Interviu de 10 cu bloggerița Oana Bonu

0

Revin cu un nou interviu, de data aceasta cea intervievată este bloggerița Oana Bonu, care ne spune cum a apărut blogul ei CityFemme, în care veți găsi sfaturi practice și interesante. Pe Oana o puteți descoperi mai în detaliu prin intermediul următorului interviu:

Spune-ne ceva despre tine

Bună, în primul rând mulțumesc pentru invitația de a răspunde acestor întrebări. Ceva despre mine… am împlinit recent 30 de ani, am absolvit FJSC și lucrez în comunicare, sunt din Vălenii de Munte, dar locuiesc de peste un deceniu în București, sunt stângace, îmi plac pisicile (altora, nu prea m-aș vedea să țin o pisică în apartament) și nu știu să am grijă de flori.

Când ai început să scrii? Cum a venit ideea?

Bănuiesc că te referi la scris creativ – iar asta a inceput prin clasele primare. Aveam un caiet cu vreo 60 de poezii pe acasă pe la ai mei, dar din păcate cred ca s-a pierdut. Mai apoi prin liceu eram convinsa ca voi scrie un roman – am început două, dar nu le-am finalizat niciodată.

Iar de blogging m-am apucat în primul an de facultate, cu un blog personal pe blogspot.com, pe care l-am mai tot închis și redeschis de-a lungul timpului, iar cu proiectul CityFemme.com, pe care l-am pornit alături de sora mea, scriu deja constant de peste doi ani de zile.

Care este cea mai bună postare și de ce?

Am observat ca la aceasta postare niciun blogger nu ți-a dat un răspuns clar. Si nici nu avem cum. Pentru că eu cred că cea mai bună postare a mea nu a fost scrisa încă. Dacă îmi ating apogeul – nu mai am altă cale decât în jos după ceea, nu?

Dar sunt destul de multe postări care îmi sunt dragi – interviurile pe care am inceput sa ma concentrez de câteva luni, postările de călătorie, care mă fac să rememorez întâmplări plăcute, postările care îmi aduc premii etc.

Ce te motivează să continui cu blogul?

Cred ca pasiunea de a scrie liber, fără a avea o normă sau un target, așa cum se întâmplă când lucrezi în presa sau în content marketing. În plus, e plăcut să vad rezultatele muncii mele – de la creșterea numărului de like-uri ale conturilor de social media la creșterea traficului pe site, plus aprecierile și incurajările pe care le primesc de la prieteni și cititori (de fapt, în principal cititoare).

Cine te inspiră?

Inițial mă gândeam ca probabil n-o să am inspirația pentru a scrie pe termen lung – dar după 2 ani și peste 700 de articole, pot spune sincer ca inspirația o găsesc în absolut orice. De la cărțile, filmele și piesele de teatru care îmi plac, pană la rețetele mele (dar mai ales ale altora), la produsele pe care le folosesc, la locurile pe care le vizitez și multe altele.

Evident ca mă inspiră și oamenii apropiați, scriitorii pe care îi citesc, evenimentele din jurul nostru.

Crezi că se poate trăi dintr-un blog?

Da, cu siguranță, dar nu cred ca voi fi vreodată eu unul din acei oameni care trăiesc doar din blog. Îmi place sa fie pasiunea mea care ma diferențiază printre prieteni și care ma ajută sa cunosc oameni interesanți, de la care am ceva de învățat.

Evident ca ma bucur atunci când pot să-mi suplimentez venitul într-un fel sau altul cu ajutorul blogului, însă și profesional am crescut atât de bine și de frumos în ultimii ani încât nu aș renunța la ceea ce fac pentru a mă dedica exclusiv blogului.

Cum reușești să îmbini munca de blogger cu viața personală?

Este destul de simplu atunci când partenerul de viață te înțelege, pentru ca timpul acela de scris pe blog trebuie să fie rupt de undeva, iar de la serviciu nu se poate.

Partea de promovare se poate face și din mers, din mijloacele de transport, atunci când aștepți la rând undeva, cât aștepți să se încarce filmul pe care vrei să-l vezi seara în cuplu etc.

După mai bine de doi ani de făcut asta zilnic cu greu îmi mai amintesc cum era înainte. Așa că eu zic că le împac destul de bine, mai ales când pe la unele dintre evenimente la care primesc invitații duble pot să vin cu câte o prietenă apropiată și reușesc astfel și să merg într-un mediu nou, dar și să revăd prietene vechi.

Ce sfaturi i-ai da unui blogger începător?

Toate acele sfaturi pe care le-am citit și eu la inceput sunt încă valabile: nu te apuca de asta dacă nu ești dispus să o faci pe termen lung, nu te aștepta la avantaje materiale imediat, nu o face doar pentru avantajele materiale pe care crezi că le poți obține, fii dispus sa răspunzi la mesaje, să vorbești cu oamenii care te urmăresc, să le oferi un sfat sau o recomandare atunci când poți.

Dar cel mai important sfat este să te gândești bine dacă iți place sa scrii, pentru ca dacă nu iți place – poate deveni foarte ușor o povara.

Care este cea mai mare satisfacție pe care ți-a adus-o blogul?

Pe lângă faptul că mă bucur sincer atunci când persoane pe care nu le cunosc îmi spun ca au auzit de CityFemme, sunt doua satisfacții majore pe care mi le-a adus blogul: una este ca mi s-au deschis porțile către lumea teatrului, pe care o admir și mă bucur că am ocazia sa cunosc atâția actori talentați, deschiși în a oferi interviuri, iar cealaltă satisfacție este ca am primit premiul Reporter și Blogger European 2017, oferit de Reprezentanta Uniunii Europene în România.

Pe Oana o mai puteți găsi pe:

Instagram CityFemme

Facebook – CityFemme

 

Lasă un răspuns