Proiectul ”Harta Accesibilizării Orașului Focșani” aproape de final

2

Prin intermediul unui comunicat de presă grupul civic DizAbil.Eu Vrancea face public ultimele date despre Proiectul ”Harta Accesibilizării Orașului Focșani” care se apropie de final.

Grupul civic DizAbil.Eu Vrancea a implementat în perioada 15 iulie – 1octombrie 2021 proiectul Harta Accesibilizării Orașului Focșani, proiectfinanțat prin programul Start ONG.

Proiectul are ca rezultat principal crearea unei hărţi cu accesibilizările existente în instituţiile și spațiile publice din Focșani, instrument util persoanelor cu nevoi speciale, şi nu numai, din comunitatea locală cât şi a turiştilor.

Proiectul Harta Accesibilizării Orașului Focșani continuă direcţia deschisă de campania Vrem un Focșani fără bariere, derulată de grupul DizAbil.Eu in ultimii ani, şi trage un semnal de alarmă asupra problemelor cu care se confruntă persoanele cu mobilitate redusă în spațiul public.

În proiect au fost implicaţi membrii grupului, persoane cu dizabilități, și voluntari fără probleme de mobilitate.

Pentru implementarea proiectului și-au adus contribuția 20 de voluntari și au fost evaluate 220 de obiective ce se vor regăsi pe hartă.

Deși unitățile de învățământ au fost introduse pe hartă nu au putut fi evaluate înabsența unei aprobări primite de la Inspectoratul Școlar Vrancea.

Obiectivele evaluate au fost împărțite în funcție de nivelul de accesibilizare în: accesibilizate, parțial accesibilizate și neaccesibilizate.

Pe hartă au fost marcate și gropile (capcane) din trotuare ce pun în pericol deplasarea în siguranță a utilizatorilor de scaun rulant dar și trecerile de pietoni ce nu sunt accesibilizate.

Harta va putea fi vizualizată la următorul link: https://dizabil.eu/accesibilizare/

Proiectul Harta Accesibilizării Orașului Focșani se va încheia sâmbătă, 02octombrie, cu o întâlnire la care vor participa membrii grupului, voluntari implicați în proiect, autorități locale și reprezentanți ai presei, ce se va desfășura la Muzeul Unirii din Focșani, la care se va discuta despre accesibilizarea orașului, așa cum este oglindită de hartă.

Moderatoarea acestei întâlniri va fi jurnalista Silvia Vrînceanu, președinta
Asociației Eu, Tu și Ei, parteneră în acest proiect.

Harta va rămâne deschisă și va fi actualizată continuu. Cei ce doresc să nesemnaleze anumite probleme ne pot contacta la adresa de email: dizabileuvrancea@gmail.com iar rezultatele evaluării pe care o vom face vor fi adăugate pe hartă și aduse periodic la cunoștința autorităților.

Contact: Iuliana Prunilă-Negoiță, coordonatorul grupului DizAbil.Eu Vrancea
Telefon 0723612544

2 COMENTARII

Lasă un răspuns