HotelRunner partener în managementul hotelier

1
Platforma HotelRunner

Fiecare dintre noi avem o dorință ascunsă, una arzătoare, care pare imposibilă de realizat. Dorința mea este să fac o pensiune la țară, locul unde eu am copilărit. Nu este vorba despre o zonă turistică de munte ci, mai degrabă, despre o zonă de deal, însă cu un potențial turistic neexplorat.

Îmi doresc să atrag turiștii, să le ofer oportunitatea de a se bucura de natură și de a petrece timpul liber într-o atmosferă relaxantă, liniștită și retrasă, departe de orașele aglomerate. Aș vrea să creez un mediu în care oamenii se vor bucura de excursii de grup și de activități recreative.

Înainte de a duce acest plan până la capăt, mi-am dat seama că pentru început trebuie să apelez la un sistem de management hoteluri și pensiuni și să fac un inventar al tuturor resurselor și serviciilor pe care pensiunea le oferă. Acest lucru m-ar ajuta să creez o strategie de marketing mai eficientă și să stabilesc un set de obiective de afaceri clare.

HotelRunner
Sursa foto: HotelRunner

Căldură și confort în inima naturii

Pensiunea a fost construită lângă pădure, proiectată pentru a se potrivi cu mediul. S-a folosit lemn și piatră locală, iar materialele de construcție sunt în conformitate cu principiile de mediu. Gresia și vopseaua folosite sunt prietenoase cu mediul înconjurător. Căile de acces sunt pavate, iar peisajul este îmbunătățit, prin plantarea de plante și arbuști, pe lângă proprietate.

Clădirea pensiunii este una rustică și modernă în același timp, construită pe două niveluri. Acest lucru reflectă în designul exterior al clădirii, un amestec de elemente tradiționale și contemporane. Acoperișul este realizat din lemn iar fațada din cărămidă. În interior am folosit mobilier și decorațiuni rustice, cum ar fi: ferestre cu geamuri clasice, podele din lemn masiv și uși solide.

La parter m-am gândit că trebuie să existe facilități și pentru persoanele cu dizabilități. Acest lucru include asigurarea unor benzi de circulație suficient de late și rampe de acces. Camerele și băile sunt adaptate cu mânere de susținere și alte elemente de accesibilitate. Pentru persoanele cu dizabilități vizuale, există măsuri speciale, cum ar fi panouri tactile pentru controlul camerelor și al dispozitivelor.

pensiunea

Curtea este una generoasă, cu un loc de joacă, unde copiii se pot juca în siguranță. Terenul este dotat cu echipament de joacă, precum: leagăne, tobogane, balansoare și alte jucării. De asemenea, există spații verzi înconjurate de flori și plante, precum și zone de relaxare și grătar. Tot în curte, este amenajată și o zonă de picnic, unde oaspeții se bucură de un moment de relaxare.

Pensiunea are un restaurant cu mâncare tradițională românească, cu produse proaspete direct de la țăranii locali. De asemenea, există și un loc special amenajat pentru cei care doresc să gătească singuri mâncarea lor. cest spațiu este dotat cu toate ustensilele și instrumentele necesare și, este curățat și dezinfectat periodic pentru a asigura o experiență de gătit confortabilă și sigură.

Turiștii pot vizita împrejurimile și se vor bucura de frumusețile locului. Vor afla mai multe despre istoria zonei și pot învăța de la țărani diferite meșteșuguri și tradiții locale. De asemenea, pot încerca activități precum drumeții, ciclism sau alte sporturi de exterior.

Platforma HotelRunner

HotelRunner – platforma care transformă visele în realitate

Am realizat că o pensiune nu se poate promova singură și că este nevoie de mai multe strategii de marketing pentru a atrage clienți, nu doar pe rețelele de socializare. Pentru a promova pensiunea am utilizat un sistem de rezervări hoteluri și pensiuni pentru a avea control asupra rezervărilor în primul rând, dar și asupra altor componente din activitatea acestora.

Cum nu mă pricep prea mult la promovarea pensiunii am apelat la Platforma HotelRunner înființată în 2011 de către doi foști manageri IBM. Este o platformă B2B – business to business, cloud, de vânzări online, marketing digital și management al canalelor pentru hoteluri și pensiuni, care oferă soluții personalizate pentru a ajuta la dezvoltarea afacerii. Prin intermediul acestei platforme, am putut să fiu vizibilă, să gestionez rezervările directe, să pregătesc și să trimit campanii de marketing pentru a atrage potențiali clienți.

