Primul contact cu lumea vindecătoare a cristalelor

1
StoneMania
Sursa foto: StoneMania Bijou, Editare: Canva

Știai ce rol joacă cristalele în viața noastră de zi cu zi? Eu sinceră să fiu nu știam mare lucru. Când o prietenă mi-a oferit un ametist, un cristal specific zodiei mele, capricorn mi-a plăcut forma pietrei și cam atât. Mi s-a părut interesant și îl purtam în geantă mereu fără să-i cunosc puterea vindecătoare. După multe luni am aflat întâmplator de la TV despre puterea acestei pietre și am început să mă documentez despre cristale. Fără să-mi dau seama, m-a atras această lume a cristalelor curative și am vrut să aflu cât mai multe lucruri.

Astfel am descoperit că aceste cristale posedă o gamă largă de proprietăți, de la cele banale la cele spirituale. Am învățat despre cristale că pot fi programate, amplificând și transferând astfel gândurile vindecătoare și activând „centrii energetici” (chakrele) corpului.

În urma documentării făcute am aflat că în vremuri foarte îndepărtate pietrele prețioase și pietrele semiprețioase au fost folosite ca simboluri ale puterii, luminii și înțelepciunii. Multe popoare din diverse culturi le-au folosit ca obiecte de decor, cult religios sau în scopuri de vindecare.

cristale
Sursa foto: StoneMania Bijou, Editare: Canva

Cristalele sunt inima Pământului

Cristalul natural este un transformator și un convertor de energie. Are capacitatea de a acumula energie și de a o elibera atunci când o consideră necesar. Un cristal este un corp solid cu o formă geometrică obișnuită. Aerul, apa, gheața fiind unii dintre factorii importanți în procesul de dizolvare, întărire și cristalizare. Cuvântul „cristal” provine de la „kryos” care înseamnă rece în greacă, ceea ce face aluzie la formarea gheții din apă.

Cristalele s-au format pe măsură ce Pământul s-a solidificat și au continuat să se metamorfozeze pe măsură ce planeta s-a transformat. Unele cristale au fost supuse unei presiuni enorme, în timp ce altele au crescut în peșteri subterane adânci. Anumite cristale s-au format în straturi succesive, pe când altele s-au solidificat din soluții minerale lichide. De veacuri cristalele sunt numite inima Pământului.

Apropo, știați că un cristal natural poate fi ușor confundat cu un cristal fals (din sticlă)?

Sticla este un material ceramic anorganic dur, fragil și transparent. Este alcătuită din nisip silicios, carbonat de sodiu și calcar și se obține prin fuziunea acestor elemente la aproximativ 1500 ºC.

Pe de altă parte cristalul are oxid de plumb, cu cât cantitatea de oxid de plumb este mai mare, cu atât este mai bună calitatea cristalului, nu poate fi topit în aceleași cuptoare în care se produc recipientele din sticlă.

cristale terapeutice
Sursa foto: StoneMania Bijou, Editare: Canva

Cum mi-au schimbat cristalele viața

Chiar dacă nu știam prea multe despre cristale, am încercat să mă vindec cu ajutorul cristalelor terapeutice în urma studiilor proprii efectuate. Așa am descoperit că această terapie aduce armonie și echilibru. Mi-a deblocat energia și m-a ajutat să lucrez la sentimentul de vinovăție și furie care îmi încărca negativ mintea și sufletul. În plus, este un excelent întăritor și regenerator al energiei mediului.

Știi deja că ametistul este cristalul de care nu mă despart niciodată, nu? Ce nu știi despre el ca este cel mai benefic cristal pentru bunăstarea mea fizică, echilibrul emoțional și creșterea spirituală. Îl folosesc pentru auto-vindecare deoarece este capabil să absoarbă, să direcționeze, să canalizeze, să elimine simptomele și să echilibreze energia vitală a corpului și a minții mele.

Despre ametist vă pot spune că este o varietate de cuarț de culoare violetă. Este unul dintre cele mai apreciate cuarțuri pentru tonalitate. În bijuteriile clasice se adaugă de obicei la pietrele mai valoroase precum rubinele sau safire. Culoarea lui violet poate fi mai mult sau mai puțin intensă în funcție de cantitatea de fier pe care o conține în compoziția sa.

ametist
Sursa foto: StoneMania Bijou, Editare: Canva

StoneMania Bijou – aliat în terapia cu cristale

Ametistul pe care îl am este un cristal brut, neprelucrat și m-am gândit să îi fac cadou și mamei mele unul la fel. Ea este aceeași în zodie ca și mine și i se potrivește perfect. Am preferat să fie tot un cristal natural brut, deoarece ea nu poartă bijuterii. Un ametist brut îl va tine în geantă, așa cum fac și eu. Cristalul ce are culoarea preferată a mamei, violet l-am comandat de la StoneMania Bijou, un site recomandat de prietena care mi-a făcut cadou ametistul.

Despre StoneMania Bijou însă vă pot spune că au luat ființă în 2013 și au expuse pe site peste 10.000 de produse din categoriile Cristale naturale, Feng Shui și Aromaterapie. Importă cristale naturale din toată lumea (Brazilia, India, Pakistan, Africa de Sud, China, Peru etc.) și le comercializă în stare brută, șlefuite sau confecționează manual bijuterii din acestea.

Am fost încântată să aflu că în 2022, StoneMania Bijou este unul dintre cele mai mari magazine de bijuterii realizate exclusiv pietre semiprețioase și cristale naturale neprelucrate din România. Peste 160 de varietăți de cristale și 15.000 de produse sunt disponibile în magazinul fizic și online. Eu mai multe despre ei nu voi spune, te las pe tine să îi descoperi.

StoneMania
Sursa foto: StoneMania Bijou, Editare: Canva

Eu mi-am găsit cristalul, un aliat al sănătății fizice și psihice. Cristalul tău care este?

Articol scris pentru a șasea probă de la Superblog 2022, probă sponsorizată de StoneMania Bijou

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns