Echipată pentru mișcare cu PRM

0
PRM

În fiecare zi văd oameni în jurul meu care practică diferite sporturi, fie în sală, fie în aer liber. Din păcate, eu nu pot practica anumite sporturi din cauza dizabilității mele. Dar acest lucru nu mă împiedică să-i observ pe alții care fac. Unele persoane au îmbrăcăminte sportivă adecvată; altele în schimb, din păcate, nu au o ținută potrivită pentru sportul pe care îl practică.

Uneori îi vad pe unii oameni care aleargă în blugi sau încălțați în sandale. Nu vreau sa fiu rea, ținând cont că nu pot alerga, dar îmi displace să îi văd, deoarece știu că nu se simt confortabil în timp ce fac sport și își pot pune sănătatea în pericol. Pe de altă parte, există și oameni care investesc în echipament sportiv de înaltă calitate și care au o înfățișare profesionistă chiar și atunci când practică sport în mod amator.

Eu dacă aș fi putut alerga m-aș fi axat pe o ținută sport potrivită. Aș alege pantaloni sport sau colanți confortabili, care să ofere libertate de mișcare. Indicat să fie confecționați dintr-un material respirabil, care să absoarbă transpirația și să permită pielii să respire. Pentru partea de sus, aș opta pentru bluze și hanorace de damă de pe PRM, confecționate din tricot care asigură un confort ridicat.

Mersul pe jos face piciorul frumos

Nu pot alerga din cauza dizabilității, însă merg foarte mult pe jos. Și acesta este un sport. Mersul pe jos este o formă excelentă de exercițiu și are numeroase beneficii pentru sănătate. Astfel, îmi îmbunătățesc forța musculară, rezistența cardiovasculară și flexibilitatea. Acest lucru mă ajută să țin greutatea sub control și să reduc riscul de boli cronice precum diabetul și bolile de inimă.

În plimbările mele lungi port o pereche de sneakers https://prm.com/ro/k/femei/incaltaminte/sneakers, care oferă suport și amortizare adecvată pentru mers, în cazul meu și pentru alergare, în cazul altora. Sunt confecționați dintr-o combinație de piele întoarsă, naturală și îmbrăcată. Pentru mine este important ca sneakerși să stabilizeze bine piciorul și să-i asigure amortizarea.

Am ales o culoare vizibilă pentru a fi mai ușor de observat în trafic sau în timpul plimbărilor prin parcuri. Chiar și fără o dizabilitate, este important să investim într-o încălțăminte sportivă adecvată pentru a ne proteja picioarele.

sneakers

Croielile joacă un rol important nu doar în stilul personal

Îmbrăcămintea poate reflecta personalitatea și stilul nostru, poate transmite mesaje sociale și poate influența modul în care ne simțim chiar și atunci când facem sport. Indiferent de preferințele fiecăruia, este important ca ținuta sport să fie confortabilă, să permită mișcarea liberă și să ofere suportul necesar.

Pentru cei care apreciază un look minimalist și practic, echipamentul de sport constă adesea în pantaloni scurți sau colanți, un tricou sau un hanorac și încălțăminte potrivită. Chiar astăzi am auzit la TV că englezii numesc această ținută „sportswear” și este caracterizată de materiale ușoare, care permit pielii să respire și să elimine transpirația.

Este important ca hainele să fie potrivite pentru activitatea sportivă pe care o practicăm. De exemplu, dacă facem yoga sau pilates, ne vom îmbrăca în haine mai elastice, care să ne ofere libertatea de mișcare necesară pentru pozițiile și exercițiile specifice. În schimb, pentru activități precum alergatul sau antrenamentele de forță, putem opta pentru ținute compuse din pantaloni scurți sau colanți mai strâmți, care să ofere susținere musculară.

Îmbrăcăminte sportivă

Elemente de design și funcționalitate

Când vine vorba de alegerea îmbrăcămintei pentru practicarea sportului, există câteva elemente de design și funcționalitate la care ar trebui să fim atenți. Unul dintre ele este materialul conceput al echipamentului sportiv. Acesta trebuie să absoarbă transpirația de pe corp și să o transfere în exteriorul țesăturii. Acest lucru ajută la menținerea confortului uscând pielea pe parcursul exercițiului fizic.

Pentru a reduce riscul de frecare sau de apariție a vreunei iritații în timpul activității fizice este necesar ca materialul ținutei pentru sport să aibă cusăturile plate sau cusăturile fără fir. Acestea sunt des întâlnite la echipamentul sportivilor de performanță.

Nu trebuie să uitam nici de buzunare. Ele sunt foarte utile pentru a depozita cheile, telefonul sau alte obiecte personale în timpul antrenamentelor sau al activităților sportive. Este important să verificăm dacă buzunarele sunt suficient de adânci și bine plasate pentru a nu interfera cu mișcările noastre și a fi un loc sigur pentru obiectele personale.

Croieli

În concluzie, ținuta sportivă trebuie să fie fabricată din materiale moi, naturale, respirabile, care absoarbe transpirația. Este important să se potrivească bine pe corp pentru a permite libertatea de mișcare. Pe lângă îmbrăcăminte, este important să alegi și cea mai potrivită încălțăminte sportivă. Aceasta trebuie să ofere susținere adecvată pentru încheieturile picioarelor și o amortizare în timpul mișcărilor repetitive.

Sursa foto: PRM: Editările s-au făcut în Canva

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2023

Lasă un răspuns