Atunci când facem cumpărături, este important să ținem cont de durata produselor, dar și de valoarea lor nutritivă. Este necesar să știm care sunt ingredientele necesare. Ceea ce se întâmplă acum mi-a dat mult de gândit și cred știm ce anume să mâncăm în această perioadă. Musai trebuie să ținem cont de durata și data de expirare al produselor, nu numai de valoarea nutritivă. Acestea sunt informațiile pe care experții le recomandă să le luăm calcul la efectuarea achiziției. Acum că vom petrece mai mult timp în casă, ne va obliga, printre altele, să avem cămara bine „echipată”.
Cereale
Carbohidrații – orez, paste și cereale – sunt esențiale pentru o alimentație sănătoasă și echilibrată și pot fi păstrate mult timp. Totuși, eu am optat pentru cereale integrale, care îmi vor oferi cantități mai mari de fibre. Dintre cereale îmi place foarte mult să gătesc orez, nu este scump și cu ajutorul său pot face multe rețete simple și rapide.
Fructe uscate
Înainte nu credeam în proprietățile fructelor uscate, însă un prieten care este nutriționist mi-a spus că acestea cresc concentrația de nutrienți, astfel încât, pe lângă zaharuri, să crească și procentul de fibre și minerale. Dintre acestea din urmă, valorile care cresc cel mai mult sunt potasiul, fosforul, calciul și fierul. Favoritele mele sunt caisele, dar din moment ce nu le găsești tot anul. În acest caz am cumpărat caise deshidratate, deoarece ele sunt o gustare excelentă, un bun tovarăș de călătorie, îmbogățește micul dejun și contribuie mult la alimentația noastră fiind o sursă de magneziu, potasiu, calciu, fier. În schimb, mama adoră curmale deshidratate cu sâmburi. Chiar dacă sunt printre fructele bogate în calorii, ele conțin și cantități semnificative de minerale, vitamine, dar și fibre.
Paste bio
Când vorbim despre paste, ne gândim că este vorba de produse calorice și bogate în carbohidrați, în realitate conținutul de grăsimi este minim, deci, încorporat într-o dietă echilibrată, consumul său este foarte sănătos. Ador să gătesc paste bio, în special cu brânză sau carne.
Nucile și semințele
Despre nuci pot spune că sunt unul dintre cele mai surprinzătoare alimente datorită nutrienților: vitamine, grăsimi, antioxidanți și minerale. Cu toate acestea, din păcate pentru mulți români, nucile rămân un mister. Pentru mine nu sunt un secret beneficiile sale, le consumă regulat. Îmi place foarte să consum nuci în stadiul lor natural, nuci crude în loc de gustare între mese.
Semințele sunt adevărate surse de fibre și proteine cu proprietăți incredibile pentru organism. De fapt, semințele au fost un element central în obiceiurile alimentare ale multor popoare și culturi din întreaga lume. Nu întotdeauna, dar îmi place să consum semințe de chia, susan, semințe de quinoa, semințe de dovleac și semințe de floarea soarelui. Consum semințe pentru contribuția nutrițională pe care o reprezintă dacă sunt incluse în dietă.
Mierea
Beneficiile și proprietățile mierii naturale de albine au fost testate de când omul a descoperit acest elixir. Mierea a fost folosită de-a lungul istoriei omenirii ca aliment și medicament. Este un produs foarte sănătos, care nu lipsește niciodată din cămara mea. O folosesc ca îndulcitor pentru ceai, cafea sau lapte. De când eram copil, consum lapte cu miere, desigur într-o cantitate moderată. De mic copil am fost învățată să nu exagerez cu alimentele iar mierea este unul dintre ele.
Pentru unii, lista mea de alimente li se poate părea ciudată, dar cine mă cunoaște știe că îmi place să mănânc sănătos. O dietă sănătoasă ne protejează de bolile cronice, precum bolile cardiovasculare, diabetul sau cancerul. Dieta mea „lucrează„ intens cu gimnastica, „mens sana en corpore sano”. Dacă va întrebați de unde îmi cumpăr produsele, să știți că de la Driedfruits.
Acest articol a fost scris exclusiv pentru Spring SuperBlog 2020
Foarte bun articolul, multumesc pentru sfaturi!