Aniversare blog: 4 ani

2
La mulți ani Magia Cuvintelor

Vreau să împărtășesc cu voi noua mea postare dedicată aniversării blogului meu Magia cuvintelor, care pe 10 ianuarie a împlinit 4 ani. Sunt mândră de el, simt că am „crescut” odată cu acest blog învățând să fiu constantă, învățând să depășesc teama de a-mi expune ideile de fiecare dată când mă așez să scriu la calculator.

A fi blogger mi-a oferit, fără îndoială, multe lucruri bune, de exemplu: să întâlnesc cititori minunați, să descopăr bloguri grozave, oameni noi, prieteni noi. Am devenit puțin mai dependentă de rețelele de socializare. Parca era ieri când am publicat primul meu articol, articol scris cu atâta emoție. Acum când mă uit înapoi, mă bucur că în sfârșit am creat acest blog, parte din mine.

Este un sentiment ciudat să trăiesc în acest spațiu de 4 ani și, mai ales, spre surprinderea mea, că am reușit mai mult sau mai puțin să mențin o ordine de publicare a articolelor. Cred că m-am îmbunătățit de-a lungul timpului (nu mult), dar știu clar că mai am lucrat. Sper să găsesc idei noi sau secțiuni noi pentru ca blogul să câștige în continuare interes în rândul cititorilor. Sunt cu adevărat încântată de tot ceea ce îmi aduce acest spațiu; fiecare vizită și fiecare comentariu îmi smulge un mic zâmbet de fericire.

Scrisul m-a ajutat foarte mult să ies din zona mea de confort. După cum știți deja, o bună parte din articolele pe care le public periodic sunt relevante pentru nișa de turism, asta datorită faptului că îmi place să călătoresc și să fac cunoscute locurile din România. Cealaltă parte sunt temele psihologice și articolele din competiția SuperBlog. Eu chiar încurajez astfel de competiții, te ajută să te dezvolți ca blogger.

Mulți dintre cei care vor citi această postare vor spune că a fi blogger este ușor. Nu este chiar atât de simplu. Unii dintre ei își imaginează că stai jos, scrii douăzeci de minute, postezi și gata. Uneori trebuie să revizuiești posibile erori de scriere sau fonturi, să editezi imagini, să ai grijă la SEO și multe altele.

Știați că mai nou, sunt disponibile și cursuri de blogging? Se pare că este o meserie a viitorului. Cine știe, poate pe viitor va fi introdusă ca disciplină în școli, datorită apartenenței sale la cele 7 arte vizuale. Cineva spunea că a fi blogger ești tot un fel de scriitor – poți acoperi orice subiect.

Am fost întrebată de multe ori dacă am vrut să renunț vreodată la blogging. Mi s-a întâmplat anul trecut, am simțit că îmi lipsește inspirația, însă pasiunea pentru scris a fost mai mare – mi-am revenit destul de repede. Nu m-aș opri din scris pentru nimic în lume.

Îmi doresc să petrec mulți ani în acest univers al blogosferei, alături de oameni atât de frumoși. Mulțumesc celor care l-ați vizitat în această perioadă, în care am trăit și am împărtășit cu voi cele mai intense momente din viața mea. Sper să fiți aici mult timp de acum încolo, eu nu am de gând să plec. Mă văd scriind mulți ani. Abia aștept a zecea aniversare a blogului meu, Magia Cuvintelor!

Orice upload al acestor fotografii este interzis fără citarea sursei.
Puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol, condiția este să precizați și inserați vizibil link-ul articolului.

2 COMENTARII

  1. La multi ani ! Nu este usor sa faci blogging…trebuie sa scrii din suflet,trebuie sa stii sa creezi magia in ochii cititorului … ca el sa se piarda in „lumea” ta ….
    Felicitari pentru ceea ce faci si sper sa te regasesc la aniversarea fiecarui an in care blogul tau va imbatrani tot mai frumos ❤

Lasă un răspuns