Cu mașina prin Europa împreună cu prietenii mei

1

Călătoria cu mașina este, fără îndoială, modalitatea mea preferată de a călători și știu că îmi veți spune, ceva de genul „în acest fel pierzi contactul cu oamenii”, „călătorind cu mijloacele de transport în comun vezi țara reală” … Așa vedeam și eu înainte călătoria cu mașinile. Credeam că te face să pierzi multe lucruri. Dar, în realitate, dacă călătorești cu mașina ai libertatea de a nu planifica un traseu, libertatea de a putea dormi oriunde, libertatea de nu avea un program anume.

Dacă până astăzi, am călătorit doar în țară cu mașina, de data aceasta vreau să cuceresc Europa și voi merge cu prietenii mei Alina și Cosmin. Vrem să vizităm Grecia. În special Atena și împrejurimi. Deja facem planuri pentru excursia noastră de vis.

-Cosmin: Mașina mea este nouă, nu cred că va fi necesar să o verific la mecanic.
-Eu: Nu fi atât de sigur.
-Cosmin: De ce spui asta?
-Eu: Mai întâi să începem cu lucrurile ce trebuie luate în considerare înainte de o călătorie cu mașina, cum ar fi verificarea mașinii. Este clar, nu? Nimeni nu s-ar gândi să plece într-o călătorie fără să verifice mașina înainte, indiferent dacă este nouă sau are mii de kilometri. Dacă este necesar să schimbi uleiul, plăcuțele de frână (dacă este bun nu este necesar, desigur …), filtre, luminile și evident roțile. Trebuie să fim siguri că mașina este „sănătoasă”, astfel încât nu ne va lăsa în mijlocul călătoriei.
-Alina: Putem lua bicicletele?
-Eu: Personal nu folosesc bicicleta.
-Cosmin. Nici eu, dar putem pune suport pentru biciclete la mașină pentru tine. Apropo, mașina este gata, mecanicul a zis că este pregătită de drum.
-Eu: Mașina este gata, biletele de cazare sunt luate, lista obiectivelor turistice este făcută. Visul meu dintotdeauna este să vizitez Atena.
-Cosmin: Trebuie să cumpăr scut motor VW Golf, pentru protecție. Ah! Trebuie să cumpăr și cutie portbagaj. Datorită Autogedal găsești tot ce ai nevoie și se livrează rapid.
-Eu: Ce mai avem de luat, în afara de haine, ceva mâncare și băutură pe care să le avem în mașina? Și de ce cutie porbagaj?
-Cosmin: Vă cunosc eu pe voi femeile, veți putea lua tot dulapul cu voi și, tot nu aveți suficiente haine.
-Alina (râzând): Tu ești șoferul, tu știi mai bine.
 -Cosmin: Până la Atena, vizităm și câteva plaje din Bulgaria. Nu vă faceți griji, am făcut deja rezervarea la hoteluri.
-Alina: Nu am fost niciodată în Bulgaria.
-Eu: Suntem două. Cosmin a fost de câteva ori și va fi ghidul nostru. Nu trebuie să avem problemă cu cazarea și locul unde vom parca mașina pentru a vizita un oraș. În traseul nostru trebuie să fim conștienți de locul unde va fi parcată, deoarece dacă o parcăm într-un loc interzis este posibil ca atunci când ne întoarcem să o găsim blocată și apoi vom fi obligați să plătim amenda dacă vrem să plecăm de acolo.

suport pentru biciclete

Alina era un pic supărată că nu-și poate lua hainele și încălțămintea dorită. Cosmin avea dreptate, nouă nu ne ajunge un simplu bagaj. Am reușit să ne axăm pe ce este necesar. Sincer, îmi e milă de Cosmin, nu știu cât de plăcut îi va fi să fie singur între două femei. Norocul nostru că are un calm incredibil. Cred că și de asta ne suportă. Peste câteva zile mergem în vacanța mult așteptată și sper că totul va merge bine.

Acest articol a fost scris exclusiv pentru SuperBlog 2019

Lasă un răspuns