Answear.ro e Moș Crăciun

1
Answear.ro
Sursa foto: Answear.ro, Editare Canva

Când vine vorba despre Sărbătorile de iarnă, îmi vin în minte amintirile din copilărie, amintiri despre acel Crăciun de altă dată. Mă întreb unde s-au dus acele zile fericite. Crăciunul mirosea a cetină de brad, scorțișoară, portocală și turtă dulce care avea o aromă aparte.

Nu știu cum sunt copiii din ziua de azi în preajma sărbătorilor, dar tind să cred că noi eram mult mai fericiți, chiar dacă cadourile primite nu erau… În seara de Ajun plecam cu grupuri de copii (colindători) pentru a prevesti Nașterea pruncului Iisus. Colindele de Crăciun mi-au marcat copilăria, datină ce se păstra cu sfințenie. Seara târziu, eram obosită, răgușită, dar fericită, mai ales când strângeam și câțiva bănuți.

Sub brad, mama pregătea cadourile pentru mine și fratele meu, ea era Moș Crăciun. Nu lipseau: dulciurile, fructele, o jucărie, haine și încălțăminte. Cele două din urmă erau adesea cu un număr mai mare, mama motiva că suntem în creștere. Dacă copilul din mine ar fi trăit în prezent ar alege haine pentru fete pe Answear.ro. I-ar explicat mamei că orice copil trebuie să se bucure de aceste cadouri acum, nu după ce ele sunt uzate. Dacă mărimea nu este potrivită Answear.ro oferă posibilitatea de returnare a produsului în 30 de zile de la data livrării.

bradul
Sursa foto: Arhiva personală

Cu Answear.ro dorințele se pot împlini

Închid ochii și îmi imaginez cum ar fi dacă copilul de atunci ar fi avut posibilitățile de acum să-și aleagă cadourile. Îmi amintesc că voiam un anumit model de ghete la fel ca personajului meu preferat din desene animate. Pe atunci, nu aveam ocazia să cumpăr așa ceva și chiar dacă mi-aș fi dorit, părinții puneau preț pe încălțămintea practică.

Iau laptopul și caut pe https://answear.ro/k/copii/fete/incaltaminte să văd dacă găsesc un model asemănător cu ce îmi doream la momentul respectiv. Nu mi-aș fi imaginat că pe site voi găsi atât de multe modele frumoase. În timp ce scriu aici realizez că fericirea mea ar fi fost mai mare dacă sub brad găseam perechea de ghete pe care mi-o doream.

Copilăria trăită în comunism și imediat după comunism nu oferea prea multe oportunități în domeniul modei, mai ales la copii. La începutul anilor ’90 eram fascinată de copiii americani. Felul cum erau îmbrăcați și încălțați era ceva SF pentru mine. Visam și eu la haine viu colorate, nu la geci și fâșuri de culoare închisă.

haine pentru fete
Sursa foto: Arhiva personală, Editare Canva

De ce Answear?

Dacă Answear ar fi existat atunci când eram copil mi-ar fi fost greu să aleg din multitudinea de modele și culori. Da, cu siguranță aș fi fost mai fericită. Mereu aveam acel sentiment de inferioritate față de copiii din alte țări. Acum îmi dau seama că nu ar fi trebuit să mă simt așa.

Answear este unul dintre cei mai mari retaileri de fashion online și a fost înființat în Polonia. În 2021 a aniversat 10 ani de la lansare. Activează în 7 țări din Europa Centrală și de Est, respectiv: Polonia, România, Cehia, Slovacia, Ucraina, Ungaria și Bulgaria. Pe site pot fi găsite peste 400 de branduri pentru adulți și copii. În 2020, Answear a deschis primele magazine fizice din România în centre comerciale.

În plus, pentru cei care fac cumpărături din confortul casei, exista programul Answear Club care la fiecare achiziție clientul primește 10% reducere, sub forma punctelor de fidelitate care se acumulează în cont.

Moș Crăciun, tu citești scrisorile?

Haideți că m-am cam lăsat purtată de val și am uitat să vă spun cum m-am supărat pe Moș Crăciun pe când aveam 7 ani. Îmi doream o rochiță ca aceasta, Guess Rochie fete culoarea roz, voiam să o port la ziua mea. Visam la o zi specială, îmi doream să fiu ca o mică prințesă.

I-am scris bătrânului cu barbă albă să mi-o aducă, ba chiar i-am promis că voi fi cea mai cuminte fetiță. Alături de scrisoare era și un desen cum trebuie să arate rochia. Eram convinsă că va citi scrisoarea și că voi avea rochița mult visată.

Din păcate, în locul rochiței roz, am găsit una roșie simplă. Când am văzut că nu este ceea ce îmi doream, am început să plâng atât de tare încât mama a început să plângă cu mine. Încerca să-mi explice că Moș Crăciun nu a găsit rochia pe care mi-o doream și că nu trebuie să fiu supărată. Din acel moment, nu am mai crezut în Moș Crăciun. Am vrut chiar să despodobesc bradul. Credeam că bradul se împodobește pentru a veni Moșu’.

Guess Rochie fete
Sursa foto: Answear.ro, Editare Canva

Nu știți voi, dar în prezent eu sunt Moș Crăciun pentru familia mea. Și fac deja listele de cadouri pentru cei dragi. Prințesa casei, adică nepoata mea va avea o rochie de prințesă, așa cum mi-aș fi dorit eu când aveam vârsta ei.

Articol scris pentru a douăzecea probă de la Superblog 2022, probă sponsorizată de Answear.ro