Platforma adună peste 60.000 de unități de cazare și peste 150 de agenții din industria ospitalității la nivel global. Oferă o mulțime de funcții și instrumente care le ajută să își crească veniturile și să gestioneze activitatea mai eficient. Acestea includ: servicii de rezervare (web, mobil, telefon și agenți de rezervare) și alte sisteme, cum ar fi sistemele de rezervare online (OTA) și sisteme de plată.

HotelRunner

Facilitățile Platformei HotelRunner

HotelRunner oferă o gamă completă de facilitați care mă ajută să îmi maximizez vânzările și îmi îmbunătățesc în mod semnificativ gestionarea și promovarea pensiunii. De asemenea, platforma a devenit ca un asistent pentru mine; mă ajută să monitorizez și să administrez proprietatea ușor și eficient, în timp real.

Website-ul pensiunii a fost integrat pe platforma HotelRunner, cu scopul de a-mi crește vizibilitatea, m-a convins de avantajele pe care le oferă. Acest lucru îmi permite să mă conectez cu mari agenții de turism sau platforme OTA (Online Travel Agencies) printre care se află și Booking.com.

Această facilitate oferă clienților posibilitatea de a rezerva online fără a trebui să folosească o altă platformă externă sau să sune la pensiune. Clientul poate selecta tipul de cameră dorită, perioada de rezervare și se poate bucura de un proces de rezervare simplu și rapid. De asemenea, acest lucru permite pensiunii să ofere promoții și reduceri, precum și să ofere o experiență mai personalizată și mai adecvată pentru client.

Sistemul de management al proprietății (PMS) – boost pentru proprietarii de hoteluri

Ceea ce îmi place foarte mult la platforma HotelRunner este sistemul de management al proprietății (PMS) pe care îl oferă. Are o interfață simplă și intuitivă pentru proprietarii de hotel, care le permite să își gestioneze cu ușurință toate operațiunile. PMS oferă, de asemenea, proprietarilor de hotel și administratorilor de proprietăți o modalitate eficientă de a-și gestiona conturile și operațiunile, inclusiv gestiunea rezervărilor. Totodată, oferă posibilitatea de a crea o prezență online pentru a atrage mai mulți clienți.

PMS mă ajută să fiu mai eficientă și să economisesc timp și bani. Acest lucru se face prin furnizarea de informații detaliate despre pensiune, precum și prin ușurarea proceselor de gestionare a proprietății. Îmi permite, de asemenea, să urmăresc și să analizez informațiile legate de operațiunile din pensiune, cum ar fi: tarifele, feedback-ul clienților și ratele de ocupare.

În plus, sistemul poate fi folosit pentru a automatiza procesele și elimina erorile umane, precum și pentru a gestiona activitățile de marketing și promovare, astfel încât să poată fi îmbunătățite rezultatele pe termen lung.

HotelRunner

Platforma HotelRunner integrează platformele globale utilizate de hotelieri într-un singur sistem, având și o aplicație online, în Google Play/IOS, ce utilizează site-ul web al hotelului pentru a face rezervări ușoare și rapide. Aceasta face ca hotelierii să poată gestiona toate relațiile cu clienții, din toate canalele de distribuție, într-un singur loc.

Motorul de promovare a fost o altă facilitate sau, mai bine zis, un instrument esențial în gestionarea pensiunii mele. Am putut folosi instrumentul pentru a crea oferte personalizate, precum și pentru a face publicitate pentru a atrage clienți și parteneri. Motorul de promovare m-a ajutat să monitorizez activitatea de marketing și să iau decizii corecte pentru a obține rezultatele dorite.

În plus, are și un sistem de plăți sigur și simplu pentru clienți fără teama de a pierde datele sau de a fi victime ale fraudei. Platforma centralizată oferă clienților transparență în timp real prin colectarea tarifelor din diferite platforme online, și, afișarea lor într-o singură locație centralizată. Astfel, clienții pot compara rapid și eficient tarifele, și pot găsi cea mai bună ofertă.

HotelRunner a fost una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat când am înființat pensiunea. Cu ajutorul platformei, am putut să mă conectez cu agenții de turism și să mă promovez în mod eficient. Aceasta a însemnat că am avut primii clienți încă de la lansare.

Fotografiile sunt de pe site-ul HotelRunner și Arhiva personală, Editările sau făcut în Canva

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2023