numele brandului vine de la lâna merinos, din care sunt fabricate produsele). Pilotele, păturile, pernele, saltelele și protecțiile de saltea sunt realizate din lână merinos, de origine românească. Învelișul din bumbac organic folosit este achiziționat din Germania.

Navigând pe site dorind să descopăr toate produsele lor am aflat că au și o nouă colecție. Noua colecție Confort Lână are performanțe mult îmbunătățite datorită modului de prelucrare și prin dispunerea fibrelor 3Direcții. Mai multe detalii găsiți pe acest link https://www.confortmerino.ro/blog/articole-despre-lana/confort-lana-noua-colec%C8%9Bie-confort-merino.

Confort Merino
Sursa foto: Confort Merino, Editare: Canva

Cum am reușit să dorm bine (într-un final)?

Am învățat că trebuie să țin cont că deși am sistem de încălzire care mă ajută să reglez temperatura, nu este indicat să îl țin aprins noaptea. Astfel se evită excesul de căldură și evident se minimizează și cheltuielile de energie.

În fiecare seară reglez temperatura termostatului la 19°C. Cearșafurile, pilota din lână, pijamalele… sunt elemente cheie care mă ajută să obțin o temperatură confortabilă. Ideal este ca încăperea să fie răcoroasă, nu rece.

Am uitat să vă spun, mi-am înlocuit și perna veche. Asta după ce am aflat că o pernă din lână merinos este esențială pentru a regla temperatura capului, care este o parte a corpului care eliberează multă căldură. O pernă respirabilă iarna mă va ajuta în lupta cu frigul și astfel voi atinge temperatura ideală pentru a mă odihni.

lână merinos
Sursa foto: Confort Merino și Unsplash, Editare: Canva

Ce trebuie să faci ca să ai un somn odihnitor:

  • Aclimatizarea camerei cu câteva minute înainte de culcare;
  • Duș fierbinte înainte de somn;
  • Folosirea lenjerie de pat adecvată;
  • Purtarea pijamalelor din bumbac, care permite absorbția transpirației;
  • Aerisirea camerei cel puțin 10 minute în fiecare zi pentru a preveni acumularea de umiditate și condens.

Pot spune că într-un final am câștigat lupta cu somnul agitat și insomniile. Am găsit echilibrul termic al locuinței și astfel am reușit să am odihna zilnică asigurată. Cine a spus că temperatura influențează într-o mare măsură sănătatea și starea de spirit a avut mare dreptate.

Tu, dragă cititorule, ai găsit echilibrul între temperatura ideală și un somn odihnitor?

Articol scris pentru a doua probă de la Superblog 2022, probă sponsorizată de Confort Merino

2 COMENTARII

Lasă un răspuns