Interviu cu Valentin Anghel – 14 Ani de Performanță & Succes

3
Valentin Anghel

După cum știți sunt pasionată de interviuri și îmi place să intervievez personalități din diferite domenii. Astăzi vin cu un interviu, mai bine zis o provocare pentru mine. Nu am intervievat niciodată un bărbat cu o personalitate atât de puternică.

Invitatul meu este Valentin Anghel, CEO și Fondator AVBS Credit, membru în Consiliul Director al Asociației Române a Brokerilor de Credite (A.R.B.C.). A înființat compania AVBS Credit la vârsta de 27 de ani, într-un domeniu nou pentru piața de business din România. Compania oferă servicii de intermediere credite bancare și non-bancare pentru o gamă largă de clienți persoane fizice și companii. Se află în parteneriat cu mai mult de 30 de bănci și IFN-uri din România, iar serviciile sunt gratuite pentru clienții care optează pentru un credit.

Chiar nu știam mai nimic despre Valentin și a trebuit să fac niște cercetări. Când mă confrunt cu o provocare, sincer nu sunt genul care se lasă învinsă. Mai ales dacă provocarea a venit de la un prieten, blogger, care mi-a zis că nu trebuie să ratez acest interviu.

“Am o singură direcție în viață: ÎNAINTE!”- Valentin Anghel

Cine este Valentin Anghel? Poți să te descrii în câteva cuvinte?

Sunt Valentin Anghel, am 41 de ani, antreprenor, Founder & Owner AVBS Credit, membru în Consiliul de administrație al Asociației Române a Brokerilor de Credit – A.R.B.C. – și membru al Lions Club International – Charity Foundation. Totul a început pe când aveam 22 de ani, m-am angajat într-un notariat din București și, fără a avea studii de specialitate, am devenit rapid CEO și un angajat de valoare al societății. Când nu sunt broker îmi place să călătoresc, să citesc psihologie, filosofie, în special cărți din domeniul dezvoltării personale.

Care este diferența intre antreprenor și angajat?

Mi s-au mai pus asemenea întrebări (râde). A fi antreprenor înseamnă a fi propriul tău șef, cel care ia deciziile în propria companie. Este, de asemenea, visul multora. Dar este doar un vis, pentru că există multă frică de schimbare. Spre exemplu, eu ca angajat, nu mi-am putut dezvolta viziunile, așa cum fac acum ca antreprenor.

Ce este un Broker de Credite ?

Brokerul de credite este partenerul și cel care colaborează cu banca în favoarea ta. Imaginează-ți că vrei să achiziționezi o casă, o mașină și nu știi ce credit este potrivit pentru tine. Brokerul este propriul tău reprezentant în relația cu banca, este cel care facilitează întregul proces de obținere a unui credit. Va identifica tipul de credit de care ai nevoie și cel mai important este că nu plătești nimic brokerului.

Broker vs. creditor direct: Care este diferența?

Hm! După cum am spus mai sus, un broker este cel care acționează ca intermediar client și ca bancă. Te ajută să faci comparații pentru a găsi cele mai mici rate ipotecare disponibile, potrivite pentru tine. Creditorii direcți sunt instituții financiare care aprobă și finanțează ipoteci direct fără intermediari.

Care sunt pilonii succesului pentru un broker în 2021?

Succesul unui broker presupune pregătire, disciplină și multă muncă, mai dedicat și mai centrat în munca lui. De exemplu, un broker de credite are acces la peste 150 de tipuri de credite, iar ca să facă performanță acesta trebuie să le cunoască la perfecție. Un broker excepțional face din mintea sa cel mai performant calculator de credit.

Cât câștigă un broker de credite?

Îndrăznesc să spun că brokerajul de credite se află în top 10 a celor mai bine plătite profesii, sau chiar în top 5. Un broker de credite cu experiență poate să câștige în prezent chiar și 20.000 euro pe lună.

Care este cea mai puternică cerere pe care o vezi în aceste zile de la clienți / potențiali clienți?

În contextul actual al pandemiei de COVID-19, brokerajul bancar a cunoscut o dezvoltare accelerată. Oamenii apelează într-un număr din ce în ce mai mare la brokerii de credite. Românii s-au împrumutat în special pentru a-și cumpăra o locuință, ori să-și finanțeze hobbby-urile. Nu cred că a existat o anumită cerere care să surprindă.

Cum ai descrie evoluția AVBS Credit din 2007 până în prezent?

În 2007, când am creat AVBS Credit, existau deja mulți brokeri de piață. Băncile se extindeau și erau prea reticente în a lucra cu brokeri. Clienții nu știau ce este sau face un broker. Nu cunoșteau domeniul de activitate și nu aveau încredere în utilizarea serviciilor unui broker. Astăzi, toate băncile ne recunosc, prin alianțe, ca parte integrantă a acestora, astfel încât să își vândă cele mai bune produse, în special prin noi, brokerii. Pe de altă parte, clienții știu că trebuie să lucreze cu un broker dacă doresc să obțină finanțarea dorită în cel mai scurt timp posibil.

AVBS credit poate ajuta o persoana cu dizabilități să contracteze un credit bancar pentru adaptarea locuinței sau pentru achiziționarea unui autoturism?

Desigur, este posibil. Împrumutul poate fi contractat de către persoana cu dizabilități grav sau accentuat în cauză, fie de însoțitorul persoanei cu dizabilități. Dobânda este suportată de bugetul de stat, mai exact din bugetul Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități. Singura condiție este ca împrumutul să nu depășească valoarea investiției pentru adaptarea locuinței sau pentru achiziționarea vehiculului.

Te mai vezi în domeniu brokerajului peste 10 ani? Ce anume iți propui pentru viitor?

Am multe temeri cu privire la viitorul brokerajului însă sunt optimist și cred că voi fi în acest domeniu și peste 10 ani. Sunt genul de om care nu renunță ușor. De-a lungul timpului am depășit obstacolele care m-au ajutat să fiu ceea ce sunt acum. Ce anume să-mi propun pentru viitor? Să duc mai departe ceea ce am început acum 14 ani.

Mulțumesc Valentin pentru că mi-ai oferit această ocazie. Pot spune că am reușit să învăț ceva despre domeniul brokerajului, domeniu despre care nu știam mai nimic.

Articol scris pentru SuperBlog 2021.

3 COMENTARII

  1. Bună, în primul rând îți mulțumesc pentru interviu și în al doilea rând îți mărturisc că sunt ferm convins că în viitor brokerajul de credite va fi principalul canal prin care oamenii vor contracta credite, n-am niciun dubiu în această privință.
    În ceea ce privește creditul pentru adaptarea locuinței pentru persoana cu dizabilități, să știi că este un banal credit de nevoi personale. Dacă venitul lunar îți permite accesarea unui credit de nevoi personale, prin faptul că îl folosești pentru adaptarea locuinței, Statul se obligă să achite dobânda creditului pentru tine.
    Ne putem auzi pentru o discuție mai amplă despre acest tip de credit.

    Mult succes!

    Mulțumesc.

    • Eu sunt o persoană cu dizabilități și cunosc persoane cu dizabilități, de la ei am aflat că își doreau un împrumut, dar lipsei siguranței că statul se obligă să le plătească dobânda ii făceau să fie reticenți. Am să le comunic. Mulțumesc!

Lasă un răspuns