Bradul meu artificial, cu zăpadă, și alți brazi din casa mea!

Bătălia Coloșilor: Brad Natural vs Brad Artificial

2
Depozitul de brazi
Sursa foto: Depozitul de brazi, Prelucrare: Canva

V-am povestit cum de sărbători prăjituresc pentru Stela Izabela, dar nu v-am povestit cum am ajuns să am cel mai frumos brad artificial din lume! L-am cunoscut pe Andrei prin intermediul muncii mele asidue la grădiniță, apoi ne-am căsătorit și l-am făcut pe Bogdan. A fost dificil, el fiind mereu plecat, ne trimiteam declarații prin intermediul unor bilețele; Crăciunul îl sărbătoream mereu în familie.

Aveam un bradut artificial, vechi, de când s-a născut băiatul, pentru că niciunul dintre noi nu dorește natural. Vrem să protejăm mediul, apoi, unul natural crește în 12 ani; în țara noastră avem defrișări masive, preferăm să plantăm decât să tăiem. Faci, constant curățenie după el, din cauza prafului și a acelor ce cad, eu sunt alergică… și nu știți cât alergam, oricum, după copil, prin toată casa! Multe decorațiuni!? Nici vorbă – devine instabil – în fiecare an dai bani și este greu de transportat.

BRAD NATURAL VS BRAD ARTIFICIAL
Sursa foto: Depozitul de brazi, Prelucrare: Canva

Așa că, am zis că e econom să luăm unul acum, să ne țină 10 ani, dar pentru că am luat unul foarte ieftin… nu ne-a ținut atât. Aveam un brad artificial care nu era unul ecologic, deoarece acest gen de brad este realizat dintr-un material plastic, care, pe lângă faptul că este confecționat dintr-un material toxic, nu este nici biodegradabil. L-am trimis la reciclat când avea Bogdan 5 ani, eu eram gravidă și trebuia să-l nasc pe Dragoș.

Aranjez vesela: miros de sarmale, tobă, lumânări parfumate, esențe de brad, măr, portocale și scorțișoară – pentru un plus de atmosferă. Colinde. Așteptăm prietenii și familia, cu cadouri. Pregătesc vin fiert pentru ei ( căci eu nu am voie ), îi pun lui Bogdan filmele, tipice, de Crăciun, iar eu scot din cutii decorațiunile handmade din ipsos, pentru pom, mărgele, instalație și beteală. Dar nu era totul perfect – ceva lipsea!

Bradut artificial
Sursa foto: Depozitul de brazi, Prelucrare: Canva

Cum îmi vedeam relaxată de treaba mea, o mânuță mică mă trage insistent de pantaloni: ” Mami, maaaami!! „, ” Da, iubire!? ” Mami, dar blădul nostlu de ce nu ale zăpadă pe el!? „, ” Poftim? ( Era cel verde, ieftin, luat de când s-a născut ) „; ” Daaa, păi când am fost noi la ‘ șchi ‘, la munte, cu tati, toți blazii ăia aveau zăpadă, elau albi! Și lui ăsta îi cad și flunzele… tu ai zis că noi avem alt fel de blad și nu cad niciodată! „

De doua ori împinge buza de jos în față, tremurând, scoate un ” Ăăăă ” intens și crâncen și plânge. Întorcându-mi spatele. Mi-a distrus sufletul momentul ăla. ” Bogdan, stai măi, mami, mă! „. O ia la fugă, plângând spre dormitorul lui și eu după el! Nu se poate așa ceva!! Groaznic! Nu știam cum să-l împac.

brad artificial
Sursa foto: Depozitul de brazi, Prelucrare: Canva

Alergam, așa, gravidă, în timp ce mă gândeam cum Dumnezeu îi explic unui copil de 5 ani de ce nu e bradul nins ( pentru că nu ninge în casă!! ) și de ce îi cad frunzele. Reușesc să liniștesc copilul spunându-i că primim, curând, un pom muuult mai frumos și mai bun decât cel vechi și caut pe net.

Am găsit un magazin exclusiv online, cu produse premium de înaltă calitate, pentru sărbători. Reduceri de până la 40% pentru brazi artificiali: clasici, colorați, full 3D, ninși, cu conuri, cu vâsc, ignifug, ceea ce pentru mine a fost senzațional având în vedere că am un băiat de 5 ani și un altul pe drum. Poze reale, modele bogate cu suport inclus, transport gratuit, în toată țara, la comenzi de minimum 700 lei, banii înapoi în 14 zile dacă nu ești mulțumit. Am găsit brazi artificiali cu zăpadă. Simplu, comod, fără riscuri.

brazi artificiali cu zăpadă
Sursa foto: Depozitul de brazi, Prelucrare: Canva

Tare fericit a fost fiul meu când a văzut bradul nins, așa, ca la munte. Le-am zis, ” fraților, vă rog eu mult, aduceți-l repede că am un copil de 5 ani care nu poate trăi fără brad!! „. ” Maaaami, ce blaaad flumos!! „- taică-său îl privea mulțumit, că doar el l-a plătit – ” Daaa, mami, este adus tocmai din Depozitul de Brazi al lui Moș Crăciun! ” Și este buuun, l-a testat chial el!? „, „… Ooof, dragostea mea, da! Chiar el l-a testat!” Și îmi arată toți dințișorii lui micuți și albi, ca bradul.

Au trecut 10 ani de atunci iar fiecare sărbătoare a fost ca în filme. Ah, și încă avem bradul acela! Am economisit mult cu el! Dacă vreți brazi de Craciun, cei artificiali au devenit mai populari datorită nenumăratelor avantaje pe care le au. Băieții mei au crescut, înalți ca brazii, Bogdan are 15 ani, Dragoș are 10 ani.

Sursa video: Depozitul de brazi, Prelucrare: Canva

Vin sărbătorile. ” Iubito, nu știu ce cadou să îți mai fac anul ăsta… „, ” Știu eu, anul ăsta îmi vei face cadou o fiică, căreia îi vom da numele de Luna. „, ” Te iubesc mult, chiar îmi doream o fiică! Crezi că ne mai ține bradul!? „, ” Cu siguranță! „, ” Și dacă iese tot băiat!? „, ” Mai încercăm o dată! „, „… Iubita mea…”, ” Deci, mă ajuți… cu împodobitul? Bogdan și Dragoș sunt la cursuri. „, ” Categoric! „

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2021

2 COMENTARII

Lasă un răspuns