Măsuri de protecție pentru menținerea igienei în spații publice

1

Odată cu răspândirea COVID19, toată lumea ar trebui să limiteze contactul cu persoanele din afara casei lor, atât în interior cat și afara. Deoarece oamenii pot transmite virusul înainte de a ști că sunt bolnavi, este important să stai departe de ceilalți când este posibil, chiar dacă nu ai simptome.

Din aceasta cauză am învățat ce înseamnă pericolul COVID19, cu tot toate că unii consideră imposibil de utilizat de fiecare dată dezinfectantul sau masca. O verișoară din Anglia mi-a spus că s-a obișnuit să-l dezinfecteze pe soțul ei din cap până în picioare când acesta se întoarce de la serviciu. Acest lucru mi-a amintit de momentul în care am fost la medic pentru anumite probleme de sănătate pe care nu le-am putut neglija.

dezinfectant

Cum să te protejezi pe tine și pe ceilalți

Înainte de a programa o consultație am sunat pentru a vedea cum este dotată clinica pentru a proteja pacienții în timpul pandemiei COVID19. Cu puțin înainte de ziua consultației medicale, am primit apel telefonic de la personalul clinicii, care m-a întrebat dacă am simptome de COVID19, cum ar fi febră, tuse și dificultăți de respirație.

Când am intrat în clinică mi s-a părut că sunt într-un film SF, la recepție mi s-a atras atenția ca am ocolit covorașul antibacterian. Asistentele și medicii aveau echipamente de protecție ce pană la perioada pandemiei nu văzusem. Înainte de a mă consulta, s-au asigurat dacă am mască, sunt încălțată cu botoșei medicali și nu în ultimul rând dacă am febră. Apoi, personalul medical a efectuat procedura de igienă a mâinilor prin spălare și igienizare din nou. Acest lucru nu mi s-a părut anormal, dar m-a făcut să mă simt speriată. În plus față de toate măsurile de precauție pe care trebuie să le ia fiecare profesionist din domeniul sănătății, este important să se asigure că procedurile de curățare și dezinfectare a mediului sunt respectate în mod consecvent și corect.

 botoșei

Cu toate că aveam gura și nasul acoperit cu o mască, personalul medical m-a întrebat dacă o folosesc mereu când ies din casă și dacă o schimb după câteva ore și da conștientizez că obiectivul măștii este de a proteja alte persoane, în caz de infectare, chiar dacă pentru unii e un chin.

Toată lumea ar trebui să poarte o mască în locurile publice și atunci când sunt alături de alte persoane care nu locuiesc în casa ta, mai ales atunci când este dificil să menții alte măsuri de distanțare socială. Păstrează o distanță de aproximativ 6 pași față de alte persoane. Purtarea unei măști nu înlocuiește distanțarea socială. Spală-ți mâinile imediat cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde. Dacă nu ai la îndemână apă și săpun, să-ți curăți mâinile cu un dezinfectant pentru mâini care conține cel puțin 60% alcool. Curăță și dezinfectează zilnic suprafețele atinse frecvent. Aceasta include mese, mânerele ușilor, întrerupătoare de lumină, blaturi, balustrade, birouri, telefoane, tastaturi, toalete, baterii, chiuvete și mașini de spălat vase. Acum sper că la următoarea întâlnire vei fi la fel de sănătoasă ca astăzi, mi-a spus medicul curant.

masca

Am ajuns acasă și am constatat că nu mai am decât câteva măști și mai am nevoie și de dezinfectant de mâini. Mi-am amintit ca personalul medical a pomenit de Medicale Shop. Stăteam și mă întrebam dacă eu care nu sunt cadru medical pot comanda? Mi-aș dori să am produse de calitate iar o recomandare, fie și involuntară din partea unei clinici nu poate fi decât benefică.

Acest articol a fost scris pentru concursul SuperBlog 2020.