Second-Hand.ro, chic și sustenabil

1
Second-Hand.ro
Sursa foto: Second-Hand.ro, Editare Canva

Într-o lume atât de schimbătoare, o lume între fast fashion și poluare, trebuie să începem să ne gândim la viitor, la mediu și, de asemenea, la societate. Moda este a doua cea mai poluantă industrie din lume, după combustibil. Tonele de deșeuri produse de industria textilă au un impact negativ major asupra mediului. Simpla fabricare a unei singure cămăși implică o cheltuială uriașă de apă și o emisie semnificativă de poluanți care dăunează planetei. Prin cumpărarea de îmbrăcăminte second hand contribuim la îmbunătățirea ecosistemului și poluăm mai puțin. În plus, se evită și supraproducția de articole de îmbrăcăminte.

Poate ți se pare ciudat că vorbesc despre asta, dar sunt o ecologistă înrăită. Realitatea este că trăim pe o planetă care își atinge deja limitele, resursele naturale se deteriorează, la fel ca și ale generațiilor viitoare. Poate că nu te-ai gândit la asta, dar consumul de haine afectează planeta pentru că producția și comercializarea lor nu sunt sustenabile.

Acum ceva timp am avut rezerve în privința hainelor second hand, gândul că altcineva le-a mai folosit m-a umplut de temeri nefondate. O prietenă mi-a deschis ochii atunci când și-a achiziționat încălțăminte second hand de calitate și la un preț avantajos. Așa am realizat că aceste afaceri cu articole la mâna a doua păstrează comori de neimaginat, pe care cu noroc și puțină răbdare, le putem găsi pentru a crea look-uri la modă la prețuri foarte mici.

second-hand
Sursa foto: Second-Hand.ro

De ce am ales să cumpăr haine second hand?

Moda sustenabilă este o alternativă sănătoasă la moda convențională, ce pune mai presus protejarea mediului ca o prioritate. Un alt avantaj este, surprinzător, calitatea pieselor. Blugii, de exemplu, sunt de foarte bună calitate, care sunt greu de găsit în moda actuală, o modă trasă la xerox și de scurtă durată. Acest lucru îți garantează o piesă vestimentară, nu doar frumoasă, ci și rezistentă.

Am învățat să nu confund hainele la mâna a doua cu hainele vechi. În aceste vremuri, scopul final este să economisim, chiar și atunci când cumpărăm haine. Tuturor ne place să avem haine diferite în șifonier și cred că cel mai bun mod de a face acest lucru este să cumpărăm haine second hand, deoarece prețul va fi o zecime din cât ar fi costat să le cumpărăm noi.

Nu mă vei vedea alergând prin astfel de magazine, nu că mi-ar fi rușine. Deloc! Dar timpul meu limitat nu îmi permite să fac cumpărături vestimentare, să probez etc. Eu, de cele mai multe ori, mă rezum la cumpărături online. Cu siguranță vei spune că nu voi găsi haine second hand pe internet, dar țin să te contrazic.

second-hand
Sursa foto: Second-Hand.ro, Editare Canva

De unde îmi achiziționez ținutele fashion

Ținutele mele vestimentare le achiziționez de pe Second-Hand.ro, un site second hand și outlet CHIC & SMART cu produse unice și originale de îmbrăcăminte, încălțăminte, genți și accesorii pentru femei și bărbați.

Viziunea lor: „O lume în care „a fi în trend” înseamnă a consuma inteligent, cu grijă față de mediul înconjurător și față de semeni”, a fost cea care m-a convins că merită să comand de pe acest site. Nu trebuie să uităm că deșeurile din procesul de producție textilă nu reprezintă doar o problemă de depozitare, ci mai ales o problemă de poluare, astfel încât reciclarea rămâne cea mai bună soluție la îndemâna oricui.

Pe site-ul Second-Hand.ro găsim prețuri avantajoase la produse de la cât mai multe branduri îndrăgite (inclusiv dintre cele ce nu au magazine fizice în țara noastră), pentru toate vârstele și toate ocaziile. Unele dintre produse poartă eticheta inițială, semn că nu au fost deloc folosite. Produsele lor sunt în stare perfectă și nu au defecte.

îmbrăcăminte second-hand
Sursa foto: Second-Hand.ro, Editare Canva

Cum m-a ajutat Second-Hand.ro să-mi reînnoiesc garderoba

Știi deja că pentru mine hainele second hand joacă un rol foarte important atunci când vine vorba de reînnoirea unei garderobe sustenabile.Totuși, știu că mulți oameni încă mai au încă rețineri cu privire la purtarea acestor tipuri de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte sau găsirea unor piese cu adevărat interesante, dar cu grijă și atenție se pot găsi și folosi.

Sunt atât de multe stiluri de îmbrăcăminte încât nu m-a costat mult să îl găsesc pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor mele și, mai ales, personalității mele. Nu sunt genul care ține neapărat să aibă ținute vestimentare de la o firmă anume. Nu cred că este necesar acest aspect.

Sunt adepta stilului sport, care să-mi ofere o stare lejeră. Așa că mi-am creat o ținută outlet articole sport formată din un tricou colorat la care am adăugat o pereche de jeans, pantofi sport și o geantă. Ținuta este ușor de realizat, iar pe site am găsit cele mai în trend modele la super preț.

outlet articole sport
Sursa foto: Second-Hand.ro, Editare Canva

Dacă ne substituim obiceiurile și comportamentul de consum, putem contribui la generarea unor schimbări majore care favorizează mediul și societatea. Unele activități de consum responsabil sunt:

  • Reutilizarea sau reciclarea articolelor de îmbrăcăminte.
  • Cumpărăm doar ceea ce avem nevoie.
  • Întrebăm dacă fabricarea îmbrăcămintei este sustenabilă.
  • Conștientizarea de utilizare a apei atunci când spălăm hainele.

Am reușit să-mi schimb look-ul cu haine second hand și astfel să am o notă unică și irepetabilă în comparație cu cea a altora.

Tu ai cumpărat vreodată haine la mâna a doua?

Acest articol a fost scris pentru proba a zecea de la Spring SuperBlog 2022

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns