Grădina mea magică cu Biano

1
Biano
Sursa foto: Biano, Edit: Canva

Într-o dimineață, în timp ce îmi beam cafeaua, mă uitam pe fereastra casei și visam, visam cu ochii deschiși la un loc în natură, un spațiu intim, în care să-mi pot bea cafeaua dimineața, înainte de a merge la serviciu, unde să pot citi o carte bună, în serile fierbinți de vară. Așa mi-a venit ideea de a face o grădină cu flori lângă lac, iar în centrul ei un foișor.

Grădina va fi cea mai mare realizare a mea din acest an. Ea va fi frumoasă, verde și cu multe flori. Mereu am susținut că visele nu trebuie să rămână la stadiul de vise, ele trebuie împlinite, oricât de greu ar fi. Mi-am provocat familia să facem câteva schimbări majore, să transformăm o parte din curtea casei într-o grădină. Îmi doream de mult timp să avem și noi acel colțișor de rai.

La început, membrii familiei au râs de ideea mea. Ei mi-au spus că o grădină în primă-iarnă nu au mai văzut. De ce primă-iarnă!? Ideea grădinii mi-a venit în martie, în prima zi de primăvară, care de fapt s-a transformat într-o zi de iarnă, deoarece a nins. Nu am renunțat la planul meu, mi-am luat laptopul, am făcut un search pe Google. Am descoperit Biano Studio, un motor de căutare unde am găsit cele mai bune prețuri pentru mobilier de grădină ce va completa oaza mea de liniște. În cele ce urmează am să vă spun cum mi-am proiectat în minte grădina amenajată.

mobilier de grădină
Sursa foto: Biano & Pixabay, Edit: Canva

Colțișorul meu de rai realizat cu Biano

Am stabilit deja spațiul unde îmi voi crea colțișorul de rai. Grădina va fi rustică, cu piese reciclate, amintind de o casă de la țară. Construcția foișorului a cam dat ceva bătăi de cap, fiecare membru al familiei voia ceva diferit, soțul voia ceva, copiii altceva, trebuia să ajungem la o înțelegere.

După lungi dezbateri, ne-am hotărât cum va fi construit ceea ce eu numesc colțișorul meu de rai, care să satisfacă nevoile fiecărui membru al familiei. Mai întâi am stabilit că va fi din lemn, iar mobilierul va fi tot din lemn. Este necesară existența delimitării unui loc special pentru servit masa, cat și a altor zone de odihnă definite de existența fotoliilor, precum și a unei măsuțe de cafea.

După ce termin de construit foișorul, voi trece la al doilea pas, amplasarea mobilierului. Aștept cu nerăbdare sosirea comenzii de la Biano, apoi sa pun în practica toate ideile mele nebunești, cum familia mea le numește.

Colțișorul meu de rai

Masa cu scaune va fi așezată undeva la marginea spațiului acoperit. De acolo se vede cuptorul cu lemne incorporat în perete acoperit cu foi de lemn reciclat, foarte bine tăiate ce au un aspect rustic deosebit. Undeva în spate va fi un dulap, numai bun pentru ustensilele pe care vreau să le țin la îndemână: un tirbușon, câteva pahare, vesela și o față de masă.

Soțul meu îmi spune că este suficient, dar nu știe că eu de fapt mai vreau: o canapea, fotolii și o măsuță de cafea. Eu ce să îi fac, dacă Biano mă inspiră? Eu nu mă opresc aici – lângă foișor mai vreau și un balansoar. Dacă mă gândesc bine mai vreau și un hamac, amplasat în aer liber, va fi o adevărată plăcere pentru copii. Dragă cititorule, nu-i spune soțului meu! Va afla când va veni comanda.

Ce credeți, doar pe mine m-a cucerit acest magazin? Nuu! Este un partener de încredere pentru pasionații de home & deco, lansat în 2018. La nivel global, Biano este prezent și în alte țări precum: Cehia, Slovacia, Olanda, Brazilia, Ungaria, Portugalia și intenționează să se extindă.

Biano
Sursa foto: Biano. Edit: Canva

Amenajarea unei grădini este un proces creator, nu-i așa? Înainte de a stabili ce flori voi planta în jurul foișorului, am luat în calcul solul și ce luminozitate are. Se pare că va trebui să țin cont de mulți factori. Off! Nu credeam că va fi așa greu, dar sunt o luptătoare, voi reuși!

Primul pas a fost să pregătesc pământul, cea mai grea parte a procesului. Când vremea va fi propice pentru plantat, solul trebuie să fie deja pregătit. Va trebui să fiu atentă la buruienile care vor crește în timp. Plantele vor avea nevoie de apă săptămânal, iar florile moarte sau uscate trebuie îndepărtate imediat.

Ghici ce fac eu acum? Îmi beau cafeaua și visez cu ochii deschiși, dar nu în foișor, încă e frig. Nu am de ales, trebuie să aștept să plece primă-iarna și să sosească adevărata primăvară.

 Gradina Cu Flori
Sursa foto: Pixabay

Tu ai vreun vis pe care vrei să-l îndeplinești?

Acest articol a fost scris pentru prima probă Spring SuperBlog 2022.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns