Cina cea de Taină

1
Cina cea de Taină
Sursa foto: GGM Gastro, Edit canva.com

Cine sunt eu? Numele este mai puțin relevant, este un nume ca oricare alt nume. Important în viață este ceea ce faci. Dar pentru simplul fapt că am avut doi părinți minunați, înzestrați cu minte și suflet, cărora Dumnezeu le-a fost alături și i-a ajutat să ajungă printre cele mai bogate familii din România, eu am învățat multe lucruri!

Tata a fost mai puțin pe-acasă, el a muncit foarte mult, fiind un om al afacerilor și al acțiunii. Un om… mereu pe drumuri ( cum se zice )! Dacă nu era pe drumuri era în biroul lui de acasă de unde cu greu îl puteai scoate, întrerupe, sau deranja în orice fel. Mama însă, era pe lângă mine în permanență. De la ea am învățat foarte bine ce înseamnă să fii om, de altfel, ea l-a învățat și pe tata. Ea l-a făcut un om mai bun decât era deja! Părinții mei s-au iubit foarte mult. Mama mi-a zis: ” Nu contează statutul social! Azi ai, mâine poți pierde TOTUL.

Nu contează frumusețea, culoarea pielii, suntem cu toții oameni! Învață să dai bună dimineața, o floare sau o ciocolată femeii de serviciu, dar și celor bogați. Învață că în viață bunătatea ta este tot ceea ce ai, iar dacă ai ceva, este de la Dumnezeu! ” De la el știu să fac treabă, investiții, de la ea știu să fac din trăirile mele o artă! Nu am dus lipsă de nimic, am avut o casă complet utilată și mobilată și am învățat ce înseamnă bucătăria, pentru că suntem trei gurmanzi fermi, fără pereche!

cantina
Sursa foto: GGM Gastro, Edit canva.com

Cina cea de Taină – cantina pentru oamenii nevoiași

Cina cea de Taină are cele mai bune dotări asigurate de GGM Gastro, companie ce oferă o multitudine de echipamente pentru restaurante, articole de gătit, mobilier de inox, etc., la cel mai bun preț. Avem friteuze profesionale, cuptoare de pizza și grill, vitrine frigorifice pentru prăjituri cu termostat digital, malaxoare de aluat, mașini de spălat vase, hote de perete, mașini de tăiat legumele, congelatoare de 700 de litri, produse de spălare / clătire destinate igienizării tacâmurilor, chiar și purificator de aer. Toate acestea pentru satisfacția noastră și a oamenilor.

Am decis să deschid, în martie 2021 ” Cina cea de Taină „. Cea mai frumoasă cantină pentru oamenii nevoiași, din București. Spun frumoasă pentru că este unică. Nu este doar o simplă cantină ci o familie, pentru că așa cum m-a învățat mama – care mă ajută acum – orice om merită o șansă, o a doua, sau a treia. Este cea mai frumoasă nu doar datorită mâncării românești, ci și pentru faptul că în fiecare săptămână, în weekend, organizăm în interiorul cantinei piese de teatru, concerte, și predici cu teme religioase, creștine. Noi nu surprindem doar prin calitate, ci și prin bunătate. Pe toate planurile.

Birocrația i-a dus pe mulți la sărăcie… Eu vreau să îi ajut să se ridice. Artiștii devin mai cunoscuți iar cei nevoiași sunt hrăniți și fericiți. Ambele tabere câștigă. Chiar și eu. Eu câștig mulțumirea oamenilor săraci, copii sau bătrâni, care au o casă, stau cu chirie sau pe străzi dar nu se pot ajunge cu banii încât să poată mânca bine, vin și mănâncă aici, la noi. Nu faima mă interesează, ci țara.

Sursa foto: GGM Gastro, Edit canva.com

Visul din copilărie – cea mai mare realizare a mea

Cu mulți ani în urmă, în seara de Crăciun, în timp ce îmi desfăceam cadoul de sub brad, mă gândeam la acei copii care nu au nimic și i-am zis mamei că atunci când voi fi mare voi face tot posibilul ca niciun copil sărac să nu sufere de foame. Mama la auzul acestei idei m-a întrebat cum voi face. Simplu! Voi lua fructe și legume doar din piețele românești, mulți producători locali nu reușesc să vândă ceea ce au, oamenii aleargă către supermarketurile scumpe. Se veștejesc și își pierd proprietățile, se strică și se aruncă și pentru ce atâta muncă? Așa că dacă ei nu vând, le voi face eu vânzare și voi cumpăra tot ceea ce au, proaspete, imediat când le aduc.

Mama vizibil uimită m-a întrebat ce anume m-a determinat să îmi doresc să fac asta. I-am explicat că la noi se țin trei mese pe zi, iar unii oameni abia dacă au o singură masă unde să înmoaie o bucată de pâine într-o ciorbă de legume, care îți potolește foamea pentru maxim două ore. Ce să mai vorbim de ospețe mari sau prăjituri și plăcinte calde!?

