Turismul românesc, încotro?

2
Turismul românesc, încotro

 Știți deja că pe acest blog scriu aproape orice și promovez mai ales turismul românesc, un turism prea puțin promovat de cei cu „putere” în industria turismului. Pe acest blog scriu despre peisajele, patrimoniul, oportunitățile de turism, atracțiile și evenimentele culturale din România.

Subliniez importanța acestor locuri și a promovării lor, spunând oamenilor că România are destinații de nelipsit atunci când vine vorba de vizitat și că poate fi o experiență de neuitat. Postez atât imagini, cât și informații privind obiectivele turistice. Este uimitor cum România are un astfel de potențial incredibil, care trebuie exploatat.

Metodele prin care România poate fi promovată de noi toți sunt: rețelele social media și platformele de bloguri. Acestea oferă un mediu pentru a prezenta România într-o lumină pozitivă, prin intermediul obiectelor de artă, poveștilor, culturii, obiceiurilor, mâncărurilor, etc. Turismul românesc este un domeniu în care ne putem dezvolta și de la care avem multe de învățat și de oferit restului lumii.

România

Turismul românesc ciumă pentru influenceri și vedete

În primul rând, cred că este important să promovăm în mod corespunzător turismul intern. Când vezi că unii influenceri promovează intens alte țări și îi îndeamnă pe ceilalți. „vino cu mine în țara x”, te face să-ți pui câteva întrebări. Nu le voi scrie pentru că e prea lesne de înțeles. Pentru acești oameni, România este acasă, ca un apartament într-un bloc, dincolo de pereții acestuia e treaba altora.

Nu doar influencerii uită că România are un potențial turistic uriaș, ci și unii artiști. În zilele noastre, artiștii ar trebui să contribuie la promovarea acestui potențial. Oamenii au posibilitatea de a afla mai multe informații despre obiectivele turistice din România prin postări sau videoclipuri pe care artiștii le-ar putea crea pentru a promova destinațiile de vacanță din România.

Da, știu, artiștii preferă destinațiile exotice și le place foarte mult să afișeze poze din Bali, India și alte asemenea țări. Nu i-am văzut lăudându-se la fel cu destinațiile din țara noastră. Ar merita întrebați….- Ce, dragă, Delta Dunării nu ți se pare destul de exotică? Pun pariu că nici nu știi cum arată.

TURISM

Depinde de noi să facem România cunoscută

Statul român nu se implică în dezvoltarea turismului și îi îndeamnă pe influenceri și bloggeri să facă acest lucru. Ministerul Turismului ar trebui să colaboreze mai mult cu influenceri și bloggeri pentru a crea conținut de marketing digital care vizează dezvoltarea turismului, răspândirea mesajelor pozitive despre România și în același timp încurajarea explorării țării noastre.

Ar fi un lucru excelent dacă si noi bloggerii mai mici am reuşi să îndemnăm alţii să descopere locurile minunate ale României şi să facă acestea cunoscute. Sarcina noastră ar fi să informăm pe cei din jur despre frumuseţile acestei ţări, prin intermediul blogurilor. Desemnând destinaţii turistice româneşti ca ţinte de vizitat, precum şi împărtăşirea poveştilor despre cum ne-a impresionat o anumită locaţie, am avea ocazia de a ajuta la promovarea României în rândul călătorilor din alte ţări.

În concluzie, România are potențialul de a deveni o destinație foarte promovată la nivel internațional, iar promovarea necesită eforturi susținute pentru a fi acceptată pe scară largă. Pe termen mediu și lung, dacă se iau măsuri corespunzătoare, se vor obține rezultate excelente!

Orice upload al acestor fotografii este interzis fără citarea sursei.
Puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol, condiția este să precizați și inserați vizibil link-ul articolului.

2 COMENTARII

  1. Trebuie promovat turismul românesc, pentru că avem în fiecare regiune câte ceva de vizitat. Influencerii însă vor să impresioneze cu vacanțe exotice. Nu zic că în lumea asta nu sunt locuri extraordinare, dar să nu neglijam ce avem și noi.

    • Exact. Și noi avem locuri superbe. Există scuza ca în afară preturile sunt mai mici decât la noi. Da, sunt mai mici, dar doar dacă faci rezervare cu muulte luni. Nu trebuie să uităm că deseori s-a întâmplat ca în afară serviciile au lăsat de dorit.

Lasă un răspuns