Soarta femeilor din Afganistan poate deveni oricând soarta femeilor din întreaga lume

1

Nu cred că există cineva care să nu fi auzit ce se întâmplă în Afganistan, după preluarea de către talibani. De câteva zile încoace tot văd la știri că visele femeilor din Afganistan vor fi spulberate, nefiind permis să facă o mulțime de lucruri din ceea ce făceau înainte. Vor deveni ceea ce au fost până în 2001, slugi, trofee de război. Tragedia de acolo are un puternic impact emoțional și îți dorești să nu ajungi să trăiești, ceea ce trăiesc aceste femei, femei care strigă în tăcere că își pierd identitatea.

Chiar talibanii au spus că toate femeile cu vârsta peste 12 ani sunt considerate un trofeu de război. Mi se pare inuman! Aceste femei sunt adevărate victime ale războiului, victime tăcute, victime care nu au dreptul să aleagă dacă vor să trăiască sau să moară.

Bărbații afgani forțează deja femeile să poarte burqa, știți voi acea haină purtată de femei în unele tradiții islamice pentru a le acoperi din cap până în picioare. Ei cred că astfel vor fi protejate de talibani, acești sălbatici care au ucis femei care lucrau în diferite domenii. Femeile vor fi ținute captive în casă, nu au voie să studieze sau să lucreze. Dacă este necesar să iasă din casă și dacă nu vor purta burqa, acestea vor fi biciuite public.

Un alt lucru care m-a șocat: bărbații care călăreau avionul, la propriu. „Curajoșii” vor să fugă din Afganistan, de talibani, fără a le păsa de femei. Nu pot să nu mă întreb, femeile cui rămân? Cui să rămână, decât la mila acestor sălbatici, fără niciun Dumnezeu! Acești sălbatici, care folosesc Coranul ca scuză pentru a face rău. Nu dau vina pe religia însăși, pentru că în spatele oricărei religii există fanatici religioși care interpretează după cum consideră ei potrivit.

Când eram la școala generală, instituția unde am învățat avea o revistă, se numea „Cutezătorii”. Îmi amintesc că am citit despre o adolescentă din Afganistan, care a reușit să ajungă la Paris, Franța. Ea a povestit cum erau tratate fetele de vârsta ei și dacă nu erau însoțite de un bărbat, riscau să fie batjocorite. Ea a mai spus că, atunci când și-a scos burqa, s-a simțit liberă și a luptat pentru drepturile sale, să nu poarte ceva care să o limiteze, să poată studia ce își dorește, și cel mai important să nu se întoarcă în țara ei.

Multe femei din întreaga lume spun că, dacă nimeni nu va ajuta victimele respective, femeile din întreaga lume pot avea oricând soarta celor din Afganistan, deoarece există destui bărbați cu mentalitate ca cea a talibanilor.

Puteți prelua maximum 500 de caractere din acest articol, condiția este să specificați și să inserați vizibil linkul articolului.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns