Alma Parchet: Luxul de sub picioarele tale!

0
Alma Parchet

Primăvara vine mereu cu schimbare, cu un nou început. Asta pentru că natura este cea care dă tonul, revenind la viață. E timpul să fac și eu o schimbare și îmi vine o idee: ce-ar fi să renunț la chirie și să-mi iau propria casă. O garsonieră mică în care să încap eu, pisica și cărțile mele dragi.

Zis și făcut. Am renunțat, la chirie, am plătit prima rată pentru garsonieră și…greul de acum începe. Noua mea casă era un dezastru, avea nevoie de o reparație aici și de un var acolo, așa că mă gândeam la o renovare care să o revigoreze. Acum stăteam și mă întrebam: oare cu ce să încep?

Pentru început m-am hotărât să schimb culoarea pereților și să înlocuiesc vechea pardoseală cu parchet din lemn masiv de esențe autohtone pentru că iubesc aspectul natural al lemnului. În prezent există o mare varietate de parchet, care pot fi adaptate gustului și cerințelor consumatorului.

parchet de lux

În căutarea parchetului perfect

M-am încărcat cu ambiție și mi-am zis că trebuie să fac din această casă căminul meu. După ce am terminat cu pereții și tavanul mi-am luat laptopul și am început să caut ceva unic, acel ceva care să-mi ofere confort și durabilitate pe termen lung. Așa a început călătoria mea virtuală în căutarea parchetului perfect.

Prima oprire a fost pe un site unde am găsit o selecție largă de parchet, dar niciun model nu mi-a atras cu adevărat atenția. Unele modele erau prea obișnuite, altele prea pretențioase, dar nimic nu părea să-mi satisfacă cerințele. Voiam un parchet stratificat de stejar care să creeze un mediu ambiant rustic și elegant.

Cu fiecare site vizualizat, mă simțeam dezamăgită, însă nu îmi permiteam să fiu descurajată. Știam că pe undeva trebuie să existe acel parchet perfect, așa că mi-am intensificat căutarea. Nu am renunțat, trebuia să găsesc parchetul care să îi vorbească sufletului meu.

parchet din lemn

Alma Parchet – soluția ideală pentru casa mea

Am descoperit un site absolut grozav și mă atrag ofertele de acolo. Ești curios să afli? Este vorba despre Alma Parchet, un magazin cu reputație solidă în producția de parchet sofisticat și elegant. A fost ca și cum lumea s-a oprit pentru un moment. Într-un final am simțit că am găsit exact ceea ce căutam.

La început, eram copleșită de varietatea de modele și opțiuni disponibile. În timp ce navigam pe site parcă simțeam mirosul plăcut de lemn proaspăt și textura fină a acestuia. Apoi o ușoară frustrare m-a făcut să-mi pun o întrebare: cum să aleg din atâtea modele de parchet de lux? Ce aveam în minte acum părea un model prea banal cu ceea ce văzusem acolo.

După ore de căutare și deliberare am găsit unul gri pe gustul meu. Am optat pentru un parchet dublu stratificat deoarece este din lemn natural în comparație cu parchetul laminat și are multiple beneficii: este durabil, stabil, ecologic, cald și reflectă toate proprietățile lemnului.

Parchet

Cine va monta parchetul?

După ce am ales parchetul premium mult visat m-am lovit de o altă problemă: cine îl va monta? Montarea acestuia este o sarcină dificilă pentru cei care nu au experiență sau cunoștințe în acest domeniu. Eu nu am cunoștințele și instrumentele necesare pentru a realiza montajul.

Am luat legătura cu Alma Parchet și i-am întrebat dacă oferă servicii de montaj sau dacă ar putea recomanda pe cineva. Mi-au explicat că prețul parchetului include: transport, montaj și finisaje. Un alt lucru care mi-a plăcut, faptul că oferă 2 ani garanție pentru lucrările de montaj ale parchetului.

O undă de satisfacție a crescut în mine atunci când am văzut noul parchet montat. Pentru mine un parchet nu este doar un simplu element decorativ, ci este o expresie a personalității mele. Nu va pot explica ce senzație minunată aveam în momentul când pășeam pe noua pardoseală. Finețea parchetului de sub tălpile mele parcă îmi dădeau aripi, simțeam că zbor.

parchet stratificat

Parchetul mai mult decât o simplă pardoseală

M-am așezat pe podea și în timp ce îmi plimbam mâinile pe pardoseala nouă, mi-am dat seama cum parchetul poate da un suflu nou unei case. Mica mea garsonieră avea acum personalitate vie și vibrantă. Am realizat importanța pe care o poate avea un parchet în transformarea unui spațiu în confortul unei locuințe.

După ce am terminat cu parchetul, a venit momentul să mobilez toată casa. Fiecare piesă de mobilier a fost aleasă cu grijă. Voiam să se integreze perfect cu noul parchet, iar picioarelor mobilierului le-am pus protecție de pâslă pentru a se evita deteriorarea acestuia.

Parchetarea și mobilarea întregii case a fost un pas important pentru mine. După ce am terminat de aranjat toată casa, mi-am pus cărțile mele dragi în bibliotecă și am cumpărat un sisal pentru pisica mea. Nu trebuie să fiu egoistă și să-mi pese doar de confortul meu, ci și de cel al prietenei mele cu blană.

parchet premium

La final, mi-am invitat familia și prietenii să vadă casa mea nouă. Voiam să sărbătoresc cu ei reușita mea, să le arăt și lor la ce am lucrat zile în șir. Care credeți că a fost subiectul principal al discuției? Evident, parchetul. Le-a plăcut alegerea mea. Nu se așteptau să am bun gust, știind că sunt mai ciudată.

Tu când ai schimbat parchetul ultima dată? Eu nu-l voi schimba prea curând; este un parchet care durează ani și ani!

Sursa foto: Alma Parchet, Editările s-au făcut în Canva

Articol scris pentru prima probă Spring SuperBlog 2024, probă sponsorizată de Alma Parchet

Lasă un răspuns