Igiena sub microscop – meritul Medicale Shop!

1
Medicale Shop
Sursa foto: Medicale Shop, Editare: Canva

Igiena este un lucru esențial atunci când vine vorba de serviciile medicale. Spun acest lucru deoarece din cauza unor probleme de sănătate mi-am petrecut mulți dintre anii copilăriei prin spitale. Mi-am dat seama cât de important este ca toate obiectele să fie curățate și dezinfectate în mod corespunzător.

Copil fiind am realizat cât de important este ca personalul medical să folosească halate de unică folosință, mănuși chirurgicale din latex și dezinfectanți pentru mâini și suprafețe după fiecare pacient pentru a se asigura că nu se răspândesc bacterii. Această regulă m-a învățat să fiu mai atentă la ceea ce se întâmplă în jurul meu și să înțeleg importanța igienei de bază.

Anii au trecut iar eu am încercat să uit de anii petrecuți prin spitale. Am învățat să mă bucur de fiecare zi și să mă simt binecuvântată pentru ceea ce am. Viața însă a avut alt scop cu mine. Am scăpat de spitale și am ajuns la stomatologie, din cauza unei parodontoze cronice.

consumabile medicale
Sursa foto: Medicale Shop, Editare: Canva

Menținem sănătatea prin igienă de bază

Eu am un organism mai plăpând însă nu îmi e frică de medicii stomatologi. Am nevoie de siguranța că medicul stomatolog îmi va oferi tratamentul corect și în cel mai steril mediu posibil. La mine igiena contează foarte mult indiferent de spațiu sau locație. Nu, nu este o obsesie, este o necesitate, să previn răspândirea bolilor și să am parte de o bună stare de sănătate.

Revenind la subiect, vorbeam zilele trecute cu o veche prietenă, asistentă proaspăt angajată la un cabinet stomatologic. Îmi spunea că medicul de la cabinetul unde lucrează este în căutare de produse de igienă și echipamente de protecție pentru a se asigura că pacienții sunt în deplină siguranță.

Cabinetul fiind unul privat, medicul trebuie să își caute singur cele mai bune oferte pentru a achiziționa produse care să asigure siguranța pacienților din punctul de vedere al prevenirii infecțiilor și să îi ajute să își îmbunătățească serviciile medicale ale cabinetului. În plus, este chiar o obligație căci altfel riscă amenzi, suspendarea, sau în cazuri grave retragerea autorizației de funcționare.

echipamente de protecție
Sursa foto: Medicale Shop

Medicale-Shop.ro – consumabile medicale de înaltă calitate

Andreea, căci așa o cheamă, mi-a spus că până acum au avut tot ce trebuie într-un cabinet stomatologic, dar parcă nu sunt mulțumiți. Programul lor este atât de încărcat încât nu mai au timp de căutat și ar fi bine dacă altcineva s-ar ocupa de asta.

Mi-am zis că trebuie s-o ajut să caute site-uri de producători sau distribuitori, care oferă o gamă largă de produse medicale. După lungi căutări am găsit Adar Unic Solutions proprietarul Medicale-Shop.ro, un importator și distribuitor de consumabile medicale de înaltă calitate, cu o experiență de peste 20 ani în domeniu. Magazinul virtual este dedicat exclusiv pentru comenzi lansate de companii și instituții. Acesta deservește numeroase instituții din sectorul public: spitale, primării, centre de educație, centre sportive, servicii de ambulanță.

I-am trimis e-mail Andreei cu link-ul site-ului celor de la Medicale Shop pentru a-i arăta și medicului produsele lor și să se familiarizeze cu ofertele pe care aceștia le pun la dispoziție. Medicul a fost încântat de ideea de a cumpăra produse de calitate care să se potrivească cu standardele de siguranță pe care cabinetul său le oferă pacienților.

Medicale Shop
Sursa foto: Medicale Shop

Prima vizită la cabinetul stomatologic după noile achiziții

M-am programat la cabinetul stomatologic unde Andreea lucrează. I-am cerut prietenei mele să nu-i spună medicului cine sunt. Voiam să văd cum decurg lucrurile în urma achizițiilor de produse medicale și cum acesta lucrează cu pacienții. Aveam emoții înainte să ajung la stomatolog, deoarece nu știam cum voi fi primită și dacă am să fiu tratată corect.

Trebuie să recunosc că am fost impresionată; la intrarea în cabinet era un covoraș antibacterian care datorită substanței antibacteriene pe care o conține contribuie la prevenirea răspândirii bacteriilor și a virusurilor. În plus, ajută la protejarea pacienților și personalului împotriva infecțiilor. Acest lucru înlesnește creșterea încrederii pacienților și poate ajuta la o experiență mai plăcută a tratamentului stomatologic.