Îmi amintesc, pe vremuri, cum se țineau ospețe mari, asortate cu țuică, must, și vin, bun, de țară – roșu, alb, rose – ce te ungea pe gât. Afumătură, salam, mâncare specifică sezonului, din belșug. Indiferent că mâncam din farfurii de tablă, lut, sau de porțelan, fin, este de ajuns să arunci o privire la cum arătau femeile și bărbații de atunci și cum arată acum. Vechile obiceiuri românești s-au împletit cu cele noi, cu influențe străine și nu știu dacă vreodată va mai fi la fel. Sau mai bine!

cantina
Sursa foto: GGM Gastro, Edit canva.com

Ce anume m-a determinat să investesc într-o cantină

Am multe ocupații care îmi asigură succesul și bunăstarea materială, majoritatea bazate pe comerț, capital, tranzacții și speculații. Să spun că sunt 10 la număr. Dar ocupația mea de suflet este cantina pe care am deschis-o în București și aș vrea să o ridic la nivel național, în fiecare oraș al țării. Atunci când eram mai mică am văzut la TV o artistă columbiană de renume mondial, ce spunea că un copil nu poate învăța fără mâncare. Iar la noi în țară subnutriția este o problemă gravă! Dar pentru mine, o provocare!

Este un aspect foarte important al vieții cotidiene, indiferent de societatea la care ne raportăm. Oamenii au nevoie de hrană pentru a supraviețui iar un astfel de subiect nu poate fi trecut cu vederea. În ziua de azi totul este extrem de scump. Avem prețuri europene dar salarii românești! Pe vremuri, eram grânarul Europei. Oamenii cultivau și aveau saci întregi de făină, mălai, secară, orz, ovăz, fasole… Fructe și legume. Aveau plug, combină, vânturătoare. Creșteau multe animale: vaci, porci, oi, boi, păsări, rațe, prindeau pește, crabi. Aveam de toate!

Când am început nu aveam prea multe echipamente la dispoziție, doar o mașină de gătit pe gaz 4x arzatoare (19 kW) cu flacără de veghe. Deși începutul mi se părea a fi unul descurajant, am continuat și nu am renunțat. Mi-a fost foarte greu să gătesc singură. Mă trezeam dimineața devreme, îmi puneam șorțul și începeam să gătesc. Eram adesea obosită, dar bucuroasă că îi făceam pe oameni fericiți. Părinții, chiar și cunoscuții mi s-au alăturat, au înțeles că nu este doar un moft trecător. Rapid cantina a fost dotată cu cele necesare.

mașină de gătit
Sursa foto: GGM Gastro, Edit canva.com

De ce am apelat la GGM Gastro?

În luna februarie 2021 s-a deschis, în sfârșit, un punct de lucru și în România. GGM Gastro oferă promisiunea unor echipamente de calitate care să ajute antreprenorii români să ușureze munca angajaților și să asigure, astfel, premisele pentru împlinirea clienților. Oferă garanția celui mai mic preț, își propun să reinventeze latura pe care gastronomia a avut-o până acum și să creeze un brand recunoscut pe toate piețele internaționale.

GGM Gastro EST RO S.R.L este cel mai tânăr membru al familiei GGM Gastro International, o companie care și-a început povestea în 2004, în Gronau, Germania, cu doar 5 angajați. Astăzi, GGM Gastro International este unul dintre liderii de piață în ceea ce privește furnizarea de echipamente profesionale pentru industria HoReCa. Cu peste 500 de angajați și puncte de lucru atât pe întreg teritoriul Europei, cât și în Asia, GGM Gastro își propune să reinventeze gastronomia în fiecare zi prin echipamente de cea mai înaltă calitate, fapt demonstrat de cei peste 350.000 de clienți mulțumiți.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, al părinților mei care m-au crescut, ajutat și educat, am ajuns să fiu cine sunt astăzi; cu ajutorul GGM Gastro voi ajunge să fiu cine îmi doresc să fiu mâine. Mulțumesc GGM Gastro și tuturor celor care îmi sunt alături și mă susțin, în demersul meu filantropic ( atât cât se poate ) de a face România un loc mai bun, mai hrănit, mai fericit, mai unit și mai stabil. Pentru că nu mulți au șansa de a ajuta iar cei ce pot uită să facă asta uneori, eu nu am uitat, nu voi uita niciodată și sper că nici voi nu o veți face!

GGM Gastro
Sursa foto: GGM Gastro, Edit canva.com

Sper ca atunci când aveți posibilitatea, fără să îi judecați pe alții, să nu uitați că azi puteți avea orice iar mâine puteți pierde totul. Să nu uitați că și femeia de serviciu merită o ciocolată! Așa că vă doresc sănătate și bogăție, în primul rând sufletească. Cu drag, cantina ” Cina cea de Taină „.

Articol scris pentru SuperBlog 2021