Revedere Castelul Peleș și Castelul Pelișor

1
Castelul Peleș și Castelul Pelișor

Nu mai e niciun secret că îmi place să descopăr locurile turistice din România, deseori am avut parte de o experiență de neuitat. România are o mulțime de locuri minunate și unicate care merită să fie descoperite și redescoperite. Unul dintre acestea este Castelul Peleș și fratele lui mai mic, Castelul Pelișor.

Castelul Peleș reprezintă un unicat arhitectural și simbol al arhitecturii renascentiste din România. Situat în localitatea Sinaia, județul Prahova, castelul a fost construit între anii 1873 și 1914 și a fost locuința familiei regale din România. A fost construit de către Carol I, primul rege al României, și soția sa, Elisabeta.

Are 160 de camere, între care 8 saloane, 7 cabinete, 4 săli de mese, 4 bucătării și un teatru. Interiorul castelului este decorat cu sculpturi, tapiserii, tablouri, mobilier de epoca, obiecte de artă și arme. Castelul Peleș are și una dintre cele mai bune colecții de arme din Europa, cu peste 4.000 de piese. În prezent, găzduiește muzee și expoziții, precum și evenimente culturale.

Pentru mine Peleș este o mare iubire, l-am revăzut anul trecut, dar îmi doresc să-l revăd cât mai curând. Este o minunată construcție arhitecturală și un simbol al istoriei României. Mă fascinează colțurile ascunse și sălile sale unice. Din păcate filmarea și / sau fotografierea în interiorul castelului este strict interzisă pentru publicare.

Acest castel este un exemplu magnific al artelor decorative și al arhitecturii. Una dintre cele mai frumoase părți ale acestei locații este gradina sa, care reprezinta un amestec interesant de vegetație europeană și de plante exotice. Frumusețea locului a făcut ca această bijuterie sa fie locuința de vară a familie regale, era locuit șase luni pe an, începând cu data de 10 mai în fiecare an.

Personal, acest loc îmi provoacă sentimente intense și mă face să mă simt ca și cum aș fi într-o altă lume. Are o energie aparte și mă face să mă simt atât de specială. Este o experiență incredibilă și una pe care o voi păstra întotdeauna în sufletul meu.

Castelul Pelișor

Castelul Pelișor este un palat de mici dimensiuni construit pe domeniul castelului Peleș. A fost construit între anii 1899 și 1902, pentru a servi ca reședință particulară a familiei regale. A fost proiectat ca loc intim pentru Regina Maria împreună cu soțul ei, Regele Ferdinand I. Regina a dorit ca acest castel să fie un cadru romantic, în care să se poată relaxa și să se bucure de momentele private în familie.

A fost construit după proiectul arhitecților Grigore Cerchez și Karel Liman, în stilul art nouveau sau secesiunea vieneză. Castelul Pelișor a fost decorat cu mobilier și obiecte de artă atent alese, tapeturi fine, picturi și sculpturi. Pelișor are doar 99 de încăperi, față de Castelul Peleș cu 160 de încăperi.

Castelul Pelișor a fost locul în care au crescut primii copii ai Reginei Maria, Mircea și Carol. Aici s-au organizat numeroase evenimente și petreceri, iar Regele Ferdinand și Regina Maria au petrecut multe vacanțe. În prezent, Pelișorul face parte din Muzeul Național Peleș, fiind deschis publicului.

Ambele castele sunt adevărate opere de artă, cu decorațiuni interioare spectaculoase și exterioare impresionante. Sunt considerate unele dintre cele mai frumoase monumente istorice din România.

Orice upload al acestor fotografii este interzis fără citarea sursei.
Puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol, condiția este să precizați și inserați vizibil link-ul articolului

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns