Dragoste de poet – Recital de excepție

0

Se spune că pentru toți există o prima dată. Astăzi am fost invitată la un concert de muzică clasică, un recital de expedie. Trebuie să recunosc că pentru mine a fost o provocare plăcută. Am spus mereu că Opera este un spectacol care combină muzică și teatru, diverse activități care sunt apreciate și o fac ceva unic atunci când vine vorba de artă. Punerea în scenă, cântatul și acompaniament muzical care trebuie apreciat. Un asemenea recital trebuie văzut cel puțin o dată în viață.

Dacă te întrebi de ce mi-a venit ideea de a scrie despre un concert de muzică clasică, îți pot spune că este foarte diferit de un concert de orice alt gen muzical. Când începi să asculți, simți cu adevărat cum starea ta de spirit se îmbunătățește. Din primele minute am simțit că am făcut o alegere bună urmărind recitalul de la început până la sfârșit. Mai mult decât atât, un asemenea concert îmi oferă ocazia să-mi îmbunătățesc cultura generală.

Dragoste de poet

Ți-am spus că am fost la concert, dar nu am spus ce concert. Ei bine, evenimentul online la care am participat s-a numit Dragoste de poet. Potrivit Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, cel mai celebru dintre ciclurile lirice ale lui Robert Schumann, Dichterliebe (trad. Dragoste de poet) reunește șaisprezece lieduri ce redau chintesența armoniei muzicale din perspectiva compozitorului german în interpretarea unui cuplu de tineri artiști: tenorul Sergiu Colțan, însoțit la pian de Bianca Colțan. Detalii despre liedurile lui Robert Schumann găsiți aici. Recitalul a fost unul excepțional.

Mai jos găsiți linkul concertului de pe YouTube.

Sergiu Colțan este tenor la Opera Națională Română Cluj-Napoca și a absolvit Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”, dar la Cluj și la nivel național este cunoscut ca membru al formației Ad Libitum Voices. În 2017 Ad Libitum Voices a participat la X Factor și așa l-am descoperit pe Sergiu, dar și colegii săi.

Bianca, soția lui, este asistent universitar doctor la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”. Este o pianistă excepțională, așa cum se vede și în recital.

Vreau să repet din nou experiența. Poate totuși va fi într-o sală, nu tot online.

Sursă foto: Opera Nationala Romana Cluj-Napoca

Lasă un răspuns