Interviu de 10 cu bloggerita Raluca Anghel

0

Revin din nou cu un interviu de 10 dedicat bloggerilor, care ne încântă zi de zi cu postările lor. De data acesta este vorba despre Raluca Anghel, autoarea blogului E un mic secret. Pentru a o cunoaște mai bine pe Raluca vă invit să lecturați mai jos un interviu foarte captivant.

Spune-ne ceva despre tine.

Bună Luminița, îți mulțumesc tare mult pentru invitația la interviu și mă bucur foarte mult să îți răspund la întrebări astăzi. Eu sunt Raluca și scriu pe blogul eunmicsecret.ro. În viața reală, lucrez într-o multinațională, am o fetiță și sunt pasionată de psihologie, dezvoltare personală și lectură.

Când ai început să scrii pe blog?

În 2018 mi-am făcut curaj să încep să scriu pe un domeniu gratuit, pe care-l creasem deja cu ceva ani în urmă. De acolo, lucrurile s-au desfășurat ușor-ușor, blogul a crescut, i-am cumpărat căsuța lui, m-am înscris în comunități, am participat la concursuri și am crescut și eu odată cu el.

Cum a venit idea?

Mereu mi-a plăcut să scriu și mereu am simțit nevoia să mă exprim astfel, doar că multă vreme mi-a lipsit curajul. Cu 3 ani în urmă, după ce s-a născut fetița mea, am rămas acasă în concediu de creștere copil și am decis să folosesc o parte din acest timp pentru dezvoltarea mea. Iar blogul a apărut firesc ca un instrument care mă ajută să îmi exersez vocea, să îmi consolidez încrederea în mine și să îmi urmez talentul.   

Care este cea mai buna postare și de ce?

Nu știu care este cea mai bună, dar unele dintre ele sunt foarte autentice, m-am exprimat sincer și am împărtășit acolo din experiența mea. Cum ar fi acesta în care am scris despre experiența mea de a trece printr-un divorț sau acesta, în care am scris despre relațiile de azi. De asemenea, am observat că articolele mele despre minimalism sunt apreciate, lucru care mă bucură foarte tare, pentru că este un subiect care mă pasionează.

Ce te motivează să continui cu blogul?

Îmi place să scriu și nu vreau să îmi mai neg niciodată acest talent, aceasta ar fi principala mea motivație – îmi place să fiu blogger.

Apoi desigur, s-au întâmplat multe lucruri frumoase de când am început să cultiv această pasiune, am învățat mult despre scris, despre blogging, despre partea de editare și vizual, am cunoscut oameni extraordinari, adevărate surse de inspirație în materie de blogging cât și de viață – iar toate astea m-au motivate și mă motivează să continui.

Mai cred și că toată lumea trebuie să aibă cel puțin un hobby de care să se ocupe așa cum trebuie, iar blogul este un hobby al meu.

Cine te inspira?

Mă inspiră mulți oameni, cred că avem de învățat de la toți din jurul nostru.

Mă inspiră membrii familiei mele care au toți hobby-uri și pasiuni pe care le cultivă și le urmează, iar asta m-a îndemnat și pe mine să fac la fel.

Mă inspiră fetița mea, pentru că este fericită mereu, e plină de idei, are încrederea în ea și știe mereu ce vrea – iar asta mie mi se pare fantastic, pentru că acestea sunt aspecte la care eu mai am de lucrat.  

Iar din blogosferă, urmăresc cu drag mai mulți bloggeri care fac o treabă extraordinară și care sunt adevărate exemple pentru mine.

Crezi că se poate trăi dintr-un blog?

Nu știu, cred că da, cred că sunt oameni care fac asta. Personal, eu nu trăiesc din blog și nici nu mi-am propus asta, pentru mine blogul este deocamdată un hobby iar poate într-o zi va fi ceva complementar muncii mele, ca o carte de vizită, dacă vrei.

Cum reușești să îmbini munca de blogger cu viața personală?

Din păcate, blogul iese mereu al doilea în această competiție, uneori chiar mai jos în clasament. Pentru că munca, jobul și viața personală au prioritate iar blogul se situează deocamdată ca un hobby și îi aloc ce mai rămâne din timpul meu liber.

Știu că mai am de lucrat la capitolul disciplină, pentru că nu reșușesc să îmi fac timp și să scriu atât de mult și de des pe cât aș vrea dar sunt determinată să schimb acest lucru în viitor – am multe drafturi care așteaptă să vadă lumina zilei 😊

Care este cea mai mare satisfacție pe care ți-a adus-o blogul?

Titlul de bloggeriță, îmi place când lumea îmi spune așa 😊 Mi s- a întâmplat să mă întâlnesc cu diverse persoane și cunoscuți de ai mei să îmi spună că mă citesc și că le place cum scriu, iar asta este drăguț.

Dincolo de asta, îmi place cum am crescut ca blogger, am participat de două ori la Super-Blog până acum dar și la alte concursuri iar asta mi-a adus satisfacții, expunere, recunoaștere, chiar și premii. 

Simt că blogul mă ajută în procesul meu de dezvoltare personală, mă ajută să mă exprim, să explorez pasiuni noi (cum ar fi minimalismul) și este și locul meu de joacă unde pot pune tot ce vreau (cum ar fi poeziile mele) așa că el își atinge scopul pentru care l-am creat, iar asta mă mulțumește.

Ce sfaturi i-ai da unui blogger începător?

Ca de la un blogger începător la altul, i-aș spune să aibă încredere în el, în ceea ce are de spus, să accepte provocări chiar dacă nu știe cum le va finaliza, pentru că lucrurile de desfășoară și se clarifică pe parcus, să aibă răbdare, pentru că nimic nu se întâmplă peste noapte iar lucrurile iau timp și să nu încerce să mulțumească pe altcineva, în afară de propria lui persoană. 

Mulțumesc foarte mult pentru interviu!

Pe Raluca o mai puteți găsi pe pagina de Facebook: E un mic secret

Lasă un răspuns