Sosirea unui bebeluș este o experiență minunată pentru toți membrii familiei. A avea grijă de el necesită timp, energie și schimbări de rutină, ceea ce duce la un amestec de emoții precum bucurie, fascinație, puțină frică și nervi, fiind una dintre cele mai provocatoare perioade pentru părinți.
Nu am copii, dar am emoțiile pe care le-au avut cumnata și fratele meu când s-a apropiat sosirea bebelușului, o fetiță frumoasă. Când s-a născut bebelușul, s-a creat o nouă legătură între părinți. Au început să simtă o dragoste unică pe care probabil nu au mai simțit-o până acum, acest atașament pe care îl simt pentru fetița lor este o legătură atât de intensă și de profundă.
„Iubirea este doar un cuvânt până când vine cineva și îi dă sens”. Paulo Coelho.
Totul este frumos, dar chiar și stresul venit de la cumpărăturile pentru nou-născută. Ce trebuie să cumpărăm pentru camera copilului? Ok hainele sunt cumpărate dar pătuțul și accesoriile unde sunt? Unde ne-a fost capul? Nu numai asta cum o plimbăm, cu ce anume? Nu avem căruț pentru copii, nici scoică sau scaun auto. Așa au fost zilele dinaintea nașterii.
Bebelușul i-a făcut să simtă că au o mare responsabilitate, deoarece depinde complet de ei și trebui să îi acopere toate nevoile. Pătuțul, accesoriile, scaunul auto pentru bebeluș și altele le-au dat o mare bătaie de cap. Cum nimic nu este imposibil au reușit. Acum se bucură de copil care crește frumos.
Impactul pe care maternitatea și paternitatea îl pot avea asupra traiectoriei vieții cuiva este un eveniment experimentat de majoritatea oamenilor, fac din procesul de a deveni mamă și tată una dintre cele mai importante tranziții normative cu care se confruntă femeile și bărbații pe tot parcursul ciclului lor de viață.
Pătuțul bebelușului
Alegerea pătuțului potrivit pentru nepoțica mea nu a fost o sarcină ușoară, deoarece a constatat în găsirea unui echilibru perfect între confort, estetică și siguranța copilului. Pătuțul ideal de la Arti este în esență un pat conceput special pentru bebeluș. Pătuțurile sunt folosite în medie 24 de luni. Acestea fiind spuse, momentul potrivit pentru ca bebelușul să treacă de la pătuț la pat variază de la copil la copil.
În afară de considerațiile de securitate, fratele și cumnata a trebuit să selecteze în funcție de utilitate și preferințe. Au ales bine, copilul s-a adaptat fără dificultăți la locușorul ei de odihnă. Secțiunea pătuțuri pentru copii a site-ului bekid le-a fost de mare ajutor.
Foarte important: Pătuțul trebuie să fie confortabil și sigur pentru a asigura bunăstarea bebelușului. Ah! Și un alt lucru important, să fiți atenți la dimensiunile pătuțului pentru a-l așeza unde vreți.
Cel mai bun scaun auto pentru bebelușul tău
După ce fratele meu a mobilat camera fetei, următorul pas a fost să găsească cel mai bun și cel mai sigur scaun auto. I-am spus în glumă că o tratează ca pe o păpușă din porțelan și s-a enervat puțin. Nu- i-a plăcea gluma mea, apoi a înțeles.
Când urcăm în mașină, ne fixăm centurile de siguranță și apoi plecăm la drum. La fel se întâmplă și cu sistemele de siguranță pentru copii, ceea ce știm în mod obișnuit sub numele de scaun auto sau scaun auto pentru bebeluși, pe care de câțiva ani le-am integrat și în deplasările noastre.
Când trebuie să folosiți scaunul auto?
Minorii cu o înălțime egală sau mai mică de 135 de centimetri trebuie să utilizeze ÎNTOTDEAUNA un sistem de siguranță aprobat și adaptat greutății și înălțimii lor. Oricare și oricât ar fi durata călătoriei!
Contrar a ceea ce credem uneori, siguranța nu este singurul criteriu în clasamentul celor mai sigure locuri pe care părinții le caută pentru siguranța copiilor lor.
Unde se instalează scaunul auto?
Minorii care utilizează un sistem de siguranță pentru copii (datorită înălțimii lor egale sau mai mici de 135 cm) trebuie să ocupe întotdeauna scaunele din spate ale mașinii. Da știu, simțim nevoia să avem copilul alături de noi, dar siguranța lui contează mai mult.
Eu defel sunt un pic mai curioasă, voi vă comportați la fel așa cu copiii voștri? Aici mă refer și la nou-născuți. Oare cum voi fi eu atunci când voi avea copii iar fratele meu să-mi zică că mă port cu copilul meu de parcă ar fi din porțelan.
Acest articol a fost scris pentru concursul SuperBlog 2020
[…] Confortul și siguranța copilul […]
Super articolul, multumesc pentru recomandari 😉