Natura te inspiră să alegi natural

2
Fares

Îmi plac foarte mult produsele naturale, în special cele din plante. M-am întrebat, și eu și chiar și ceilalți ce anume mă face să aleg produse naturale și nu produse industriale sau prelucrate. Natura mă inspiră ea însăși să aleg natural. Plantele sunt cele care întotdeauna mă îmbie, într-o lume tot mai sintetică. Și dacă e vorba de ceaiuri sau siropuri nici nu văd cum ar putea fi altfel.

Nu-mi pot imagina să încep ziua fără o ceașcă de ceai la micul dejun. Este un obicei menținut încă din copilărie și nu voi renunța niciodată la el. Un lucru bun la această băutură este faptul ca există multe tipuri de ceai cu arome și efecte diferite asupra corpului, în timp ce în domeniul cafelei există o varietate relativ mică.

Bunicul meu, Dumnezeu să-l ierte, avea o carte foarte veche cu toate beneficiile plantelor medicinale, el era „naturistul” familiei, știa exact ce plante tratează anumite afecțiuni. Mergeam deseori cu el să culegem coada șoricelului, mentă, flori de tei, mușețel, pe care le punea la uscat pentru sezonul rece.

Plantusin
Fares

Așa cum am scris mai devreme, cu ceva timp în urmă, bunicul meu a murit, dar nu am renunțat la remedii naturale și am găsit un aliat în Fares care se ocupă de sănătatea românilor de mai bine de opt decenii. Succesul acestei afaceri construit la poalele Sarmizegetusei, în inima Daciei, s-a bazat pe păstrarea tradiției utilizării plantelor medicinale și descoperirea de noi rețete și tehnologii pentru prelucrarea lor. Călătoria în lumea plantelor a început în 1929 când a fost fondat „Digitalis, Prima Companie Română pentru Cultivarea Plan­te­lor Medicinale Orăştie“, actualmente Fares.

Produsele naturale Fares au câștigat popularitate în ultimii ani, datorită tuturor beneficiilor pe care le pot aduce. Nu numai în ceea ce privește bunăstarea fizică și mentală a utilizatorului, ci și în ceea ce privește îngrijirea mediului. Le putem cumpăra confortabil cu ajutorul internetului, dar și în magazine și farmacii specializate în acest domeniu. De la Fares pot fi achiziționate: ceaiuri, uleiuri, siropuri, pulberi din plante, creme, capsule sau comprimate. Ele pot fi folosite de către întreaga familie, nu sunt așa ” grele ” la ficat precum cele artificiale.

Fares se află pe primul loc în rândul brandurilor de pe piaţa locală a ceaiurilor, brandul este renumit și în țări ca: Ungaria, Italia, Spania, Marea Britanie, Malta, Cipru, Grecia, Norvegia sau Belgia.

Fares

Plantusin te scapă de disconfortul unei răceli

Sunt genul de persoană care răcește repede și nu-ți poți imagina cât de mult urăsc pastilele. Când eram copil, am luat multe pastile din cauza unei probleme de sănătate, așa că organismul meu le respinge. Folosesc cu încredere ceaiuri și siropuri. Această metodă naturală ma ajută să duc o viață normală. Produsele Plantusin de la Fares sunt ajutoarele mele în sezonul rece.

Plantusin ceai

Când tușesc, folosesc ceaiul Plantusin, care susține buna funcționare a căilor respiratorii și elimină disconfortul respirator. Are proprietăți emoliente, expectorante, fluidizante ale secreției bronșice, antitusive și antispastice datorită mucilagiilor, saponinelor și uleiurilor esențiale din plantele prezente în compoziția sa.

Plantusin forte

Nu doar ceaiul este cel care îmi este aliat, ci și Siropul Plantusin Forte care elimină rapid tusea care îmi dă mari bătăi de cap. Este un sirop din 18 plante și 6 uleiuri esențiale cu puternic efect antitusiv (expectorant, antispasmodic bronșic, emolient) și antiinflamator, antiseptic respirator.

Plantusin pentru gât

Răceala nu îmi provoacă doar tuse. De cele mai multe ori mă aleg cu o durere în gât insuportabilă, cauzată de schimbările climatice. Comprimatele Plantusin mă ajută la ameliorarea rapidă a durerilor de gât și de asemenea, la eliminarea disconfortului tractului respirator superior. Uleiurile esențiale reduc durerea și iritarea gâtului de la prima administrare.

De ce aleg produse din plante medicinale?

Plantele medicinale pot îmbunătăți sistemul imunitar, sau, pot reduce intensitatea simptomelor, și pot elimina complet efectele unui virus sau bacterii. Ele conțin substanțe (cunoscute sub numele de principii active și care sunt utilizate ulterior în alte medicamente) care sunt utile pentru tratamentul diferitelor afecțiuni, precum probleme digestive, probleme de somn, probleme respiratorii sau pentru protejarea sistemului imunitar.

Sănătatea și vindecarea unei boli nu sunt legate doar de plantele medicinale pe care le folosim, ci și de starea de spirit pe care o avem. Cele două fac front comun pentru sănătatea noastră. Prin deciziile pe care le luăm suntem arhitecții propriei vieți iar natura este alchimia sănătății.

Sursa foto: Arhiva personală, editările s-au făcut în Canva

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2021

2 COMENTARII

Lasă un răspuns