Sosirea bebelușului: Cum să ne îngrijim de sănătatea lui

2

Experiența maternității produce o schimbare profundă la femei. Mamele spun adesea că pentru un timp se simt dezorientate, cu multe sentimente intense și contradictorii care uneori le copleșesc și că găsesc puțin spațiu pentru a se exprima. Emoțiile intensificatoare ale mamei (bucurie, tristețe, curiozitate, dorință, etc.) poate contribui semnificativ la dezvoltarea emoțională a unui copil sănătos.

Freud a scris: „Între viața intrauterină și copilăria timpurie, există mult mai multă continuitate decât ne-ar permite credința drastică a actului de a fi născut”.

Eu din păcate nu sunt o mămică, dar totuși îmi creează emoții speciale atunci când e vorba despre copii. Mi se întâmplă acest lucru adesea, mai ales de când o prietenă a rămas însărcinată. Nu prea știa ce și cum să facă și vă dați seama că a apelat la un „cunoscător al creșterii copiilor. Da, da exact la mine. Am încercat să îi explic că atunci când vorbim despre sosirea nou-născutului în lume, primul pas este cum să-l protejăm de posibile boli care îi vor afecta viața, nu doar cum să-l îngrijim corect.

Sosirea bebelușului

Cord Blood Center – prima bancă de celule stem din Romana.

I-am explicat prietenei mele că o investiție de lungă durată pentru sănătatea copilului îl poți face doar imediat după nașterea copilului este recoltarea placentei. Celulele stem din placentă tratează o multitudine de afecțiuni care în mod normal nu s-ar fi putut trata. Prietena mea a fost convinsă de importanța acestei proceduri și a vrut să afle mai multe detalii. A fost la Cord Blood Center și a aflat că sângele din cordonul ombilical este o sursă importanta de celule stem hematopoietice. E decisă să-i ofere copilului ei un viitor fără griji, să aibă grijă de sănătatea lui fizica, dar și de cea mentală, nu doar sa-i ofere o educație aleasă. Acum așteptăm cu nerăbdare nașterea micuțului. Mi-a zis chiar că eu par mai nerăbdătoare decât ea. Oare așa să fie?

Știați că sângele din cordonul ombilical poate ajuta la tratarea persoanelor cu unele boli care pun viața în pericol, inclusiv anumite tipuri de cancer?

Sângele din cordonul ombilical a fost utilizat pentru a trata copiii cu anumite boli ale sângelui. La naștere, sângele din cordonul ombilical este colectat pentru a fi utilizat în transplantul de celule stem.

Cord Blood Center

M-am documentat intens și am descoperit că stocarea țesutului de cordon ombilical ca sursă de celule stem nu va fi o sursă de sănătate doar pentru bebelușul de la care a fot recoltat. Pacienții care au suferit un transplant de celule stem se recuperează mai bine dacă le primesc de la cineva din familie

Știu că vă veți întreba cum o femeie care nu are (încă) copii poate ști lucruri despre copii și despre cum să le fie protejată sănătatea în viitor. Este adevărat că nu am copii, dar am ajut foarte la creșterea nepoatei mele. Și nu doar atât, sunt un om căruia îi place să citească foarte mult, în special despre cum să ne menținem sănătatea fizică și mentală.

Dacă vorbim despre sănătatea fizică a copilului, viitorului adult, nu trebuie să uităm și de sănătatea sa mentală și emoțională. O relație părinte-copil pozitivă intermediată de comunicarea emoțională este cheia creșterii unui copil fericit care va putea avea succes în viitor. Cineva spunea odată că sănătatea mintală a copiilor depinde cel mai mult de ceea ce se întâmplă acasă, un aspect deloc de ignorat. Nu voi da sfaturi detaliate despre acest subiect, nu sunt psiholog, târziu mi-am găsit vocația, dar și așa îi las pe cei cu experientă.

 stocarea țesutului de cordon ombilical ca sursă de celule stem

Revenind la subiectul inițial, trebuie să conștientizăm importanța conservării celulelor stem ale bebelușului. Această procedură este o investiție viitoare în sănătatea familiei. Valoarea sănătății și efectele acesteia asupra calității vieții sunt dificil de cuantificat în termeni economici. Pentru cei mai mulți, este probabil neprețuit.

Articol scris pentru SuperBlog 2020

Cord Blood Center

2 COMMENTS

Lasă un răspuns