Coronavirus și cum înțeleg oamenii să se protejeze

0

Astăzi, românii sărbătoresc venirea primăverii, prin dăruirea mărțișorului, considerat vestitorul primăverii. Dar nu voi scrie despre asta, deoarece  am scris deja aici despre importanța zilei 1 Martie pentru români. Subiectul pe care vreau să-l deschid este unul mai sensibil, Coronavirus și felul cum înțeleg oamenii să se protejeze.

În ultimele zile am trecut printr-o manipulare și o exagerare a oamenilor de nedescris, cu temutul Coronavirus. Cu fiecare zi, oamenii se comportă într-un mod stupid, exagerand lucrurile, făcând din țânțar armăsar.

Acum două zile am mers la cumpărături la un magazin local și am cumpărat o sticlă de alcool sanitar și una de de clor. Nu cred că am cumpărat ceva extraordinar sau interzis prin lege. Unele persoane șușoteau pe la spatele meu că de ce am cumpărat „așa ceva”. Sunt lucruri pe care le cumpăr nu numai din cauza virușilor, ci le cumpăr mereu. Îmi place să am o casă curată și dezinfectată, nu cred că e ceva anormal.

Se vede destul de clar că manipularea vine și prin intermediul mass-media care în loc să le dea indicații oamenilor mai tare îi panichează, făcându-i să golească magazinele. Această exagerare și manipulare este cu mult mai periculoasă decât Coronavirus în sine. Disperarea oamenilor îi face să cumpăre alimente peste alimente și consideră ca fiind mai puțin important săpunul și alte produse de igienă personală. De fapt e invers, contează mult cum ne protejăm. Acest lucru se observă în supermarketurile mari, rafturile cu produse de igienă personală sunt pline, în schimb rafturile cu alimente sunt goale. Ei bine, cineva spunea, că românii preferă să moară cu burțile pline decât să se protejeze.

Înțeleg perfect pericolul coronavirusului, dar știu, de asemenea, că acesta nu este mai periculos decât virusul gripal. Nu vreau să vorbim despre cum să ne protejăm, pentru că deja se vorbește la televizor, sunt afișe în fiecare colț cu măsuri de precauție, acest lucru mi se pare o idee bună.

Vă rog nu aruncați în mine cu pietre, e doar părerea mea sinceră și personală.

Puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol, condiția este să precizati şi inseraţi vizibil link-ul articolului.

Lasă un răspuns