Interviu de 10 cu bloggerița Dana Mierluț

2

Astăzi o am invitată pe cea mai tânără bloggeriță din câte am avut până acum. Este vorba despre Dana Mierluț, autoarea blogului Be special, be you, care ne introduce în lumea ei specială. Să vă mai spun ceva despre ea? Nu, vă las pe voi să o descoperiți în interviul de mai jos.

 Spune-ne ceva despre tine!

Eu sunt Dana, am 23 de ani (soon!) și sunt din Oradea. Nu știu de ce, dar acestea sunt cuvintele clasice care îmi vin în minte atunci când sunt întrebată despre mine. Ca să fiu mai explicită, pot spune că sunt o visătoare incurabilă, îmi place să citesc și să… îmi depășesc frecvent limitele. Nu mă prea pricep la descrierea propriei persoane, prefer să îi las pe ceilalți să mă descopere.

 Când ai început să scrii pe blog?

Fiind primul meu interviu legat de blog, trebuie să spun ceva în exclusivitate. Am descoperit că mă cam pricep la scris în vara anului 2016, când, după o decepție în „dragoste”, am simțit nevoia să mă descarc cumva. Plâng extrem de rar, așa că m-am eliberat scriind ce mă apăsa. Restul e istorie. Cert e că acum îi sunt recunoscătoare acelui băiat și la data de 1 ianuarie am împlinit 2 ani de când fac blogging. Mi-am expus astfel o parte din gânduri / trăiri, iar aspirațiile mele pe această latură sunt din ce în ce mai mari.

Cum a venit idea?

Ideea blogului nici măcar nu a fost a mea. După ce mi-a trecut drama interioară, am observat că îmi place să aștern pe foaia virtuală tot ce îmi trece prin cap și am scris, pentru început, într-un word frustrarea mea legată de mentalitatea închisă a românilor  (http://danamierlut.blogspot.com/2017/01/mentalitatea-romaneasca.html?m=1). Aveam de gând să las totul acolo, dar, din fericire, i-am arătat textul unei prietene dragi sufletului meu (Dede, zăpăcita mea, despre tine vorbesc), iar ea mi-a zis „auzi, de ce nu îți faci tu blog? Ai avea multe de spus”. Și așa a început totul…

Care este cea mai buna postare și de ce?

Hmmm, dacă mă întrebi pe mine, toate articolele sunt speciale. Nu le numesc bune pentru că sunt abia la început de drum (chiar dacă au trecut 2 ani) și nici nu știu dacă voi scrie vreodată formidabil. Mă străduiesc, așa că vă rog să apreciați! :)) Eu mă simt în largul meu printre cifre (sunt studentă la un master pe economie) și scriu mai mult ca hobby. Totuși, dacă vorbim despre numărul de vizualizări, articolul meu intitulat „Dragostea se votează sau nu?” (http://danamierlut.blogspot.com/2018/10/dragostea-se-voteaza-sau-nu.html?m=1) a făcut ceva furori. Oare de ce? :)))

Ce te motivează să continui cu blogul?

Mă motivează feedback-ul Citorilor mei, dar și încurajările celor din jur. Văd că oamenii rezonează cu ceea scriu și mă determină să continui chiar și prin simpla întrebare „când mai postezi?”. Asta înseamnă că ei așteaptă să o fac, iar mie mi se umple sufletul de fericire. Vreau să aduc speranța în lume: nimic nu e imposibil, atâta timp cât lupți și nu renunți!

Cine te inspira?

Viața mă inspiră, cu bune și cu rele. Indiferent că vorbim acum despre a mea sau a altora. Când pur și simplu nu găsesc idei de subiecte, arunc o privire pe Pinterest – la întrebări pe care să ți le pui. Poate părea straniu, dar asta reprezintă blogul meu… un fel de jurnal public.

Crezi ca se poate trăi dintr-un blog?

Cu siguranță se poate trăi din blog (am văzut de-a lungul timpului cazuri de acest fel), însă eu nu îmi doresc asta. Dacă aș scrie atât de mult încât să îmi câștig existența din asta, scrisul și-ar pierde farmecul… strălucirea. Vreau să mă bucur de experiență blogging-ului, nu să ajung să o detest.

Cum reușești să îmbini munca de blogger cu viața personală?

Sincer, nu prea am ce să îmbin. Blogul face parte tocmai din viața mea personală. Așa a și luat ființă. În general scriu despre mine și despre ceea ce mă pasionează. 

Care este cea mai mare satisfacție pe care ți-a adus-o blogul?

Simpla existență a blogului e cea mai mare realizare. Mi-a fost teamă la început. M-am temut că nu voi fi înțeleasă și că voi fi judecată. Deci faptul că după 2 ani sunt încă aici și că vreau chiar să intru mai în „forță” ca până acum în scrisul pentru el, înseamnă enorm.

Ce sfaturi i-ai da unui blogger începător?

Sfătuiesc toți bloggerii mici sau mari să creadă cu tărie în ideile lor și să nu renunțe. E greu, dar ce e ușor în viață? Cât timp se văd scriind și se bucură făcând-o, restul sunt detalii. de propria persoană este acolo, curând va veni și recunoașterea meritelor de către ceilalți.

Să continue să învețe! Niciodată nu știm destul. Dacă viața înseamnă evoluție continuă, de ce ar fi blogging-ul diferit?

Mulțumesc, Luminița, pentru oportunitatea de a vorbi despre mine și blogul meu.

Mulțumesc și eu pentru mi-ai oferit oportunitatea de ați lua acest interviu.

Pe Dana o mai puteți găsi pe pagina de Facebook: Be special, be you

 

2 COMENTARII

Lasă un răspuns