Favi, definiția mea pentru o atmosferă plăcută!

3
Sursa foto: FAVI.ro

Când mă gândesc la casa perfectă, îmi amintesc că am făcut și o listă cu tot ceea ce credeam că va face în apartamentul în care locuiesc o atmosferă cozy. De multe ori am simțit că bugetul limitat sau spațiul pe care îl am la dispoziție mă împiedica să fac acel loc numit acasă. Cu toate acestea, am înțeles că pentru a avea o casă perfectă și confortabilă nu am nevoie de un conac elegant, ci mai degrabă trebuie să învăț să apelez la câteva trucuri cu multă ingeniozitate.

Eu sunt o maniacă a curățeniei, apartamentul nefiind unul mare este esențial să fie întotdeauna curat și ordonat, iar pentru a realiza acest lucru este necesar să am mult spațiu de depozitare, nu? Din acest motiv am învățat că trebuie să profit de tot spațiul din casă.

Atmosfera cozy de acasă

Mulțumită motorului de căutare FAVI.ro, nu mai este necesar să accesezi magazin după magazin online pentru a găsi produsele dorite. Așa că, dintr-un milion de produse este imposibil să nu găsesc ceva și pentru mine, și pentru gusturile mele stilate. Am pus puțin jazz, am stins lumina și am aprins o veioză lipită cu scoci și pe care intenționez în mod ireversibil să o schimb, singura la care merge singurul bec roșu pe care îl mai am în casă! Noroc că am pus bani deoparte pentru toate nevoile astea! M-am cufundat în fotoliu și am început să visez, să caut produse și să fac liste! Doamne, cât de mult îmi plac provocările astea! Clar, eu dacă nu eram pasionată de scris, m-aș fi făcut designer interior. Am clasă și abia aștept să văd toate produsele acestea în fața ochilor să le mut din colț în colț, cum fac eu de fiecare dată până le găsesc locul lor potrivit! Există multe scopuri în viață, iar pentru mine confortul reprezintă unul dintre ele! Îmi este necesar la fel cum este respiratul! Mobilier nou sau poate recondiționat, fotoliu nou – dar altă culoare de data asta; două veioze în forma de lună plină ( să fiu sigură ), vaze elegante pentru flori, perdele de satin și catifea – în funcție de cameră- câteva decorațiuni, covorașe pufoase și micuțe – ușor de întreținut – am plănuit totul! Când vine vorba de așa ceva, nu îmi întrece nimeni imaginația și deja știu cum vreau să arate locul meu, din multitudinea de produse pe care am găsit-o!

Mulțumită motorului de căutare FAVI.ro, nu mai este necesar să accesezi magazin după magazin online pentru a găsi produsele dorite. Așa că dintr-un milion de produse este imposibil să nu găsesc ceva și pentru mine și pentru gusturile mele stilate.
Sursa foto: Favi.ro, edit: Canva.com

Sunt o femeie complicată, pretențioasă, adeptă a stilului cozy. Presupun că auziți des asta, sunt ocupată! Nu am timp de acordat tuturor obiectelor mici sau mari din casă, mobiliere masive și greu de întreținut, bibelouri și mileuri… Nu! Nu pot funcționa, perfect, cum îmi place mie cu așa ceva.

Îmi plac spațiile frumos organizate, cât mai libere, calde, simple. Îmi place ca locul în care îmi petrec viața să fie cât mai primitor și confortabil. Ador lumânările parfumate, decorațiunile, mobilierele mici, căzile elegante și tablourile românești, ceaiurile cu prietenii și muzica bună. Poate părea scump datorită stilului luxos și extravagant dar dacă ești puțin atent, nu este deloc așa! Toate aceste lucruri elegante și minunate se pot obține la prețuri foarte convenabile, tot ce este necesar este o bună organizare! Aveam nevoie de un site care să mă ajute să creez o atmosferă cozy în casa mea și am găsit acest ajutor de nădejde prin FAVI.ro. Așa că m-am așezat comod în fotoliul meu de piele, vechi și zgâriat de pisici pe care efectiv nu mai suportam să îl văd așa de zdrențuros și am început să caut. Pisicilor le-am luat de mult un sisal mare dar mie, nimic! Așa că în timp ce contemplam asupra existenței vieții, mi-am zis că merit și este timpul să fac schimbări masive în casă. Masive… Să schimb atmosfera prin diverse opțiuni și decizii, în pofida așteptărilor, voi da viață mobilierul inutil și diverslor decorațiuni, încât să arate și casa mea precum o casă nouă, modernă, spațioasă!

