Crăciunul vine din nou iar noi suntem ocupați cu pregătirile pentru ziua de Crăciun. Crăciunul este un moment pentru reuniuni de familie, reînnoirea prieteniei, pentru a face schimb de cadouri, împărtășim momente de bucurie, etc. Nu trebuie sa lăsăm ca Magia Crăciunului să dispară!
De Crăciun în era pandemiei, poate fi greu să nu ne simțim ca un mic Grinch. Dar, înainte de a spune „În acest an Crăciunul este ratat”, trebuie să încercăm să cautăm modalități de a găsi ceva distractiv. Pandemia de coronavirus poate însemna că Crăciunul nu va arăta exact la fel ca în alți ani, dar putem deveni creativi și vom putea găsi câteva modalități noi de a sărbători – iar unele dintre idei pot fi atât de bune încât putem face câteva tradiții noi.
24 decembrie este ajunul Crăciunului, un moment special în care așteptăm nașterea lui Iisus. Anul acesta, vom trăi o sărbătoare puțin mai diferită de pandemia COVID19 și, prin urmare, dorim ca cei mai mici din casă să se bucure și să se simtă însoțiți cu familiile lor.
Am uitat să vă spun un lucru foarte important! Nu petrecerile ar trebui să fie fericite, ci oamenii ar trebui să fie fericiți. Fericirea oamenilor este foarte fragilă pentru că nu au învățat să-i prețuiască pe ceilalți. În fiecare an aud, „De Crăciun fii mai bun!”. Acum stau și mă întreb. De ce doar de Crăciun trebuie să fim mai buni? De ce nu putem fi mereu? Sunt, de asemenea, oameni care urăsc petrecerile care în care trebuie să fie cu familia, cu prietenii. Sinceră să fiu chiar nu îi înțeleg. Cum să urăști să fii cu familia ta? Să refuzi să fii fericit cu oamenii care te iubesc! Îmi dau seama că Marile Sărbători, cum e și Crăciunul, îi împart pe oameni în două tabere.
Indiferent de oamenii din jurul nostru, trebuie să învățăm să trăim cu ideea că anul acesta avem un Crăciun foarte ciudat. Cu limitări în propria noastră casă, separați de rude și de prieteni.
Cei care suferă cel mai mult sunt copiii. Restricțiile îi împiedică pe copii să se joace cu alți copii. Acest lucru îi vor face să se simtă frustrați. Cel mai bine sa petrecem cât mai mult timp împreună cu ei. De asemenea, copiii trebuie învățați că Crăciunul nu este doar despre Moș Crăciun și cadourile de sub brad. Crăciunul este mai mult decât atât. Crăciunul înseamnă Nașterea Domnului.
Cineva m-a întrebat ce-mi doresc eu de Crăciun. Sincer! Îmi doresc să se termine cu restricțiile, să ne reluam viețile! Ar fi cel mai frumos cadou, un cadou ce valorează mai mult decât orice comoară.
Cu toate că anul acesta este neobișnuit, nu putem renunța la magia Crăciunului. Este necesar să ne concentrăm asupra a ceea ce putem face, nicidecum la ceea ce nu putem face.
Voi ce vă doriți de Crăciun?
Puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol, condiția este să precizați și inserați vizibil link-ul articolului.