Ce este mai dificil, dizabilitatea sau societatea?

0

Incapacitatea este orice restricție sau absență a capacității de a efectua o activitate în modul sau în intervalul considerat normal pentru o ființă umană. Dar, în realitate, nu există dizabilități, ci persoane cu calități și abilități diferite, dar trebuie să știi cum să le descoperi și să le pui în evidenta. Pentru a spori capacitatea oamenilor, avem nevoie de o societate adaptată pentru aceasta. Dizabilitatea nu te face neom, ci societatea!

În acest fel, dizabilitatea nu este doar o problemă a persoanei care o suferă sau a familiei sale, ci a întregii societăți. Societatea nu știe să trăiască cu membrii diferiți și trebuie să aleagă între acceptarea persoanelor cu dizabilități și persoanele așa zis normale. Sondajele arată că persoanele cu dizabilități indică în mod constant că au o bună calitate a vieții, dar în realitate nu este chiar așa.

Persoanele cu dizabilități sunt exemplu de luptă de ani de zile, au făcut din excluderea lor involuntară reflectarea în care ceilalți se pot opri și observa pentru a găsi o cale de ieșire dintr-o situație de handicap social.

Mobilitate, Integrarea Socială, Nevoi Speciale

Societatea vs dizabilitate

Ce nu înțelege societatea, a te naște cu o dizabilitate sau dobândirea acesteia pe parcursul vieții nu ar trebui să devină o limitare, care împiedică dezvoltarea și utilizarea potențialului unei persoane. Din păcate, acest lucru se întâmplă adesea în cadrul societății, care nu este conștientă că ființele umane cu dizabilități au și ele drepturi, ca oricine altcineva, și le retrogradează pe plan secundar.

Să trăiești cu dizabilități necesită mai mult timp, mai multă dăruire, în activitățile cele mai de bază ale fiecărei zile și în depășirea nenumăratelor bariere cu care trebuie să te confrunți pentru a avea acces la educație, muncă și servicii de sănătate. cultură, agrement și orice activitate.

Barierele pot fi și create de alte persoane cu dizabilități, bariere ce țin de cultură și educație, printre altele. Au fost deseori cazuri în care persoane cu dizabilități au evoluat mental și vor să exceleze în ceea ce fac, dar sunt acuzate de alte persoane cu deficiente că nu gândesc ca ei. Acum sincer, a avea un handicap, acest lucru nu înseamnă ca trebuie să te reduci ca om ca să fii pe plac altor persoane cu probleme mai grave sau mai puțin grave decât ale tale. Educația și cultura diferă de la om la om, fie că ai cu un handicap, fie că nu ai.

dizabilitate

Ce înțelegeți prin dizabilitate?

Puteți prelua maximum 500 de caractere din acest articol, condiția este să specificați și să inserați vizibil linkul articolului.

Lasă un răspuns