Când am intrat pe ușa cabinetului mi s-au oferit botoși de unică folosință, ideali pentru personalul medical și pacienți, de calitate premium și rezistență superioară. Aceste produse sunt confecționate din materiale non-toxice și previn transferul microorganismelor, iar pacienții beneficiază de un mediu de tratament steril și sigur. Talpa este texturată și cu elastic, conform certificărilor specifice ISP și CE. De asemenea, sunt ușor de îndepărtat și se pot arunca la gunoi după fiecare utilizare, ceea ce face ca aceștia să fie și foarte igienici.

echipamente de protecție
Sursa foto: Medicale Shop, Editare: Canva

Prima impresie despre cabinetul stomatologic

Am pășit timid în cabinetul stomatologic, apoi am respirat adânc și am încercat să mă relaxez. M-a întâmpinat Andreea, care steriliza cu grijă toată aparatura medicală și instrumentarul necesar pentru a asigura o igienă perfectă și o îngrijire de calitate. Se știe că un instrumentar care nu are parte de o igienizare corespunzătoare și sterilizare adecvată poate fi una dintre cauzele principale ale infecțiilor nosocomiale, sau chiar HIV.

După ce scaunul stomatologic a fost sterilizat, Andreea a așezat pe el hârtie dintr-o rolă de cearceaf impermeabil. Produsul este compus din un strat polietilenă și un strat hârtie, rezistentă la rupere și la tracțiune. În plus, protejează pacientul împotriva contaminării datorită faptului că este impermeabil la lichide și are barieră microbiană. Această acțiune va preveni răspândirea bacteriilor în timpul tratamentelor stomatologice și va ajuta la menținerea unui mediu curat și steril.

La final, Andreea și-a schimbat mănușile de unică folosință utilizate pentru a preîntâmpina transmiterea bacteriilor și a altor microorganisme. Mi-a cerut să mă așez pe scaun deoarece va veni medicul stomatolog. Am înclinat capul în semn aprobator, m-am așezat și m-am relaxat, așteptând ca doctorul să intre în cameră.

consumabile medicale
Sursa foto: Pexels, Editare: Canva

Cum a decurs întâlnirea cu medicul

Când medicul a intrat, s-a spălat pe mâini, a luat mănuși noi de unică folosință, și-a pus masca chirurgicală pentru a reduce riscul de transmitere a infecțiilor prin contact direct sau indirect, apoi m-a consultat. Am simțit o presiune enormă când am văzut toate acele instrumente și aparate. Însă, medicul mi-a explicat ce se va întâmpla și mi-a dat asigurări că tratamentul va fi confortabil.

După tratament, am simțit o ușurare imensă când am realizat că totul a mers bine și că voi scăpa de dureri. Mi-a explicat în detaliu ce trebuie să fac pentru a-mi păstra dantura sănătoasă și a preveni orice problemă în viitor. Am primit informații utile despre produsele pe care le pot utiliza pentru a-mi îngriji dinții și gingiile.

În cele din urmă, Andreea i-a spus șefului ei că eu sunt cea care le-a recomandat Medicale Shop. Doctorul mi-a mulțumit pentru recomandare și a fost foarte impresionat de produsele oferite de aceștia. Eu mă simt mulțumită că i-am ajutat.

consumabile medicale
Sursa foto: Pexels, Editare Canva

Voi reveni la medicul stomatolog pentru controale regulate și tratamente suplimentare, dacă este necesar. Vreau să am o dantură sănătoasă și frumoasă. Îmi dau seama că s-a schimbat mult față de ceea ce era în trecut. Acum, stomatologia se bazează pe tehnologia modernă care reduce foarte mult disconfortul și anxietatea pacienților.

Înainte să plec, m-am oprit la baie pentru a-mi curăța fața și mâinile. Mi-a plăcut că este curată, igienizată cu produse de curățare și dezinfectare adecvată. Dotată cu toate facilitățile necesare, precum apa calda, toaletă, chiuvetă, gresie și un sistem de ventilație eficient pentru a reduce mirosurile.

Sper că înțelegeți de ce am teamă de infecții și pun mare preț pe igienă. Nu vreau să mai ajung prin spitale și clinici. Viața m-a învățat că este foarte important să ai grijă de igiena ta și să iei măsuri de precauție pentru a împiedica răspândirea infecțiilor.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2023