Sursa foto: Favi.ro, edit: Canva.com

Trucuri care m-au ajutat

Am profitat la maxim de lumina naturală

Lumina naturală face minuni pentru sănătate și profit la maximum de ea. Ne oferă pace, armonie și căldură. În timpul zilei am întotdeauna jaluzelele deschise și las lumina soarelui să treacă, oferă un mare beneficiu, creează un mediu cald și confortabil, iar casa va fi, de asemenea, mai luminoasă.

Iluminarea corectă este secretul creării atmosferei

Se știe deja că culorile unei case influențează direct starea de spirit a oamenilor care locuiesc în ea. A trebuit să mă gândesc serios la ce sistem de iluminat este cel mai potrivit pentru căminul meu. M-am gândit să aleg lustre cu becuri LED, deoarece această tehnologie îmi permite să adaptez iluminarea la fiecare cameră.

Lustra LED 120W Fashion 5 Elemente
Sursa foto: Favi.ro

Culori neutre

Sunt o fană al culorilor neutre ale pereților, astfel încât să pot decora cu obiecte și mobilier colorat, iar pentru parchet prefer să aibă aceeași culoare în toată casa.

La capitolul materiale și țesături prefer țesăturile care oferă senzația de confort și moale. Păturile, husele sau pernele să fie în nuanțe de culori neutre în camere, sau chiar ca decor pe canapele.

Dacă la capitolul pereți și materiale prefer culorile neutre, atunci când vine vorba despre decorațiuni prefer să fie viu colorate. Multe dintre aceste decorațiuni sunt cadouri primite, altele sunt făcute de mâna mea sau pur și simplu achiziționate. Am mare grijă să le gasesc locul potrivit în casă.

Mobilier personalizat

Unele scaune le-am revopsit chiar eu în culori mai prietenoase. Nu m-am oprit aici, mi-am zis să mai fac un experiment: sertare pictate pentru fructe sau pentru depozitare și astfel am reușit să creez un mediu mai primitor.

Nu puteam uita vechiul fotoliu care trebuia înlocuit. Sper să rămână intact un pic mai mult. Acum depinde și ce vor pisicile, dacă le place sau nu noul fotoliu. Eu chiar sper să nu-l ia prea des la „escaladat”. Despre aventurile pisicilor vă povestesc cu altă ocazie.

Amintiri de familie

O parte esențială a oricărei case sunt amintirile care ne leagă de familie. Am agățat pe pereți portrete foto ale membrilor familiei și am plasat obiecte decorative care să îmi amintească de dragostea celor dragi.

Lumânările

Cine a spus că lumânările sunt doar pentru ocazii romantice? Eu le aprind numai în scopuri decorative (sau pentru o ocazie foarte specială). Efectul este unul uimitor.

Sursa foto: Favi.ro

Casa cozy – templul meu

Dacă înainte stăteam acasă mai mult de dragul pisicilor, acum casa mea are acel ceva care mă atrage să mă întorc acasă cât mai repede. Dacă vrei să vii, vei fi oaspetele meu.

Ce am învățat din această experiență?
O casă cozy trebuie, de asemenea, să transmită perfect emoțiile și preocupările celor care o locuiesc, uneori datorită mediului său privilegiat, arhitecturii sau al decorului.

Articol scris pentru SuperBlog 2021

3 COMENTARII

Lasă un răspuns