Interviu de 10 cu bloggerul Răzvan Lupitu

0

Astăzi avem din nou interviu de 10 cu un blogger. De data aceasta cel prins în „capcana” interviurilor este Răzvan Lupitu. Pe Răzvan îl cunosc de ceva timp, din mediul online, dar recunosc că doream să demult îi iau un interviu. Evident că n-am ratat ocazia și l-am luat la întrebări pentru a afla cum gândește, dar și cum a apărut blogul lui, 99XP.ro în care veți găsi multe lucruri interesante. Pe Răzvan îl puteți descoperi mai în detaliu prin intermediul următorului interviu:

Spune-ne ceva despre tine:

Bună. Numele meu este Răzvan și vreau să cuceresc lumea. Sunt o persoană emotivă care a învățat să nu mai fie (atât de) emotivă. Sunt o persoană ambițioasă și foarte muncitoare, câtă vreme crede în lucrurile pe care le face.

Îmi doresc constant să evoluez și să ajung la cea mai bună versiune a mea. Aș face totul pentru a putea ajunge să fiu împlinit, pentru că fericit sunt deja, pe episoade.


Când ai început să scrii pe blog?

Am început să scriu pe la paișpe ani, m-a convins un coleg de clasă să ne apucăm de blogging. La vremea respectivă nu aveam așteptări, scriam doar de amuzament. Am renunțat la scurt timp pentru că nu aveam o strategie sau o direcție.


Cum a venit ideea?

Îmi plăcea foarte mult interacțiunea cu alți bloggeri și am început să scriu și eu pentru a mă integra în comunitate, mai mult. M-a convins colegul de clasă de care vorbeam mai sus.


Care este cea mai bună postare și de ce?

Nu știu ce înseamnă cea mai bună postare. Depinde care este unitatea de măsură. Sunt mândru, în general, de articolele care îi ajută pe ceilalți. Îmi place să mă fac util și citesc cu drag feedback-ul, dacă simt că este unul onest.

Postarile care-mi plac cel mai mult sunt cea în care am descris povestea de la Museo per la Memoria di Ustica și cea în care am descris Eternele victime. Postarea cea mai citită de pe blog este Cum să anulezi o rezervare pe timp de pandemie, iar articolul la care am muncit cel mai mult este cel cu 100+ idei de scris pe blog.

Îmi pare rău, am trișat, dar chiar nu pot alege o singură postare.


Ce te motivează să continui cu blogul?

Mă motivează două lucruri. Să urmăresc statisticile blogului și să încerc constant să le înțeleg ca să mă pot îmbunătăți și interacțiunile cu ceilalți bloggeri. Îmi plac oamenii în general și ador să schimb idei cu oameni cu aceleași preocupări ca și mine.

Cine te inspiră?

Nu am avut niciodată un model, în adevăratul sens al cuvântului. Mereu a lipsit din viața mea persoana aia care să atingă poziția de mentor, un personaj cheie în dezvoltarea și evoluția mea. Îmi place Zlatan Ibrahimovic (fotbalistul) pentru nebunia cu care lupta pentru lucrurile pe care și le dorea, îmi place abordarea cinică a lui Gary Vaynerchuck și… în general îmi plac poveștile și le ador pe alea ale unor oameni care au început de jos și au reușit.

Poveștile de succes se scriu la sfârșit, abia aștept să arăt publicului larg povestea mea.

Crezi că se poate trăi dintr-un blog?

Am trăit mai bine de 5 ani din blog. 100% se poate. Doar că pentru a trăi din blog, e nevoie ca oamenii să își asume asta și să funcționeze în stilul ăsta. Cu mindsetul și stilul de viață potrivit, oricine cunoaște literele ar putea scrie în fiecare zi.

Cum reușești să îmbini munca de blogger cu viața personală?

Am ambiții foarte mari și timpul a fost mereu un inamic. Nu îmi e deloc ușor să muncesc de la 9 la 6 (mai ales că nu rup ușa chiar la 6), iar apoi să ajung acasă și să nu scriu. De foarte multe ori îmi doresc să scriu, dar mă trezesc foarte saturat parcă, fără starea de care am nevoie pentru a scrie.

Care este cea mai mare satisfacție pe care ți-a adus-o blogul?

Mi-a dat oportunitatea de a mă reinventa. Mi-a oferit o siguranță materială când eșuam la orice altceva, iar siguranța aia mi-a permis să mă dezvolt, să lucrez foarte mult la Răzvan-Omul.

Ce sfaturi i-ai da unui blogger începător?

I-aș spune să înceapă să scrie fără așteptări și să se concentreze la început pe a scrie bine. I-aș spune să folosească blogul, cel puțin la început, ca o unealtă pentru auto-dezvoltare și pentru a cunoaște și interacționa cu oameni cu aceleași hobby-uri. Și, la final, i-aș spune să nu renunțe înainte să aibă succes.

Mulțumesc Răvan pentru că mi-ai oferit ocazia să îți iau acest interviu.

Pe Răzvan îl mai puteți găsi pe;

Facebook: https://www.facebook.com/99experiente
Instagram: https://www.instagram.com/99xp.ro/
Medium: https://medium.com/@xphouse/

Lasă un răspuns