Consultanța, fundația viitorului

2
Vindem Ieftin.ro

Crearea unui centru recuperator pentru copiii cu dizabilități a fost visul meu de ani de zile, dar nu s-a concretizat niciodată. În România nu există foarte multe asemenea spații pentru copiii cu mobilitate redusă, unele dintre ele sunt vechi, iar altele sunt prea scumpe pentru părintii copiilor. S-a ivit ocazia de a pune în practica acest vis folosind casa de la marginea orașului a părinților mei, o casă spațioasă, ce-i drept, dar cam neutilă.

Așa mi-a venit ideea de a o transforma într-un centru pentru copiii cu nevoi speciale. Ușor de zis, greu de făcut. Împreună cu un prieten cam încăpățânat am pus bazele acestui plan. De ce încăpățânat? Deoarece pentru a face acest centru nu am avut resursele financiare necesare și a trebuit să apelez la diferite organizații, el de fel este cam reticent și a crezut că nu voi reuși și voi renunța. Nu am renunțat, am căutat resursele financiare necesare și când a văzut că nu renunț, nu a făcut altceva decât să mă ajute. Aveam nevoie de ajutor și el nu a avut încotro, m-a ajutat.

Îmi spune pe un ton serios: „În primul rând trebuie să reconstruim interiorul, avem nevoie de: materiale de construcții, instalații electrice, instalații termice, instalații sanitare, izolație termică și multe altele”. Recunosc că m-am cam speriat, dar nu am vrut să arăt că sunt speriată. Atât îmi trebuia să-i arăt slăbiciune și ar fi zis: „ți-am spus eu!”

 Persoană Cu Dizabilități

Am zis să fac lista cu materialele necesare, dar ba erau prea multe, ba lista era incompletă. Ce să zic, eram într-un stres continuu, nu știam de unde să încep. Atunci prietenul meu și-a amintit că o firma de construcții oferă servicii de consultanță. Specialiștii lor știu exact ce materiale am nevoie și calculează cantitatea necesară. Acum, eu eram cea reticentă, dar prietenul meu mi-a spus că s-a uitat la recenziile video de pe site-ul firmei și că i-a plăcut ce a văzut. De la reticență am trecut rapid la curiozitate și l-am întrebat despre ce firma este vorba. Mi-a arătat un link către un site ce se numește Vindem-ieftin.ro unde comenzile se fac online și se livrează la adresă.

Toma Necredinciosu’, adică eu, am început să „răscolesc” site-ul și am aflat că este vorba despre primul market network din domeniul materialelor de construcții, Casa de Comenzi Vindem-Ieftin.ro, ce oferă materiale de construcții prin comandă online, la preturi pentru buzunarul meu, ajutată fiind de cei 28 de specialiști. Eh, așa mai merge! Îi spun prietenului meu că nu mai trebuie să căutăm oferte și să negociem prețuri, pe la toate depozitele din oraș, vom folosi serviciul de consultanță al firmei. Îmi spune că deja a făcut-o, prețul și cantitatea materialelor se încadrează în bugetul pe care îl am la dispoziție. Acum vom trece la următorul nivel.

Serviciul de consultanță

Dacă prietenul meu s-a ocupat de comanda materialelor, eu trebuia să mă ocup de echipa care va da viață acestui loc. Doar ce am vorbit cu meseriașii, că materialele de construcții au și venit. Trebuie să recunosc că nu mă așteptam să vină atât de repede. Se pare că centrul va prinde viață mai repede decât mă așteptam.

Colaborarea cu Vindem-Ieftin.ro a fost una fructuoasă, așa că trebuie să-i mulțumesc prietenului meu care a venit cu ideea. El a dat lista cu materialele necesare și a avut un consultant dedicat pe toată durata comenzii. Comanda a sosit la timp pentru a modifica casa. Se spune că visele sunt doar vise, ale mele prind contur. Sper că mulți copii vor fi ajutați. Casa va suferi schimbări majore pentru a o transforma într-un centru pentru copii cu dizabilități.

 Vindem-Ieftin.ro

Centrul pentru copiii cu dizabilități – Fundația Viitorului

Pentru toate spațiile adecvate, proiectarea centrului va fi urmat de la reconstrucția lor până la instalarea de finisaje, materiale și echipamente (podele, pereți, mobilier, jaluzele etc. – care au fost alese cu mare grijă, astfel încât fiecare dintre ele să ne ajute să respectăm cerințele stabilite, cum ar fi: curățare ușoară, calitate bună, pentru trafic intens etc). Spațiile de circulație vor fi largi pentru a permite utilizarea scaunelor cu rotile. Colțurile și treptele abrupte vor fi eliminate.

Centrul intenționează să ofere activități de îngrijire, educație, abilitare-reabilitare, recreere-socializare și activități de consiliere. În plus, centrul vrea să ofere consiliere și pentru părinții copiilor cu dizabilități pentru a-i ajuta pe copiii lor să se integreze mai ușor în societate.

Clădirea a funcționat ca o casă locuibilă, obiectivul este să o refolosim și să o adaptăm la un centru de reabilitare, care să permită accesibilitate deplină pentru copiii și tinerii cu dizabilități, eliminând barierele.

Sursa foto: Vindem-Ieftin.ro și Pixabay. Editările s-au făcut în Canva

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2021

2 COMENTARII

Lasă un răspuns