Femi.Eko® – Pe STOP confort

1
Femi.Eko®
Sursa foto: Femi.Eko®

De când eram la școală, noi fetele, aveam un motiv să „chiulim” o dată pe lună de la ora de sport. Doar că unii băieți erau invidioși că nu știau ei ce înseamnă să fii „pe stop”, alții știau și când se adunau mai mulți mai pe ascuns, sau mai pe față, făceau glume pe seama asta.

Am fost cu toții adolescenți și știm cum e. Dar cu toate acestea dacă atunci când eram la școală beneficiam de acest „avantaj”, totuși trebuie să menționez două lucruri: primul ar fi că nu tot timpul ne simțeam bine în” acele zile” și nu era chiar un moft, și în al doilea rând că suntem femei moderne și trăim într-o lume în care se vrea o egalitate totală privind viața socială și profesională.

De aceea pentru „problemele” acestea feminine s-au inventat multe produse de igienă intimă, special pentru a răspunde nevoilor pe care femeia emancipată și modernă le are. Și eu fiind una dintre ele mereu caut cele mai bune produse pentru menstruație sustenabilă, prietenoase atât cu corpul, cât și cu mediul înconjurător.

Femi.Eko®
Sursa foto: Femi.Eko®

Beneficiile produselor menstruale sustenabile

Astăzi discutam cu o prietenă și mi-a spus că tot confortul nostru și rezolvarea ușoară a problemelor cotidiene, inclusiv acelea care ne privesc pe noi fetele, nu sunt tocmai bune pentru planetă și produsele de igienă intimă sunt și ele o sursă de deșeuri.

Asta nu înseamnă că trebuie să revenim la viața de pe vremea bunicilor noștri. Trebuie să existe alternative care să ne permită să facem tot ceea ne dorim și să protejăm și mediul. Așa că m-am pus pe căutat și am fost plăcut surprinsă să aflu câte produse reutilizabile de care habar nu aveam există.

Am descoperit că produsele reutilizabile sunt mai durabile și mai eco-friendly pentru mediu. Pe de o parte, sunt necesare mai puține astfel de produse de-a lungul vieții, deoarece le poți folosi pentru mai mult timp. Prietena mea a venit cu ideea folosirii produselor menstruale sustenabile, deoarece nu conțin plastic sau substanțe dăunătoare ca cele de unică folosință.

Femi.Eko®
Sursa foto: Femi.Eko®

Femi.Eko® pentru femei moderne

Vreau să-mi îmbunătățesc sănătatea menstruală, fără a afecta mediul înconjurător așa că am căutat, evident, pe internet ce produse sunt potrivite pentru mine. Mi-a atras atenția site-ul Femi.Eko®, un brand danez care invită femeile moderne să descopere produse durabile și igienice, atent create de Narcisa Christiansen, născută în România și stabilită în Danemarca din 2016. Un site care își propune să ofere libertate în perioada de „stop”, care să fie și prietenos cu mediul.

Femi.Eko® și-a propus misiunea de a crea produse menstruale reutilizabile și ecologice, la prețuri accesibile pentru toate femeile, indiferent de educație, salariu sau vârstă. Brandul oferă cupe menstruale, chiloți menstruali și absorbante ce sunt reutilizabile.

Produsele sunt dedicate femeilor cu menstruații normale sau abundente, adolescentelor, lăuzelor, post-partum și femeilor ce trec prin menopauză. Nu au substanțe chimice nesănătoase, bumbac tratat și agenți de albire, așa cum au alte produse igienice.

Femi.Eko®
Sursa foto: Femi.Eko®

Eu optez pentru produse reutilizabile

Eu am încercat pentru început cu absorbante Femi.Eko® cu 4 straturi ce includ fibră de bambus, fabricate cu tehnologia SilverClear. Sunt disponibile în două mărimi: S și M. Eu mi le-am achiziționat pe ambele, pentru a ști ce mărime mi se potrivește. Înainte de prima utilizare și după utilizare, absorbantele reutilizabile trebuie spălate în apă rece, pentru a le prelungi durata de viață. Atenție! Nu se folosesc înălbitori.

Prietena mea a încercat cupa menstruală Femi.Eko®, nu înainte de a vorbi cu medicul ginecolog pentru a identifica dimensiunea potrivită. Cupele menstruale sunt din silicon chirurgical, care nu contaminează mediul și este prietenos și cu organismul. Dispozitivul este introdus în condiții de igienă strictă, atât pentru mâini și zona genitală cât și a cupei. Ai nevoie doar de una singură pentru că se scoate, se golește, apoi se reintroduce, fără a fi nevoie să aștepți să se usuce cum se întâmplă la absorbante. Pentru a fi introdusă în interior se pliază, fie în formă de C, fie apăsând pe marginea cupei către interior. După utilizare se sterilizează fierbând-o în apă timp de 20 de minute.

Mă tentează să folosesc și chiloții menstruali, care datorită unei zone absorbante acționează atât ca lenjerie intimă cât și ca protecție igienică. Acești chiloți au trei straturi super absorbante, pentru o protecție intimă optimă. Sunt delicați, potriviți pentru orice activitate și nu au mirosuri neplăcute. La fel ca și absorbantele reutilizabile, se spală în apă rece, înainte și după utilizare.

Femi.Eko®
Sursa foto: Arhiva personală

După cum am menționat deja mai sus, foarte puține produse menstruale reutilizabile sunt necesare într-un ciclu menstrual și de-a lungul vieții, prin urmare, în ciuda faptului că inițial au un cost mai mare, pe termen lung, economisești mai mulți bani decât cumpărând produse de unică folosință.

Eu am învățat un lucru foarte important. Folosind produse reutilizabile poți economisi bani, poți avea grijă de sănătatea ta și de mediu.

Și tu, cititorule? Folosești produse reutilizabile?

Acest articol a fost scris pentru a opta probă SuperBlog 2022

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns