Amprenta eleganței: fuziunea dintre modă și istorie

2

Când eram copil visam să fiu prințesă și să mă căsătoresc cu un prinț. În visul meu mă vedeam într-un castel înconjurat de pădure lângă mare, ținutele mele erau foarte frumoase și îngrijite. Visam că o zână mi-ar veni în ajutor și cu bagheta ei magică să pot fi prințesă frumoasă și să cuceresc prințul cu care m-aș căsători. Acest vis era atât de frumos încât mi l-am imaginat de mii de ori. Astăzi nu mai sunt un copil, dar admir o regină care nu mai este printre noi. Este vorba despre Regina Maria, o femeie care a inspirat și inspiră multe femei. De la ea am învățat că eleganța și simplitatea fac echipă bună. Deși era prințesă a Marii Britanii, ea s-a integrat rapid în România. În plus se implica în organizarea și buna funcționare a serviciului de ambulanță destinate frontului, ceea ce după părerea mea era prea mult pentru o femeie în acele vremuri. Ultimii ani din viață i-a trăit la Castelul Pelișor, castel pe care l-am vizitat acum câteva săptămâni. Așa de mult a iubit România că a dorit ca inima să fie păstrată într-o raclă la capela Stella Maris a reședinței din Balcic. După cedarea Cadrilaterului în 1940, inima Reginei a fost mutată la Bran. A marcat istoria României nu doar prin eleganța de care a dat dovada, ci și prin implicarea la unificarea României Mari. Este și va rămâne un exemplu, este fuziunea dintre modă și istorie.

Mi-aș fi dorit să fiu ca Regina Maria, ea m-a inspirat să călătoresc prin locurile din România unde ea a trăit. Încă din adolescență am visat să am stilul și eleganța ei. A fi o femeie elegantă depășește cu mult purtarea de haine și accesorii ideale, este sinonim cu bun gust, atitudine, educație și clasă. Este un stil de viață pe care doar unii oameni decid să îl adopte, dar a fi elegant nu este atât de complicat pe cât pare și toți îl putem adopta dacă vrem. Pe lângă stilul de viață, postura, machiajul ideal trebuie să investesc în ținute și accesorii care să îmi pună în valoare outfitul. Ușor de zis, greu de făcut. Ce mult mi-aș dori să vină o zână (ca în visul copilăriei mele) să mă salveze cu o baghetă magică. În timp ce mă gândeam cum să fac, mi-am zis: ce-ar fi să caut eu acea zână care să mă ajute? Am luat laptopul și am scris zeci de formule magice, până am găsit-o pe cea perfectă. Vrei să afli? Este foarte simplu, tastează https://answear.ro/ și zâna își va face apariția!

Zâna – sursa Pixabay

Zâna mi-a pus la dispoziție multe modele de articole vestimentare, articole de încălțăminte și accesorii pentru a crea acel outfit mult dorit. Mi-a spus că trebuie să am inspirație dacă vreau să am eleganța unei regine: inspirația te motivează, ea este cea te îndrumă la acțiune, îți trezește creativitatea și îți oferă aripi. Dacă așa zice ea, așa trebuie să fie!

Zâna mea s-a născut în Polonia și este de fapt unul dintre cei mai mari retaileri de fashion online, pe nume Answear, iar în luna mai a aniversat 10 ani de la lansare. Activează în 7 țări din Europa Centrală și de Est, respectiv Polonia, România, Cehia, Slovacia, Ucraina, Ungaria și Bulgaria. Pe site pot fi găsite peste 400 de branduri pentru adulți și copii. În 2020, Answear a deschis primele magazine fizice din România în centre comerciale. Pentru cei care fac cumpărături din confortul casei, exista programul Answear Club care la fiecare achiziție clientul primește 10% reducere, sub forma punctelor de fidelitate care se acumulează în cont.

Haideți că m-am cam lăsat purtată de val și am uitat să vă spun că zâna m-a provocat să-mi pun imaginația la încercare și să aleg o ținută care să-mi pună în valoare stilul. Ce să spun, totul era blank în fața ochilor dar nu voiam să arăt acest lucru. Eleganța pe care mi-o doresc nu ar trebui să fie umbrită de nesiguranță în alegerea ținutelor, nu? Cred că și Regina Maria ar fi supărată pe mine dacă ar vedea cum șovăi.

Dacă în trecut existau dineuri, serate și baluri, acum întâlnirile au loc la terase, restaurante și cluburi. Chiar mă gândeam cum aș putea fi elegantă la o întâlnire cu prietenii în club și cu această ocazie aș răspunde provocării zânei. Eu sunt adepta pantalonilor în general, iar la ținuta mea de club aș opta pentru pantaloni din piele ce pot fi găsiți accesând următorul link: https://answear.ro/h/pantaloni-piele.html . Strălucirea pantalonului din piele acordă o notă de stil și eleganță, sunt perfect pentru multe ocazii și în multe combinații.

Guess - Pantaloni negru

Pantalonii din piele i-aș asorta cu o cămașă fină din bumbac ce poate fi găsită cu un simplu click pe următorul link: https://answear.ro/h/camasi-albe.html. Nu voi aprofunda motivele pentru care am ales pantalonii din piele și o cămașă din bumbac, vreau să vă spun doar că nu există o ținută mai confortabilă și mai ușoară. Cămașa trebuie să se potrivească bine pe umeri. Cusătura trebuie să fie pe marginea acestei părți. Din păcate, pentru mine, din cauza unei probleme a coloanei vertebrale, trebuie să fiu foarte atentă, trebuie să se așeze bine pe umeri. De ce am ales o cămașă 100% bumbac? Cămășile din acest material sunt mai rezistente, elegante și se simt mai lejere pe corp.

 Boss - Cămașa din bumbac

În ceea ce privește încălțămintea, am „mers” pe o pereche de sandale cu toc nu foarte înalt, pe culoare neagră, mereu la modă. Ca să completez ținuta am accesorizat cu geacă de piele, mai multe detalii găsiți cu un click pe următorul link: https://answear.ro/h/geci-de-piele.html. Este o geacă modernă, ușor de combinat, foarte atractivă, versatilă și originală. Am ales-o deoarece este un obiect vestimentar pentru orice stil și este un clasic care nu va fi uitat niciodată. Aș fi vrut pe lângă geacă să port și o pălărie, din păcate, obiceiul pălăriilor s-a pierdut.

AllSaints - Geacă de piele

Provocarea zânei a fost binevenită. Am învățat că pot fi elegantă fără să mă stresez prea mult, este important să învăț în continuare să combin articolele vestimentare pentru un outfit perfect și cred că am reușit cu ținuta pentru club. Am reușit să-mi impresionez prietenii, chiar unul dintre ei mi-a spus: acum îți poți întâlni prințul, prințesă!

Nu știu dacă mi-am întâlnit prințul, dar am întâlnit un bărbat draguț și ne-am împrietenit. Am vorbit foarte mult și am devenit foarte buni prieteni. Cu timpul conversațiile au evoluat și mi-am dat seama că și el mă plăcea. Până atunci „fluturii” trecuseră în plan secund și, pentru nimic în lume nu am încetat să fim prieteni și să ne comportăm ca atare. Relația evoluează cu pași mici. Prietenii mai fac glume pe seama noastră, ne tot numesc „prinț”și „prințesă”. Nu mă deranjează, știu că ei nu o fac cu răutate, ci doar ca să necăjească.

ANSWEAR

Călătoria mea nu se oprește aici, doar am făcut un prim pas pentru a-mi îndeplini visele și dorințele. Destinația este undeva departe. Vreau să merg în continuare pe urmele reginei. Un vis pe care îl am este să ajung la Castelul Balcic din Bulgaria – despre care se știe că i-a fost drag sufletului ei.

Știți deja cine este sursa mea de inspirație și eram foarte curioasă să aflu care este sursa de inspirație a prietenilor mei, astfel, i-am provocat să se exprime printr-o fotografie sau un video. Creativitatea și sursa de inspirație le poate aduce 5000 Lei. Mai multe detalii pe următorul link: https://www.lifespirationstartshere.answear.ro/. Prietenii mei au acceptat provocarea și mi-au zis că dacă eu am reușit ca sursa mea de inspirație să-mi schimbe viața, vor reuși și ei. Eu le țin pumnii strânși! Sursa voastră de inspirație care este?

Sursă foto: Arhiva personală, Pixabay și Answear. Editările s-au făcut în Canva

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2021

2 COMENTARII

Lasă un răspuns